Κάνοντας την ΔΕΗ αποδιοπομπαία

Οι πρόσφατες αυξήσεις της ΔΕΗ 9%-12.1% θεωρητικά, 12%-15.1% στην πράξη με το τέλος ΑΠΕ, κατανοητές, χωρίς να είναι αποδεκτές, στο γενικότερο πνεύμα εννοείται της στέρησης του καταναλωτή από κάθε αγοραστική δύναμη. Για πολλούς ακόμη και των απαραίτητων για να ζήσουν. Ακόμη και με την πιο απάνθρωπη λογική ότι σε κάθε πόλεμο υπάρχουν θύματα και σε αυτόν θα θρηνήσουμε τα περισσότερα από όλους τους πραγματικούς πολέμους στην ιστορία της Ελλάδας. Έστω και έτσι. Γιατί πολεμούμε; ή μήπως είμαστε πρόβατα επί σφαγή; Αν υπήρχε κάποιος πόλεμος θα έπρεπε να υπάρχουν κινήσεις και από μέρους της Ελλάδας. Με ποια προοπτική γίνονται όλες αυτές οι θυσίες; Όταν δεν υπάρχει απολύτως καμία αιτιολογία. Αυτή που επικαλούνται ότι αν δεν τις κάνουμε θα χρεωκοπήσουμε, είναι γελοία γιατί κάνοντας αυτές τις θυσίες και μόνο αυτές πάλι θα χρεωκοπήσουμε. Δεν έχει καμία έννοια κάθε θυσία αν δεν συνοδεύεται από αντίστοιχα μέτρα ανάπτυξης. Και προς αυτή την κατεύθυνση δεν έχει γίνει όχι καμία ενέργεια αλλά ούτε καν νύξη από μέρους της Κυβέρνησης. Έτσι αυτό το μέτρο στα πλαίσια των υπολοίπων μέτρων μόνο τρια πράγματα μπορεί να εξυπηρετήσει.
1) Την «ομαλότερη» προσαρμογή της Ελληνικής κοινωνίας σε συνθήκες χρεωκοπίας που είναι ο πρωταρχικός και κύριος στόχος όλων των μέτρων.
Πάνω σε αυτό υπάρχουν τεράστια περιθώρια κέρδους από αυτούς που οδήγησαν την Ελλάδα σε αυτή την κατάσταση. Το πόσα και πως πρέπει να ξεπληρώσει η Ελλάδα για να βγει από την κρίση είναι ένας χορός δισεκατομμυρίων που τον βλέπετε καθημερινά μπροστά σας. Και αν τα εξοπλιστικά προγράμματα ή τα δημόσια έργα ήταν κάποια λεφτά από τα οποία έφαγαν καλά αρκετοί παράγοντες, αυτά μοιάζουν με χαρτζιλίκι μπροστά στα δάνεια που έχει συνάψει η Ελλάδα. Η παράδοση όλων των προηγούμενων δανείων και χρεοκοπιών στη χώρα μας είναι να βγαίνουν κάποιοι με πολλά λεφτά από αυτές. Τι έχει αλλάξει; κάτι πολύ προς το χειρότερο: Οι διαδρομές του χρήματος έχουν μετατραπεί από αδιαφανείς σε στεγανές. Κανείς αυτής της γενιάς δεν θα βρει που σε ποιους και πως πήγαν λεφτά από τις μίζες των δανείων.
2) Δευτερεύων στόχος είναι η επικοινωνιακή ταύτιση της ΔΕΗ με τις συνέπειες της χρεωκοπίας, ώστε να μπορέσει ευκολότερα να περάσει στους ιδιώτες μετά την χρεωκοπία που χωρίς όλα τα πρόσθετα τέλη να φαίνεται ο λογαριασμός δώρο θεού.
3)Τα μέτρα όσο δεν αντιδρούμε θα γίνονται περισσότερα. Πρέπει να υπάρχει κάποιος φταίχτης για την χρεωκοπία. Όσο τα αποδεχόμαστε όλα, οι μοναδικοί φταίχτες είναι οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στην χρεωκοπία αφού πάντα κάναμε αυτό που μας λέγαν. Αν αντιδράσει ομαδικά ο κόσμος θα έχουν το έρεισμα ότι αφού αντιδρούμε στα μέτρα που έπρεπε να παρθούν γι αυτό χρεωκοπήσαμε. Αυτή την καραμέλα δεν μας πιπιλίζουν κάθε μέρα; με επιμονή και υπομονή; Άρα όσο δεν αντιδρούμε θα έχουμε νέα μέτρα χωρίς τέλος ενώ εάν αντιδράσουμε θα έχουμε χρεωκοπία. Και αυτό είναι η απόλυτα συνειδητή επιλογή των πολιτικών μας με κύριο στόχο την δικιά τους κάλυψη και τον έλεγχο της αντίδρασης που έτσι ή αλλιώς θα έλθει στο τέλος.

This entry was posted in Αταξινόμητο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.