Δεν είναι κλεφτοκοτάδες οι άνθρωποι.

  Δεν θέλουν να πάρει το δάνειο κάποιος άλλος και αυτοί να φωνάζουν, να αυτός πήρε το δάνειο πιάστε τον. Εμείς δεν πήραμε τίποτα, απόδειξη ότι χρεωκοπήσαμε. Δεν έχουν τέτοια φτηνά δικολαβικά τερτίπια στο μυαλό τους. Είναι ιδεολόγοι κινεζόφιλοι. Θα δημιουργήσουν παγκόσμια οικονομική κρίση ώστε να μπορέσει η Κίνα να αξιοποιήσει τα αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα που έχει να κάθονται. Ανέρχονται σε $3,2 τρισ. ή μόνο €2.3 τρισ. Μια και η ζήτηση προβλέπεται αυξημένη οι προσφορές θα πάνε σύννεφο. Θα αγοράζουν χώρες όπως αγοράζουμε εμείς τα Κινέζικα προϊόντα, στα καλαθάκια.
Τώρα που το θυμήθηκα: Ο Μπερλουσκόνι αποδείχτηκε παλιοημερολογίτης. έφτασε την Ιταλία στο 2009 της Ελλάδας.
Καλά εμείς που τα φταίει το κεφάλι μας, αυτοί οι Κύπριοι τι διάολο θέλανε να γεννηθούν Έλληνες και κυρίως να θέλουν να το τιμούν. Άλλη μια υποβάθμιση από τη Moody’s εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης στα Ελληνικά ομόλογα (ούτε δίπλα στη Φουκοσίμα να ζούσαν), από BAA1 στο ΒΑΑ3/Ρ-3 και με αρνητική παρακολούθηση του θέματος.
Η μια σκέψη φέρνει την άλλη. Αν η Ελλάδα είχε πυρηνικά και αντιμετωπίζαμε πυρηνικό ατύχημα ο κ. Σαμαράς θα ζητούσε επαναδιαπραγμάτευση της διεθνούς βοήθειας; Είμαι αντίθετος και στα πυρηνικά και στην ΕΕ. προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι αντίθετος στην Ευρώπη ούτε στην Ένωση, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ότι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή. Το να δεχτείς διεθνή βοήθεια σε μια συμφορά του έθνους για την οποία μάλιστα είσαι απόλυτα συνυπεύθυνος και συνδημιουργός της δεν έχει διεθνές προηγούμενο. Τώρα τα κουτσαβάκικα και εθνοπροδοτικά περί αναδιαπραγμάτευσης είναι για γέλια. Αυτό που αποκρύπτουν καλά όλοι από τον λαό για να χρησιμοποιήσουν στον μακροπρόθεσμο πολιτικό σχεδιασμό τους είναι άλλο ένα διεθνές δεδομένο. Καμία χώρα δεν έχει ποτέ εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της. Με το που σταθεροποιηθεί και υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αρχίζουν οι επαναδιαπραγματεύσεις, οι οποίες πάλι αναθεωρούνται, όχι από την καλή καρδιά την πιστωτών, αλλά από την προσμονή για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από την αύξηση της ανοδικής πορείας των δεικτών της συγκεκριμένης οικονομίας. Με λίγα λόγια αφού τους πληρώσουμε τις προηγούμενες λαμογίες τους, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να μας λένε πως μα έσωσαν, μας γλύτωσαν κλπ. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία αξία τώρα. Αυτά πρέπει να τα μάθουν και να τα πιστέψουν τα παιδιά μας αν θέλουν τα δικά τους παιδιά να μην ξαναγνωρίσουν πτώχευση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε μια γενιά στην νεώτερη Ελλάδα (μετά το 1821) που να μην έχει πληρώσει, σε λεφτά όχι μεταφορικά, μια προηγούμενη πτώχευση.

This entry was posted in Telebit blog. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.