Ο λύκος κι αν εγέρασε

Βενιζέλος
«Το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, η προτεραιότητά μας είναι οι επενδύσεις, οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι ιδιωτικοποιήσεις και η σταδιακή αποκατάσταση αδικιών και θυσιών»
Τώρα δέσαμε. Όταν δεν είχαμε χρέος γιατί τότε μας ξεσκίσατε; Ναι κύριε Βενιζέλο. Εσείς οι σύντροφοί σας και οι “αντίπαλοί” σας των άλλων κομμάτων. Σε πλήρη γνώση σας και πλήρη άγνοιά μας. Γιατί τότε εκτός από την διόγκωση του χρέους, εξοντώσατε την παραγωγικότητα, την δυναμικότητα της κοινωνίας, την ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής οικονομίας.
Διορθωθήκατε τώρα; Και τι σημαίνει διορθωθήκατε; Τότε δεν ξέρατε και τα μάθατε τώρα;
Το κάνατε γνωρίζοντας τις συνέπειες, αλλά έπρεπε να καταστρέψετε την Ελλάδα;
Δεν έχουμε φασισμό. Δουλεία έχουμε που αν τολμήσει να σηκώσει κανείς κεφάλι του το κόβετε. Όχι θεωρητικά. Στην πράξη. Ένα κλασσικό παράδειγμα των μεθοδεύσεών σας τότε και τώρα.
Η γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη. Πρώτα την υπερχρεώσατε. Είτε βάζοντας ακόμη και στελέχη σας να κλέβουν τον τελικό προϊόν. Είτε φεσώνοντάς την μέσω δικών σας εμπόρων. Και βέβαια διορίζοντας εργαζόμενους. Αφού έφτασε σε ταμειακό αδιέξοδο, εκχωρήθηκε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της στην Αγροτική Τράπεζα, που το παρουσιάσατε τότε σαν κυβερνητική λύση. Διαλαλώντας την επιτυχία σας. Με την οικονομική κρίση την εκχωρήσατε στους ιδιώτες και δεν την δώσατε ούτε στο συνεταιρισμό που με μεταβίβαση ενός μικρού ποσοστού έπαιρνε την πλειοψηφία, ούτε σε άλλο σχήμα που είχε δημιουργηθεί, αλλά την δώσατε στους φεσατζήδες της. Και αυτά περασμένα μεν αλλά όχι ξεχασμένα. Τώρα παρά τις διαβεβαιώσεις για να ξανανοίξει το εργοστάσιο, οι ιδιοκτήτες του αφήνουν απλήρωτους του παραγωγούς. έτσι για αρχή, γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα. Οι παραγωγοί είναι παγιδευμένοι. Η μονάδα, ή μάλλον καλύτερα το μπατζαριό της Δωδώνης είναι πανάρχαιο μηχανολογικά, με υπεραποσβεσμένα μηχανήματα, πλην λάθους ή πασαλήψεως (λογιστικού μαγειρέματος). Κάποιος δημοσιογράφος που έκανε ρεπορτάζ να παίρνουν εργαζόμενοι με το χέρι τη θερμοκρασία (βάζοντας το χέρι μέσα στο μείγμα, όχι με κάποιο θερμόμετρο) θεωρήθηκε προβοκάτορας της Ηπείρου που τον έβαλαν κάποια ξένα κέντρα να βλάψει τον “τόπο”. Στη θέση του εργοστασίου δεν βρίσκεται καμία πετρελαιοπηγή ούτε κανένα κοίτασμα χρυσού, ή κάτι άλλο τέλος πάντων που την καθορίζει. Τα κεφάλαια που απαιτούνται για μια νέα υπερσύγχρονη τέτοια μονάδα είναι ελάχιστα και θα μπορούσαν άνετα να αντληθούν από τους ίδιους τους παραγωγούς, όχι σε μέγεθος Συνεταιρισμού, αλλά ομάδας παραγωγών που το Κοινοτικό καθεστώς είναι πολύ ευνοϊκότερο για τέτοιου είδους συνεργασίες. Θα μπορούσαν να κλείσουν την Δωδώνη, εκτός αν έφτιαχνε πια προϊόντα από εισαγόμενο σκονόγαλα ή παγοκολόνες γάλακτος, σε λιγότερο από ένα χρόνο, εξάγοντας όλο το τελικό προϊόν, με ακόμη υψηλότερα ποιοτικά χαρακτηριστικά (αν το διέθετε στο εσωτερικό, οι γνωστοί εγκάθετοι μπαταξήδες θα έπιαναν αμέσως δουλειά), κερδίζοντας ταυτόχρονα πραγματικά καλά λεφτά. Τα τραγικό είναι ότι αυτό το ξέρουν οι παραγωγοί. Τι τους απαγαρεύει να το κάνουν; Τα κατοχικά στρατεύματα, συγγνώμη τα κομματικά επιτελεία. Όποιος τολμήσει να κάνει τέτοιου είδους κίνηση θα τιμωρηθεί τόσο παραδειγματικά που θα το θυμούνται για γενιές. Έτσι η Δωδώνη συνεχίζει τη λειτουργία της και εκτός από το τυρί και το γάλα που κλέβει, αυτό που κάνει στην ουσία είναι ότι παίρνει, μέσω των Τραπεζών και τις περιουσίες των παραγωγών έξω από την Ήπειρο. Αναφέρθηκα στην περίπτωση της Δωδώνης γιατί είναι ένα από τα πιο ευκολονόητα και απλά παραδείγματα. Αυτά με τον ένα ή άλλο τρόπο κάνατε και τότε και τώρα σε όλη την Ελλάδα. Και αυτό δεν υπάρχει Έλληνας που να μην το ξέρει.
Έτσι λοιπόν δεν είναι αυτή η πρώτη σας προτεραιότητα. Πρώτη σας προτεραιότητα είναι να διαλύσετε την Ελλάδα, να κάνετε τους Έλληνες ανίκανους να αντιδράσουν σε οτιδήποτε κάνετε, αρκεί να βγάζετε λεφτά. Δικό σας μαγαζί είναι, έτσι το βλέπετε, πρέπει να σας ταΐζει. Όσο σας αφήνουν ζωντανούς, στην Ελλάδα, εσάς και τους απογόνους σας, αυτές τις ιδέες θα έχετε και αυτές θα υλοποιήτε.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.