Ξέρεις από ΕΣΠΑ;

Το logo των λαμογιών είναι με κάποιες παραλλαγές “Να καεί ο κόσμος. Αν δε μου δώσουν αυτά που τους ζήτησα δεν γίνεται τίποτε”
Έτσι απελπισμένοι όλοι, πέφτουν στην εκβιαστική παγίδα και ψάχνουν να τα δώσουν στον κάθε νταβατζή πολιτικό, δημόσιο υπάλληλο, ελεγκτή αυτά που θέλει για να κάνουν τη δουλειά τους. Οι μεγάλοι και παλιοί το έχουν κόψει το παραμύθι. Δεν μπλέκονται με επιδοτήσεις δάνεια κλπ γιατί ξέρουν ότι θα έχουν κακό τέλος. Αφού λοιπόν τους ξεβρακώσουν οι διάφοροι επιτήδειοι, οι “παθόντες”, προσπαθούν να καλύψουν την τρύπα που τους δημιούργησαν με άλλους που θα βάλουν στο χέρι, αφού έχουν μάθει πια το “μυστικὀ”. Για να γίνει καλύτερα αντιληπτό το αόριστα θεωρητικό με συγκεκριμένα παραδείγματα από το πιο αγαθό έως το πιο κακόβουλο.:
1) Τουριστική μονάδα με επιδότηση:
Συμφωνία με τα λαμόγια η μηχανοργάνωση να γίνει φάντασμα και το αντίστοιχο κονδύλι φακελάκι. Όλα καλά. Αλλά η επιχειρηματίας δεν έχει ούτε PC και αναγκάζεται για να παίρνει τα mail για booking να πετάγεται κάθε τρεις και λίγο σε γειτονικό σπίτι. Απευθύνεται μέσω συγγενούς της σε μηχανογράφο που του εξηγεί το πάθημα και του ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ με το πρόσχημα αγοράς ενός PC, σε τιμή κόστους, δεν έχει και κάποια διαφορά από την τιμή λιανικής, να της υλοποιήσει την υποδομή σε μηχανοργάνωση που της λείπεται. Αυτό που ζητάει της φαίνεται πολύ λογικό και φυσιολογικό σαν μια τίμια και καθαρή συναλλαγή.
Πάμε σε πιο σκληρά.
2) Τα γνωστά λαμόγια βγάζουν ένα φυλακόβιο από την στενή και το «ξεπλένουν», με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Θα έστηναν μεγάλη μονάδα παραγωγής, με το υψηλότερο ποσοστό επιδότησης (το συνολικό ύψος της επένδυσης), ενός προϊόντος στο όνομά του.
β) Το φακελάκι θα ήταν ολόκληρη η επιδότηση.
γ) Του δίνουν μια λίστα με τα ονόματα όλων των προμηθευτών για το στήσιμο της μονάδας. Είναι όλοι επιχειρήσεις στόχοι του κόμματος των λαμογιών, οι οποίοι εν αγνοία τους στήνουν δωρεάν όλη τη μονάδα. Δεν πληρώθηκε κανείς.
δ) Αναλαμβάνουν να προστατέψουν τον “επενδυτή” από τις απαιτήσεις των προμηθευτών εις βάρος του.
Η μονάδα, που ανήκει στον χώρο των τροφίμων, στήθηκε και λειτούργησε αν και έχει δημιουργήσει κάποια σοβαρά προβλήματα στους τελικούς καταναλωτές με την ποιότητα των προϊόντων της. Έχει βγει σε όλα τα ΜΜΕ. Δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν νεκροί εξ αιτίας της. Υπήρξε επίσημη έρευνα, κάπου αράχνιασε, μια και προμήθευε εκτός των άλλων κάποια ιδρύματα. Ο συγκεκριμένος “επιχειρηματίας”, λόγω νοοτροπίας, δεν κωλώνει σε κάτι τέτοια. Το κουκούλωσαν και αυτό οι προστάτες μια και τσιμπολογάνε ακόμη, σε είδος, ή ακριβέστερα σε “παροχή υπηρεσιών”, από την οποία τώρα τρώνε και τα άλλα κόμματα.
Το να αποδοθούν ποινικές ευθύνες, δεν έχει κανένα νόημα στη σημερινή Ελλάδα. Άλωστε υπάρχει πρόνοια και γι’ αυτό. Δεν γίνεται εμπρόθεσμα ούτε ο τυπικός έλεγχος μιας χρηματοδότησης, για να παραγραφούν τυχόν ποινικά αδικήματα που θα προέκυπταν. Με την πρόφαση της έλλειψης προσωπικού δεν επανδρώνεται ο φορέας διαχείρησης μιας δράσης, ενώ το κονδύλιο του φορέα είναι και αυτό ενταγμένο στην χρηματοδότηση, από την ΕΕ, αυτής της δράσης. Παράδειγμα και γι’ αυτό: Δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα ο διαχειριστικός έλεγχος του Γ’ ΚΠΣ που είχε λήξει το 2006. Και αυτά σε πλήρη γνώση των Βρυξελλών, που καταλαβαίνουν πολύ καλά τον λόγο.
Γι’ αυτό μη σπρώχνεστε μη συνωστίζεστε όλοι θα πάρετε. Είναι καλά μελετημένη η δουλειά. Η ανάπτυξη είναι προ των πυλών (της κολάσεως του μνημονίου).

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.