Χθες

– Και ενώ οι αρχηγοί των κομμάτων βρίσκονται σε προεκλογικό παραλήρημα η Τουρκία με απόφαση του υπουργικού της συμβουλίου εξουσιοδοτεί την τουρκική εταιρεία πετρελαϊκών ερευνών TPAO να κάνει έρευνες μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Οι δικοί μας γνωρίζοντας ότι το θέμα δεν «αγοράζει» ψήφους το αγνοούν και συνεχίζουν ακάθεκτοι τον προεκλογικό τους αγώνα, με «ζουμερές» υποσχέσεις για ψηφοφόρους. Δεν ξέρω τι θα έχει μείνει από Ελλάδα μετά από αυτή τη γενιά πολιτικών, εκτός από τις αναμνήσεις.

– Επίθεση τουλάχιστον από 12 χώρες έκαναν οι χάκερς που χτύπησαν το ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης. Οι διαχειριστές του συστήματος διαβεβαίωσαν ότι δεν διέρρευσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
Εκτός από τις άλλες θεωρίες συνωμοσίας που θα σας έλθουν στο μυαλό σκεφτείτε και την εξής θεωρητική και πέρα από κάθε πραγματικότητα:
1) Μέχρι τώρα τα προσωπικά σας δεδομένα τα πουλούσαν στις φαρμακευτικές εταιρείες οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί έναντι αδράς αμοιβής. Τώρα με ελάχιστα χρήματα σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, οι φαρμακευτικές εταιρείες μπορούν να τα έχουν από τους διαχειριστές του συστήματος.
2) Πριν όριζαν οι γιατροί ποια φάρμακα θα πάρετε και σύμφωνα πάντα με το θεωρητικό σενάριο αυτοί έπαιρναν τις μίζες από τις εταιρείες. Τώρα με τα γενόσημα κομμάτι της πίτας, ίσως το μεγαλύτερο, μεταφέρεται στους φαρμακοποιούς.
Ευτυχώς που το σενάριο είναι φανταστικό και δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα. Γιατί ο κ. Λοβέρδος αλλά και όλοι οι προκάτοχοί του στο Υπουργείο Υγείας μερικοί ιδιαίτερα σημαντικοί όπως ο κ. Αβραμόπουλος αν υποψιαζόταν ότι μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο θα είχαν φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο του φιλέτου. Τώρα αν το φιλέτο δεν έχει κόκαλα δεν θα τους κατηγορήσουμε και γι’αυτό.

This entry was posted in Χθες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.