Η ισχυρότερη Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Καμία σχέση με υπηρεσιακή Κυβέρνηση αυτή του Λουκά Παπαδήμου. Δεν τηρείται ούτε προσχηματικά ο λόγος δημιουργίας της (υπογραφή σύμβασης). Τι δείχνει ότι όλη η ιστορία δεν είναι παρά μια κομπίνα ώστε από την κυβέρνηση Παπαδήμου να παρθούν όλα τα μέτρα που δεν τόλμησε το ΠΑΣΟΚ να πάρει και δεν θα ήθελε η ΝΔ να χρεωθεί;
1) Βαρύ, βαρύτατο υπουργικό συμβούλιο με υπερπλήρη επάνδρωση.
2) Οι προγραμματικές δηλώσεις του κ. Παπαδήμου ολόκληρες, όχι πετσοκομμένες όπως τις έδειξαν τα κανάλια. Μέχρι για τον προγραμματισμό της ενεργειακής πολιτικής θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Και σαφώς για απολύσεις στο δημόσιο, για περιορισμό δαπανών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, παιδείας, κοινωνικής ασφάλισης (εξορθολογισμός δαπανών είναι η σύγχρονη φρασεολογία), αναπροσαρμογή του ΕΣΠΑ . Καλό θα ήταν να ακούσετε όλες τις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Παπαδήμου γιατί δεν αφήνουν κανένα που να μην αφορούν.
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι ένα τρικ για χαζούς που αρχικά κρύβει την ιδιότητά της αλλά και τις προθέσεις των κομμάτων που την απαρτίζουν, ενώ σταδιακά θα απαλύνει ευθύνες και δυσαρέσκεια  προς αυτά τα  κομμάτα, για θέματα που θα ήθελαν να κάνουν αλλά χωρίς να εισπράξουν την λαϊκή οργή. Στις παράπλευρες απώλειες είναι όπως το λέει η κ. Λαγκάρντ διορισμός πρωθυπουργών. Αρχίζει δειλά δειλά να επισημοποιείται  ο θεσμός των μη εκλεγμένων κυβερνήσεων. Οι παλιοκαιρίτικες χούντες επιστρέφουν με νέο πρόσωπο, εκμοντερνισμένο, προοδευτικό και νέες σχέσεις, άμεσης οικονομικής απόδοσης προς αυτούς που τις διορίζουν. Πάντοτε όμως με το ίδιο εύλογο πρόσχημα του διεφθαρμένου – ανεπαρκούς πολιτικού σκηνικού, που σε τελευταία ανάλυση η ύπαρξη και γιγάντωσή του είναι δικό μας μερίδιο ευθύνης.

This entry was posted in Αταξινόμητο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.