Χθες

Δικαστήριο της Χάγης. Πιο μαλακά δεν γινόταν.
Ή αν το πούμε ανάποδα πιο σκληρά για την ΠΓΔΜ δεν γίνονταν.
Αν θέλετε τρίτο τίτλο καταδικάστηκε η Ελλάδα, έχασε η ΠΓΔΜ και κυρίως η στρατηγική της σύμμαχος Αμερική για τα σχέδιά της σε Βαλκάνια και ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.
Το πρωτότυπο της απόφασης.
Το δικαστήριο αποδέχτηκε ότι η Ελλάδα παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία (άρθρο 11 παρ. 1.), εμποδίζοντας τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αφού η δικαιολογία της Ελλάδας για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας από μεριάς των Σκοπίων είναι αστήριχτη μια και η χώρα χρησιμοποίησε και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το προσυμφωνηθέν όνομα «πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» (σελίδα 38 της απόφασης παράγραφος 4 άρθρο 112 ).
Αυτό είναι το σημαντικότερο μέρος της απόφασης που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σαν παραβίαση της καλής πίστης σε περίπτωση μονομερούς αλλαγής του ονόματος.
Αντίθετα αναγνωρίζει στην Ελλάδα ότι η ΠΓΔΜ παραβίασε την ενδιάμεση συμφωνία (άρθρο 7 παράγραφος2) χρησιμοποιώντας τουλάχιστον μια φορά ο στρατός της απαγορευμένο από την συμφωνία σύμβολο (σελ 44 παρ. 143).
Αυτό που τονίζει κατ’ επανάληψη στις ενστάσεις της Ελλάδας για παραβιάσεις σωρείας άρθρων από την ΠΓΔΜ είναι η μη ενημέρωση από την Ελλάδα της ΠΓΔΜ για τις παραβάσεις της, όπως είχε υποχρέωση να κάνει η χώρα μας με βάση τους γενικούς όρους της ενδιάμεσης συμφωνίας και ότι αυτές οι παραβιάσεις δεν δικαιολογούν τη δικιά μας παραβίαση. Σε απλά ελληνικά το δικαστήριο επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση Καραμανλή ότι δεν χρησιμοποίησε τα νόμιμα δικαιώματα που απέρρεαν από την ενδιάμεση συμφωνία για υπεράσπιση των δικαιωμάτων της χώρας μας.
Δεν αναγνωρίζει στην ΠΓΔΜ καμία άλλη δικαίωση πλην αυτής της απόφασης που είναι η «πρέπουσα ικανοποίηση» (σελ 50 άρθρο 169), η οποία δεν θα έχει κανέναν δεσμευτικό χαρακτήρα για τις επόμενες αποφάσεις της χώρας μας που αφορούν τα Σκόπια (σελ 50 άρθρο 168).

«… Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να υποδείξει προοδευτικές λύσεις για την κρίση και για το μέλλον της κοινωνίας και της χώρας. Χρειάζεται να συγκροτήσει τη φυσιογνωμία του ως κεντρικού πολιτικού κορμού της Κεντροαριστεράς και ταυτόχρονα να διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αστερισμού προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων, που θα δίνουν τη δυνατότητα σχηματισμού ενός κυβερνητικού συνασπισμού της Κεντροαριστεράς…»
Ομάδα 12 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
Έτσι ρε παιδιά κάντε καμία υπόδειξη σε αυτούς του ΔΝΤ και στους Μερκοζί που δεν ξέρουν τι λένε με την κρίση που έχουν.
Την φυσιογνωμία της κεντροαριστεράς θα φιλοτεχνήσει ο γνωστός αμερικανός γλύπτης Con Simito.
Για τον αστερισμό που λέτε, μη σας νοιάζει, έχει μπει στο ζώδιο του ασβού που είναι ευνοϊκός για σας.
Τώρα το τελευταίο με τον συνασπισμό, δεν ξέρω, πάλι γιαουρτάκια βλέπατε στον ύπνο σας;
Μια απορία: Το «τρια πουλάκια παν ψηλά και τό ‘να χαμηλώνει» από που βγήκε;

Πτώση το Brent(109.58$), σταθερό το WTI (101.00$).

– Άνοδος για Dow Jones και Nasdaq.

– Χρηματιστήριο Αθηνών.

This entry was posted in Χθες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.