Τουρκική Δημοκρατία

Την ημέρα των γενεθλίων του twitter διάλεξε ο Τούρκος πρωθυπουργός για να το τιμήσει. Απαγόρεψε την χρήση του στα όρια του Τουρκικού κράτους.
Μέχρι και ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ δήλωσε έμπρακτα την αντίθεση του τουϊτάροντάς την.
Στην Ελλάδα όπως και στις περισσότερες χώρες του κόσμου ασκείται βια μέσω τη εξουσίας. Υπάρχουν όμως κάποιες χώρες που η εξουσία ασκείται μέσω της βίας.. Όπως στη γείτονα Τουρκία. Εσωτερική και εξωτερική πολιτική, έχουν διαχρονικά την μορφή της βιας ή της απειλής βιας, σε κάθε έκφανση, έκφρασή, διατύπωση, αποτύπωσή και εφαρμογή τους. Αυτές οι καθημερινές χάντρες του περιδέραιου, που φτάνει να περιτυλίξει την γη αρκετές φορές, με Κυπριακό, Αιγαίο, Κουρδικό, Αρμενικό, πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και την καθημερινή βασανιστική καταπίεση των ίδιων των πολιτών της, άοπλη και ένοπλη, όσο κι αν γίνεται προσπάθεια, από διεθνή συμφέροντα, να θαμπώσει η γιαλάδα τους, να μειωθεί η λάμψη τους, τόσο θα γίνονται περισσότερες και μεγαλύτερες.
Το Τουρκικό πνεύμα άσκησης της εξουσίας στην Τουρκία το αποτυπώνει μια παροιμία τους. Οι άνθρωποι είναι σαν τους πούτ… Όσο τους χαϊδεύεις τόσο σηκώνουν κεφάλι. Και η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να τους αφήσει να ξανασηκώσουν κεφάλι μέχρι να ξεφύγουν οριστικά από το πνεύμα αυτής της παροιμίας τους.

Σ.Σ.: Αφερίμ Ταγκίπ εφέντ. Κάνε κιουτσούκ σαματά μπρε, μπας κι έλθει κανένα χαϊβανοτουρίστ από δω. Γιατί αν καρτεράμε τους δικούς μας αγάδες, ούτε αυτά που είναι κάτω από τους ανθρώπους θα έρχονταν. Άιντε μπρε και άμα δεν έχεις πουθενά να πας έλα στο Γιουνανιστάν. Εμείς δεν χαλάμε κανέναν που έκανε ζημιά στην Ελλάδα, που την κατέστρεψε, που σκοτώνει κάθε μέρα κόσμο. Εμείς αυτούς τους έχουμε κορώνα στο κεφάλι μας. Μαζί τους μιλάς και ξέρεις. Ταμάμ;

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.