Χθες

Επεισόδια, θλιβερή μέρα, μικρή μειοψηφία που επενδύει στη χρωκοπία της χώρας και άλλα τέτοια μαργαριτάρια από πολιτικούς και τα μεγαφωνάκια τους στα μέσα ενημέρωσης. Ας τα πάρουμε ένα, ένα με την ψυχραιμία της χρονικής απόστασης.
1) Παρέλαση κάνουμε για να τιμήσουμε ένα γεγονός. Οι παρελάυνοντες αποτίουν τιμή στους πρωταγωνιστές του γεγονότος που εκφράζεται στα πρόσωπα της ηγεσίας της χώρας και η ηγεσία επιθεωρεί αυτούς που με την παρέλασή τους υπόσχονται την συνέχιση της ιστορίας μας.
2) Κανένα πρόσωπο τη πολτικής ηγεσίας αυτής της χώρας αλλά και κανένα μέλος της, δεν μπορεί να απαιτεί να του αποδοθεί αυτή η τιμή δια της βίας.
3) Κανείς δεν μπορεί να είναι κριτής του εαυτού του και να αποδίδει τιμές και δάφνες σε αυτόν. Ο Ι. Ράλλης ήταν Μακεδονομάχος, ο Γ. Τσολάκογλου πολέμησε σε όλους τους πολέμους όσο ήταν εν υπηρεσία. Και οι δύο δήλωσαν, όταν κατά γενική ομολογία αλλά και απόφαση δικαστηρίων πρόδοσαν τη πατρίδα τους, ότι με την προδοσία αυτή πρόσφεραν ύψιστες υπηρεσίες στην πατρίδα τους.
4) Κανείς δεν δικαιούται να αποκομίζει κομματικά οφέλη κατακρίνοντας ή υπερασπιζόμενος τις λαϊκές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια επετείων. Ιστορικά, δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει τις εκδηλώσεις των δημιουργών της ιστορίας και των απογόνων τους κανενός είδους ηγεσία. Αυτό ονομάζεται παρέμβαση στην Ιστορία. Αλλιώς ιστοριογράφοι θα γινόταν αυτοί που κάθε φορά κατείχαν την εξουσία. Τέτοιο ατόπημα δεν έχει γίνει από τότε που ανακαλήφθηκε η γραφή. Στην γνωστή σημερινή Ελλάδα αφού αλλώθηκαν τα πάντα, αφού μας έκαναν ανόητους με το θέμα της ‘ληθης’, δεν ξέρω σε ποιά άλλη χώρα τους έχουν πει να ξεχάσουν τηςν Ιστορία τους, καλή ή κακή, τώρα πρέπει να έχουμε και την συμπεριφορά που αυτοί διατάζουν κατά τη διάρκεια της όποιας ιστορικής μνήμης. Αν αυτό δεν συνιστά άλλη μια απόπειρα παραβίασης της εθνικής μας συνείδησης, τότε τι είναι;

This entry was posted in Χθες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.