Χθες

– Είχε γραφτεί εδώ στις 17/11/11 με αφορμή δημοσκόπηση για τα δυο μεγάλα κόμματα ότι «Σε λίγο καιρό, πριν τα Χριστούγεννα, και τα δύο μαζί θα απέχουν αρκετά από το σημερινό 50%.» Και ότι σχόλια αύξησης διαφοράς μεταξύ τους και καταληλότερου πρωθυπουργού είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Οι δυο τελευταίες δημοσκοπήσεις τόσο της Alco όσο και της MRB δίνουν αθροιστικά 34.3% και 32,8% αντίστοιχα στα δυο μεγάλα κόματα μαζί. Αλλά τους στατιστικολόγους και αυτούς που τους πληρώνουν συνεχίζουν να τους βασανίζουν τα ίδια ερωτήματα. Ποιός είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ποιόν θέλει ο κόσμος για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ποια είναι η καταλληλότερη κυβέρνηση. Δεν διαβάζουν τις στατιστικές τους; Για τα σκουπίδια είναι, αλλά αυτοί και οι λακέδες τους ζουν στον κόσμο τους μέχρι να ρθει ο κόσμος και να τους πετάξει από τα παράθυρα.
Για να καταλάβω λίγο καλύτερα τον συλλογισμό τους. Βάζεις κάποιον διαχειρηστή στην επιχείρησή σου (Γεν. δ/ντή για υπηρεσίες). Στην καταστρέφει κλέβοντας, δυσφημόντας, με καταχρήσεις, ή απάτες για ίδιο όφελος και για διαιώνηση του είδους του. Τον διώχνεις και βάζεις άλλον που κάνει τα ίδια. Αν βάλεις τους δυο μαζί να συνεργαστούν θα έχουν χρηστή ή σωστή διαχείριση; Θα πάει η επιχείρηση καλά; Αν τα ξέρατε και από παλιά αυτά και λέγατε «εγώ θα φτιάξω την Ελλάδα αδελφέ;» ακόμη χειρότερα γιατί δεν υπάρχει άλλος για να τη φτιάξει, εκτός αν περνάτε καλά οπότε συγγνώμη για την ενόχληση.

– Ο Fitch χτύπησε 5 Ευρωπαϊκές Τράπεζες γιατί έτσι ήθελε και το είπε (το έτσι θέλω). Πιο συγκεκριμμένα ανάφερε ότι οι εν λόγω Τράπεζες συνεχίζουν να βελτιώνουν τις κεφαλαιακές θέσεις και τη ρευστότητά τους αλλά τις υποβάθμισε λόγω των εξελίξεων στην διεθνή οικονομία και τη μεταβολή στην εμπιστοσύνη της αγοράς προς τον τραπεζικό κλάδο ως σύνολο.
Άρχισε να είναι περισσότερο αξιολόγηση των οίκων οι «αξιολογήσεις» τους παρά για αυτούς που γίνονται.

– Συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Σακοράφα ανακοινώθηκε σήμερα. Η τελευταία θα διατηρήσει την πολιτική της ανεξαρτησία.

Άνοδος για Brent(105.09$), πτώση για WTI (93.54$).

– Άνοδος για Dow Jones και Nasdaq.

– Χρηματιστήριο Αθηνών.

This entry was posted in Χθες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.