Εβδομάδες και ημέρες του ΟΗΕ

Έχει αρχίσει από τον ΟΗΕ η εβδομάδα συμπαράστασης στους λαούς που ζουν σε κατεχόμενα εδάφη. Στο link θα βρείτε αυτούς τους λαούς που θεωρεί ο ΟΗΕ ότι ζουν σε εδάφη που κατέχονται από τρίτες χώρες. Ο μεγαλύτερος λαός της λίστας είναι της Νέας Καλιδονίας με 252.352 κατοίκους και ο μικρότερος του Pitkaim με πληθυσμό 48 κατοίκους. Χωρίς να παραβλέπουμε τα δίκαια αυτών των “λαών”, φυλών περισσότερο, στον ΟΗΕ έχουν ξεφύγει κάποιες λεπτομέρειες.
Παράδειγμα οι Κούρδοι. Σύμφωνα με το “εχθρικό” προς τους Κούρδους factbook της CIA, είναι 14 εκατομμύρια μόνο στην Τουρκία. Ο μεγαλύτερος λαός χωρίς κράτος στο κόσμο. Το να προσπαθεί το factbook να κρύψει άλλα 11 εκατομμύρια επιπλέον Κούρδους που ζουν στην Τουρκία είναι το λιγότερο.
Το κακό χειροτερεύει στην πρόσθεση:
Συρία 2.000.000
Ιράκ 4.000.000
Ιράν 7.000.000
Τουρκία 25.000.000
Σύνολο: 38.000.000
Και οι μισοί να είναι, που οι χώρες στις οποίες κατοικούν δίνουν μεγαλύτερα (από το μισό) νούμερα, για τον ΟΗΕ η άρνηση ύπαρξης αυτού του λαού είναι η άρνηση ύπαρξης του ίδιου του ΟΗΕ. Δυο λύσεις έχει: Να σταματήσει το “ενδιαφέρον” του για τους σκλαβομένους λαούς καταργώντας τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα που ο ίδιος καθιέρωσε, που όχι μόνο τον εκθέτει, αλλά από μόνη της αμφισβητεί τον λόγο ύπαρξης και λειτουργίας του Οργανισμού με την σημερινή του μορφή και καταστατικό. Το μέγεθος του λαού δεν αφήνει πολλά περιθώρια. Δεύτερη λύση η αναγνώριση του σαν λαού που ζει σε κατεχόμενα εδάφη.
Σαν Έλληνες χρωστάμε συγγνώμη για τα εγκλήματα που έγιναν εκ μέρους της χώρας μας έστω και παρά την θέλησή μας, όχι μόνο εις βάρος του λαού μας αλλά και εις βάρος άλλων λαών.
Υπήρχε πρόβλεψη στην Συνθήκη των Σεβρών  που είχε υπογράψει ο Βενιζέλος για δημιουργία Κουρδικού κράτους. Η Γερμανία με όργανό της τον Κωνσταντίνο Α’ κατά κύριο λόγο και τους αυλικούς πολιτικούς κατάφερε βάζοντάς τους να παραβιάσουν κατάφωρα την συνθήκη των Σεβρών με την Μικρασιατική Εκστρατεία και με τις προκλητικές έως εξοργιστικές δηλώσεις τους, όταν καλούνταν από τους συμμάχους να δικαιολογήσουν τις ενέργειές τους, “Η Ελλάδα κάνει ότι κάνει για να επιβάλει την ειρήνη στην περιοχή και να παγιώσει την συνθήκη των Σεβρών” να στρέψει τους συμμάχους εναντίον μας. Από την άλλη με την ανάδειξη του νέου “προσώπου” της Τουρκίας και υποστήριξη του Κεμάλ Ατατούρκ, στο τέλος κατάφερε με την Μικρασιατική Καταστροφή να την ακυρώσει και με την Συμφωνία της Λωζάνης να απαλειφθεί ο όρος. Όπως βέβαια και ο αντίστοιχος για τους Αρμένιους. Αντάμειψε έτσι την σύμμαχό της του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, πλουσιοπάροχα. Πράγμα που επανέλαβε και με όλους τους συμμάχους της του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Τι δικαιώματα έχουν οι Κούρδοι; Στην Τουρκία έχει απαγορευθεί το Κουρδικό, ινδοευρωπαϊκό, αλφάβητο και η διδασκαλία της Κουρδικής στα δημόσια σχολεία. Είναι απαγορευμένες οι εκδόσεις στην Κουρδική γλώσσα. Έχει απαγορευθεί επίσης η χρήση των τριών γραμμάτων των Κούρδων που δεν συμπεριλαμβάνονται στο Τουρκικό αλφάβητο. Των X, Q, W. Το TRT από 1.1.2009 άρχισε την εκπομπή του TRT6 στα Κουρδικά με logo “Όλοι ζούμε κάτω από τον ίδιο ουρανό” χρησιμοποιώντας αναγκαστικά αυτά τα τρία γράμματα για την εξυπηρέτηση της προπαγάνδας..
Κοινός στόχος όλων των χωρών της λίστας είναι η διασπορά και “αποκέντρωσή” τους, ώστε να μην αποτελούν συντριπτικές πλειοψηφίες πληθυσμού σε κάποια περιοχή της χώρας τους.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.