Τα τρομοκρατικά χτυπήματα της «Δημοκρατίας»

Δυο νεκροί από τρομοκρατικό κτύπημα. Όλοι τονίζουν ότι θα ήταν παρακινδυνευμένα οποιαδήποτε πρόωρα σχόλια, συμπεράσματα παρατηρήσεις. Δεν είναι καθόλου νωρίς. Αργά είναι.
Το πρώτο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι αυτό το τρομοκρατικό κτύπημα δεν προμηνύει τίποτε καλό για την Ελλάδα και του Έλληνες.
Το δεύτερο θέλει λίγο προσοχή. Οι επαναστατικές τρομοκρατικές οργανώσεις κάνουν ένα κτύπημα για να πετύχουν σύμφωνα με το σκεπτικό τους κάποιους πολιτικούς στόχους. Κτυπούν για να σκοτώσουν, αλλά το κύριο μέλημά τους είναι ο ντόρος γύρω από το θέμα.
1) Η χαριστική βολή, στην συγκεκριμένη περίπτωση δηλώνει συμβόλαιο θανάτου. Σημαίνει παρακρατική τρομοκρατική οργάνωση. Πολλοί είναι που θα γελάσουν ειρωνικά. Ακόμη και η 17Ν τελικά, δεν ήταν παρακράτος; Για όσους δεν θυμούνται, όταν ξεκίνησε τη δράση της το 1975 αυτοί που συνελήφθησαν το 2002 ή ήταν αγέννητοι ή ήταν μωρά. Εφευρέθηκε η θεωρία των τριών γενεών, αλλά δεν βρέθηκε κανείς της προηγούμενης έστω γενιάς, εκτός από τον αρχηγό Γιωτόπουλο, ο οποίος κατά περίεργο τρόπο δεν είχε ποτέ επαφές με κανένα και κυρίως δεν μιλιόνταν ούτε με το εκτελεστικό της οργάνωσης. Πάνω απ’ όλα η ομολογία χείμαρρος του Ξηρού, που έδωσε τόσο πανεύκολα όλους τους συνεργάτες του, μέχρι και τον αδελφό του, αλλά κανέναν παλιό.
2) Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε το κτύπημα που φρόντισε εμφατικά να το χαρακτηρίσει ότι στρέφεται κατά της δημοκρατίας. Δεν είναι σπέκουλα πάνω από ένα γεγονός αυτή η φράση. Το αντίστροφο μάλιστα. Αν τηρήσεις την αρχή του κινήτρου, είναι κτύπημα αυτής της “δημοκρατίας” κατά της Ελλάδας. Ο μόνος που έχει συμφέρον, που κερδίζει από αυτό το κτύπημα, είναι η μεταπολιτευτική χούντα των κομμάτων που αυτοαποκαλείται δημοκρατία και που ζητάει να την υπερασπιστούμε, να πάρουμε το μέρος της για να φυλαχτούμε από τους κακούς τρομοκράτες, μετριάζοντας ταυτόχρονα τα αρνητικό προφίλ που έχει δημιουργήσει στους πολίτες. Είναι κακέκτυπο αντίγραφο της σημερινής Αμερικανικής Δημοκρατίας που κονταροχτυπιέται με όλους τους τρομοκράτες του κόσμου, αντικαθιστώντας με αυτό το τρόπο το κενό που άφησε ο κομμουνιστικός μπαμπούλας. Έχει αντικαταστήσει τις “ανεπαρκείς” μυστικές της υπηρεσίες που ασχολούνταν παραδοσιακά, όπως και σε όλο το κόσμο, με την τρομοκρατία, με τα επαρκέστατα στρατεύματά της που επιβάλουν την τάξη και το νόμο στα πέρατα της οικουμένης. Ταυτόχρονα τροποποίησε το ρόλο των μυστικών υπηρεσιών σε υπηρεσίες ελέγχου της μάζας, με το πρόσχημα της προληπτικής θεραπείας.
3) Οι πολιτικοί των κομμάτων θα αποδυθούν σε ένα αγώνα επίδειξης στο ποιος είναι περισσότερο δημοκράτης, ποιος διασφαλίζει καλύτερα την ευνομία και εύρυθμη λειτουργία του κράτους, των νόμων, ποιος εγγυάται καλύτερα την ασφάλεια των πολιτών κλπ. Δεν είναι απλός αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα που καίνε σήμερα το τόπο. Δεν είναι μόνο περιορισμός των δικαιωμάτων και της ελευθερίας των πολιτών, δεν είναι μόνο στραγγαλισμός κάθε φωνής που αντιδρά στη “δημοκρατία” τους. Είναι αλλοίωση των ίδιων των εννοιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της έκφρασης, των δικαιωμάτων του πολίτη, της ασφάλειας του κοινωνικού περίγυρου. Είναι ο σκοταδισμός, ο αναχρονισμός. η επιστροφή σε ένα νεο τύπου μεσαίωνα, όπου οι σύγχρονοι “αντίχριστοι” θα βασανίζονται μέχρι να ομολογήσουν την έξω από τα “ιδεώδη” των ιεροεξεταστών συμπεριφορά τους, να μετανοήσουν, για να τους δοθεί η χάρη της εκτέλεσης.

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.