Την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη κανείς.

Με τις νέες εξελίξεις στο θέμα των τραπεζών και του δημοσίου, η τρόικα απροκάλυπτα απαιτεί/ομολογεί χωρίς πρόσχημα ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναδιοργάνωση και ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δεν θέλουν να υπάρχουν υγιείς Τράπεζες, δεν θέλουν να λειτουργεί ο Δημόσιος Τομέας παρ’ όλο που οι αποχωρήσεις υπερκάλυψαν τις απαιτήσεις απολύσεων για το ίδιο χρονικό διάστημα.  Σαφής και οφθαλμοφανής στόχος τους μετά την puppet government (διεθνής όρος που σημαίνει κυβέρνηση μαριονέτα) που έχουν, είναι ένα puppet state (κράτος μαριονέτα). Όποιοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν μνημονιακή πολιτική, από τον απλό πολίτη μέχρι τον ανώτατο άρχοντα, έχουν υπερβεί την διαχωριστική γραμμή της Εθνικής Προδοσίας συνειδητά. Είτε το κάνουν για να πάρουν την οποιαδήποτε σύνταξη/μισθό είτε για να παραμείνουν στην καρέκλα τους.

Είναι οι ίδιοι που έλεγαν στις αρχές της κρίσης “Δεν θα μας αφήσουν έτσι”. Τώρα που η φράση τους έχει πάρει σάρκα και οστά, είναι οι ίδιοι που ζητούν “επανεκκίνηση της οικονομίας”. Δηλαδή που ονειρεύονται τις οικονομικές συνθήκες που μας έφεραν μέχρι εδώ. Με την λέξη επανεκκίνηση ζητούν να ξαναδημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να φάνε κι’ άλλα. Δεν καταλαβαίνουν  ότι έκαναν αυτό που έπρεπε και τώρα τα αφεντικά τους δεν τους έχουν ανάγκη; Δεν καταλαβαίνουν ότι τους έχουν απολύσει και αυτούς;

Στα δικαστήρια για τους δοσίλογους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι απολογίες όλων των κατηγορουμένων είχαν δυο καταλήξεις. Για τους απλούς πολίτες ήταν “…είχα οικογένεια, γυναίκα και παιδιά που πεινάγανε και έπρεπε να βρω τρόπο να τους θρέψω”. Για τους αξιωματούχους ήταν “… ήταν το καλύτερο που μπορούσα να πετύχω για την Ελλάδα/τους Έλληνες, υπό αυτάς τας συνθήκας”.

Σ.Σ. Η κυβέρνηση  λογοδοτών του, αμετανόητου μέχρι τον θάνατό του, Τσολάκογλου, όταν οι “ Οικονομικοί δικτάτορες”, Νοϊμπάχερ και Ντ’ Αγκοστίνο, όπως τους χαρακτηρίζει στα απομνημονεύματά του ο ίδιος ο Τσολάκογλου (σελ 219), παρουσίασαν το οικονομικό τους πρόγραμμα για την Ελλάδα, παραιτήθηκε με εισήγηση του Γκοτζαμάνη! Και τότε ανέλαβε ο χειρότερος  Κ. Λογοθετόπουλος την “διακυβέρνηση” της χώρας. Έτσι σαν μέτρο σύγκρισης με την σημερινή μας “δημοκρατικά εκλεγμένη” κυβέρνηση. Τον Τσολάκογλου τον έχουν ξεπεράσει. Κάπου μεταξύ Λογοθετόπουλου και Ράλλη είναι τώρα, αλλά με την φόρα που έχουν πάρει, θα δικαιώσουν ιστορικά και τους δυο τελευταίους.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.