Επικυρώθηκε από το Ευρωπαικό Δικαστήριο ο φόρος άνθρακα στις αεροπορικές εταιρείες

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή -και τις απειλές- των ΗΠΑ για τον φόρο άνθρακα που θα επιβάλλει η ΕΕ στις αερομεταφορές από την 1η Ιανουαρίου 2012.
Ο φόρος θα επιβληθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που πετούν από και προς την ΕΕ για την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου όπως συμβαίνει και με όλες τις βιομηχανικές μονάδες.
Αυτό που δεν έχει κανείς ποτέ μέχρι τώρα πει, είναι ότι οι διεθνείς αερομεταφορές εκτός από τα αέρια θερμοκηπίου που παράγουν, καταστρέφουν με άμεσο τρόπο το στρώμα το όζοντος. Το επιχειρησιακό ύψος των διεθνών αερογραμμών είναι  12Km ενώ των Businness jet τα 15Km. Το 95% του όζοντος είναι στα 15 εως 35 Km χωρίς τις βαρομετρικές διακυμάνσεις που το μετατοπίζουν μερικά  χιλιόμετρα πάνω ή κάτω . Οι πτήσεις λοιπόν αυτές ή κινούνται μέσα στο στρώμα του όζοντος καίγοντάς το κατ΄ ευθείαν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων το διαλύουν λόγω του ασταθέστατου μορίου του με τις θερμικές αναταράξεις που προκαλούν.
Αν εσείς αλλάξατε ψυγείο ή χρησιμοποιείτε spray χωρίς φρέον είναι σαν να αφαιρέσαν παρωνυχίδα σε μέλος σώματος που πάσχει από γάγγραινα.
Πιστεύετε ότι διαβάζετε υπερβολές; Ρίξτε μια ματιά στα αεροπλάνα που είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα πάνω από την Ευρώπη σε live μετάδοση. Αν νομίζετε ότι ο χάρτης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα με κλικ πάνω σε κάθε αεροπλάνο βλέπετε τα πλήρη στοιχεία του όπως και της πτήσης.

This entry was posted in Telebit blog. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.