Χθες

– Συγκέντρωση Δημοσίων Υπαλλήλων έξω από το MEGA με συνθήματα εναντίον της περικοπής θέσεων εργασίας αλλά και συνθήματα κατά του δημοσιογράφου – φερέφωνου κ. Πρετεντέρη. Το τελευταίο δεν χρειαζόταν. Αν και είναι το μοναδικό ιδιωτικό κανάλι με τμήμα ενημέρωσης που λειτουργεί ακόμη, η μόνη λογική κίνηση είναι η κατάργηση του μονοπωλίου. Το internet είναι μια ανεξάντλητη πηγή ενημέρωσης. Γιατί πρέπει να στηνόσαστε στη τηλεόραση περιμένοντας να σας πλασάρουν όποια είδηση θέλουν αυτοί και μετά να αγανακτείτε. Φανταστείτε τον εαυτό σας μετά από μια πενταετία. Θα χρησιμοποιεί κανείς τηλεόραση για την ενημέρωσή του; Αφού την έχετε πάντως χρησιμοποιείστε την για ψυχαγωγία, ότι μπορεί να σας προσφέρει και από αυτή.

– Προσεισμικές δονήσεις στις διεθνείς αγορές για την Ελληνική χρεωκοπία. Όταν οι διεθνείς αγορές είναι τραπουλόχαρτα το ντόμινο είναι αναπόφευκτο.

– Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έχουμε 100-200 χιλ. λιγότερους ή περισσότερους δημ. υπάλληλους, στα δευτερεύοντα συμπεράσματα βέβαια είναι το πόσο ενδιαφέρονται γι’ αυτούς τα κόμματα, το τι αξία έχουν για την λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, όπως και η καταναλωτική τους δύναμη την οποία πρέπει να δούμε κάποια στιγμή από την σωστή της γωνία. Όχι του καταναλωτισμού σαν αυτοσκοπό αλλά σαν συνέπεια του παραγόμενου πλούτου.
Το πρώτο πρόβλημα είναι αν θα ξεκινήσει να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός ή όχι, που εδώ και δεκαετίες είναι το ‘δεμένο χειρόφρενο’ ανάπτυξης της χώρας. Δεν φταίει το χειρόφρενο, αυτοί που το έχουν τραβήξει φταίνε. Για να μην ξεχνιόμαστε. Το δεύτερο πρόβλημα είναι αν θέλουμε περισσότερο ή λιγότερο κράτος που είναι καθαρά θέμα πολιτικών θέσεων και επιλογών που και αυτό δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων. Στη φιλοσοφία ότι αφού το κράτος δεν λειτουργεί γιατί να πληρώνουμε δημόσιους υπαλλήλους, η απάντηση είναι ξεκινήστε από την κορυφή που είναι και οι υπεύθυνοι και ας γίνουμε η πρώτη χώρα που δεν θα είναι χώρα μέλος της Ε.Ε., αλλά η χώρα που θα την διοικεί η Ε.Ε. με δικιά της κυβέρνηση και δικούς της υπαλλήλους. Στο τελευταίο είμαστε πολύ κοντά, πολύ περισσότερο από εκεί που μπορεί να φτάσει η φαντασία σας.
Τα παραπάνω δεν είναι θεωρητικά ή κάποιες ‘φρέσκες΄ ιδέες εξ αιτίας της κρίσης. Είναι αυτά που από όταν ειπώθηκαν ήταν ο λόγος εξαναγκασμού μου σε παραίτηση το 1992 μετά από αφόρητες πιέσεις ετών.

Πτώση Brent(100.35$) και WTI (76.61$).

– Μετά τη δήλωση Bernake ότι η FED είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την κρίση της ευρωζώνης άνοδος για Dow Jones και Nasdaq.

– Χρηματιστήριο Αθηνών.

This entry was posted in Χθες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.