Φτηνή ενέργεια

Οι Ρώσοι της Κριμαίας ψήφισαν την ένωση με την πατρίδα τους. Τι το φυσιολογικότερο. Η Κριμαία ήταν αυτόνομη δημοκρατία με δικό της Σύνταγμα Βουλή και Κυβέρνηση, που είχε μια χαλαρή συνταγματική σύνδεση και μόνο με την υπόλοιπη Ουκρανία. Πολύ πιο χαλαρή και από τις χώρες μέλη της ΕΕ. Που είναι η παρανομία που ισχυρίζονται ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ποιος την έκανε, για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ποιο νόμο και πιο Σύνταγμα παραβίασε το δημοψήφισμα. Η Ουκρανία και οι Ουκρανοί δεν έχασαν την de facto και από χθες και de jure Ρωσική  Κριμαία. Την χώρα τους έχασαν οριστικά και αμετάκλητα. Όχι ότι μέχρι τώρα είχαν καμία σοβαρή ή στιβαρή πολιτική εξουσία με τον Γιανούκοβιτς της μιας πλευράς, ή τους προκατόχους του της άλλης, που θα μπορούσε να εγγυηθεί την αδιατάρακτη ύπαρξη, έστω και με σχέση υποτέλειας, προς την μια ή άλλη πλευρά, αυτού του κράτους. Τα ξένων συμφερόντων ψευτοδιληματικά κόμματα, τους παγίδεψαν στο αδιέξοδο που λέγεται σημερινή Ουκρανία.
Αν παραβλέψουμε το δράμα του Ουκρανικού λαού και ανοίξουμε λίγο το zoom στον χάρτη, αυτοί που χάνουν πολλά από την Ουκρανική κρίση, είναι Ρωσία και Ευρώπη. Με την παρεμβολή ενός ασταθούς κράτους, που θα παίζει τον ρόλο του μονωτήρα ανάμεσα στον παραγωγό και τον καταναλωτή ενέργειας, αυτός που σίγουρα ωφελείται είναι η Αμερική και τα ελεγχόμενα από αυτή πετρέλαια. Κερδισμένος βγαίνει και κάποιος άλλος. Δεν είναι κάποια δικιά μου ανακάλυψη που δεν την βλέπει η Ευρωπαϊκή ηγεσία. Ή για να την προσωποποιήσουμε η κ. Μέρκελ. Το κάνει γιατί αυτό συμφέρει την χώρα της. Η διαρκώς εντονότερα έμπρακτα αμφισβητούμενη ηγεσία της Γερμανικής οικονομίας, θα είχε σοβαρό πρόβλημα από τις γρήγορα αναπτυσσόμενες παραγωγικές οικονομίες της ΕΕ του πρώην Ανατολικού μπλοκ. Αυτός είναι ο λόγος της δημιουργίας του “φράχτη” που ακούει στο όνομα Ουκρανία. Και αυτός είναι ο λόγος που η ενεργειακή “επάρκεια” της ΕΕ έχει σταματήσει την ανάπτυξη κάθε ενεργειακής πρωτοβουλίας μέσα στα όρια της, ακόμη και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το τελευταίο το έμαθε πολύ καλά και η τελευταία τρύπα (που ακούει στο όνομα Ελλάδα.) της φλογέρας της κ. Μέρκελ.
Μάλλον έγραψα πολύ περισσότερα, και πλάτιασα αδικαιολόγητα γεγονότα, προθέσεις, στόχους, προοπτικές, απ’ όσα είχε πει με μια πρόταση ένας, όπως ιστορικά περιγράφεται, βάρβαρος, απολίτιστος, άξεστος και ο αδιαμφισβήτητα μεγαλύτερος μέχρι σήμερα σφαγέας λαών:
Δεν είναι αρκετό να πετύχω. Όλοι οι άλλοι πρέπει να αποτύχουν.
Τζένγκις Χαν.

This entry was posted in Πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.