Ψύλοι στ’ άχυρα της πολιτικής ζωής

Έρευνα στο σπίτι του κακοποιού Αν. Πάλη βρήκε μίνι οπλοστάσιο (για στρατιωτική μονάδα, όχι για σπίτι μίνι). Καιρός να ασχοληθούμε για την διαφορά των ιστορικών χαρακτηρισμών από τους νομικούς. Για το νόμο μέχρι τώρα είναι ένας εντιμότατος πολίτης. Για την Ελληνική κοινωνία και το πολιτικό status είναι ένας αξιόλογος επιχειρηματίας. Για την ιστορία είναι ένας κακοποιός/κρίκος της αλυσίδας με την οποία η Ελλάδα σύρεται από το κακό στο χειρότερο.
Για να γίνει αντιληπτό. Κάποια στιγμή ο διοικητής του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης κάνει μηνυτήρια αναφορά κατά του Α. Πάλη (εταιρεία RONDA).
Για φρεσκάρισμα της μνήμης ο κ. Βουρλούμης είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για σκανδαλώδεις συμβάσεις με τις εταιρείες Intracom, Siemens και ANKO. Ο ΟΤΕ όπως και το συμβούλιο εφετών με απαλλακτικό βούλευμα έκριναν ότι αυτές οι συμβάσεις ωφέλησαν τον ΟΤΕ.
Ο κ. Βουρλούμης κάνει την μηνυτήρια αναφορά γιατί γίνεται έλεγχος από το ΣΔΟΕ στον ΟΤΕ για τα ροζ τηλέφωνα που με κακόβουλο λογισμικό εγκαθιστούσε η εταιρεία του κ. Πάλη σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ήταν συνδρομητές Internet του ΟΤΕ. Αυτό το λογισμικό όσο οι συνδρομητές ήταν συνδεδεμένοι πραγματοποιούσε κλήσεις σε ροζ τηλέφωνα χωρίς να γίνεται αντιληπτό, χρεώνοντάς τους υπέρογκα ποσά. Η υπόθεση εκκρεμοδικεί από το 2005. Η μόνη ελπίδα Βουρλούμη και Πάλη που είναι συνένοχοι, μαζί με άλλα στελέχη του ΟΤΕ και της RONDΑ σε αυτή την υπόθεση, είναι η παραγραφή. Χωρίς λεπτομερείς γνώσεις της υπόθεσης τα στοιχεία κακουργηματικού χαρακτήρα που βαρύνουν και τους δυο είναι.
1) Οι αριθμοί κλήσης που χρησιμοποιούνταν για χρέωση των συνδρομητών δεν είχαν ποτέ εκχωρηθεί από τον επίσημο οργανισμό της χώρας προορισμού στην RONDA. Άρα οι Διοίκηση του ΟΤΕ παρέλειψε εγκληματικά να κάνει στοιχειώδη έλεγχο της σύμβασης που υπέγραψε με την RONDA. Για την Ελλάδα χοντρικά, από αυτά που βγήκαν στην δημοσιότητα, τα αδικήματα είναι κατασκοπεία, παράνομη επέμβαση στις τηλεπικοινωνίες του κράτους (ανήκουν πάντα στο κράτος, άσχετα σε ποιον ή ποιους κάνουν εκχώρηση του προνομίου εκμετάλλευσης), υποκλοπή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (με το παράνομο λογισμικό), παραβίαση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου και της εχεμύθειας (πάλι με το παράνομο λογισμικό), αντιποίηση αρχής (της χώρας που εννοείται ήταν τηλεπικοινωνιακός οργανισμός η RONDA), έσοδα από παράνομες ενέργειες, είναι τα πρώτα που έρχονται στο μυαλό.
2) Όταν υπάρχει απότομη αύξηση της κίνησης ενός τηλεφώνου το μηχανογραφικό διατάζει τον επανέλεγχο της ένδειξης και τον έλεγχο του μετρητή και μετά τον έλεγχο πάντα προληπτική αντικατάσταση, απ’ όταν τα κέντρα ήταν ακόμη αναλογικά. Σε περίπτωση που αυτά βρεθούν κανονικά, σύμφωνα με τον “Κανονισμό Αστικής Εκμετάλλευσης” του ΟΤΕ, πρέπει να ενημερώνεται διακριτικά ο συνδρομητής για αυτήν τη κίνηση. Ποιος ήταν αυτός που απέκλειε αυτές τις ενέργειες από πλευράς ΟΤΕ; Ποιος ήταν αυτός που επέβαλε επί ένα χρόνο στους υπαλλήλους των θυρίδων να προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες ότι έκαναν αυτές τις κλήσεις και ότι πρέπει να πληρώσουν; Και το έκαναν πιστεύοντας ακράδαντα ότι η υπηρεσία είχε κάνει όλες τις παραπάνω ενέργειες, όπως γινόταν με όλες τις άλλες περιπτώσεις. Ποιος έθιξε ανεπανόρθωτα το κύρος του οργανισμού και πρόσβαλε το ήθος και την αξιοπρέπεια των υπαλλήλων του;
3) Το ΣΔΟΕ εξακρίβωσε ζημία του ΟΤΕ ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ από αυτή τη σύμβαση και την παρέπεμψε στην δικαιοσύνη.

Καλά και χρυσά όλα όσα γράφω. Αλλά αν οι Π. Βουρλούμης και Α. Πάλης ανοίξουν το στόμα τους θα ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου για σκάνδαλα όλου του πολιτικού χώρου.

Τα συνομοσιολογικά σενάρια των σχέσεων Πάλη, Ρέστη, Αναστασιάδη (Θέμου), Χρυσής Αυγής θα μείνουν στο χώρο της συνομοσιολογίας. Όταν δεν μπορούν να διαλευκανθούν και να αποδοθεί δικαιοσύνη σε υποθέσεις βαθμού δυσκολίας παραβίασης διπλής διαχωριστικής γραμμής και κίνησης στο αντίθετο ρεύμα, όπως αυτή που περιγράφηκε παραπάνω μην περιμένετε κάτι παραπέρα. Ούτε καν ιστορικά στέκουν. Τουλάχιστον με τα μέχρι τώρα στοιχεία.
Τι μπορείτε να κάνετε; Ότι κάνετε μέχρι τώρα. Σκύψτε. Και τον Θέμο σαν τα μάτια σας. Δεν είναι κακό παιδί, αλλά μπλέκει πάντα σε κάτι περίεργες ιστορίες. Είναι άτυχος. Γι’ αυτό τον προσέχουν οι συνάδελφοί του.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.