Σαν σήμερα 31 Μαρτίου

  • 1822: Μεγάλη Παρασκευή αρχίζει η σφαγή της Χίου από τα Τουρκικά στρατεύματα.
  • 1876: Το ειδικό δικαστήριο καταδικάζει τους δυο κατηγορούμενους υπουργούς της κυβέρνησης Βούλγαρη και τους τρεις μητροπολίτες που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο των σιμωνιακών.
  • 1946: Εκλογές με διεθνείς παρατηρητές, αποχή όλων των αριστερών κομμάτων, «λευκή τρομοκρατία». Κερδίζει η «Ηνωμένη Παράταξης Εθνικοφρόνων», που μετά τη νίκη αποδεικνύεται όχι και τόσο «Ηνωμένη». Θα σχηματιστεί προσωρινή κυβέρνηση Παναγιώτου Πουλίτσα.
  • 1962: 114. Φοιτητές του τμήματος φυσικής της Φυσικομαθηματικής Σχολής γίνονται η αιτία της εξέγερσης που έμεινε στην ιστορία σαν κίνημα του 114.
  • 1975: Η Xerox καταθέτει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μιας δέσμης τεχνολογιών με το όνομα ethernet. Χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στα τοπικά δίκτυα.
  • 1979: Η Μάλτα παύει να έχει οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης και συνδεδεμένης σχέσης με την Μ. Βρετανία. Η μέρα αυτή είναι εθνική γιορτή για την Μάλτα με την ονομασία «Ημέρα της Ελευθερίας».
  • 2008: Πεθαίνει ο Αμερικανός σκηνοθέτης Ζυλ Ντασέν Julius «Jules» Dassin. Σύζυγος με δεύτερο γάμο και για τους δυο, της Μελίνας Μερκούρη.

Αναλυτικά…

This entry was posted in Σαν σήμερα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.