Σαν σήμερα 5 Φεβρουαρίου

  • 1919: Γεννιέται ο Ανδρέας Γ. Παπανδρέου. Πρωθυπουργός της Ελλάδας, γιός του Γεωργίου Παπανδρέου και πατέρας του Γεωργίου Παπανδρέου πρωθυπουργών της χώρας.
  • 1930: Με προεδρικό διάταγμα οι γυναίκες μπορούσαν να ψηφίζουν στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές εφ’ όσον ήταν εγγράμματες και άνω των 30 ετών.
  • 1931: Πεθαίνει ο πολιτικός, υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις και για σύντομο χρονικό διάστημα πρωθυπουργός Αθανάσιος Ευταξίας.
  • 1958: Μετά από σύγκρουση δυο πολεμικών αεροσκαφών κατά την διάρκεια ασκήσεων, μια βόμβα υδρογόνου πέφτει στην ακτή Wassaw Sound στην Αμερική. Δεν βρέθηκε ποτέ.
  • 1963: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο εισαγάγει για τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας τον όρο του «direct effect» (άμεσο αποτέλεσμα).
  • 1976: Το φιάσκο της γρίπης των χοίρων. Εμφανίζεται για πρώτη φορά ο ιός Η1Ν1 με θύμα έναν νεοσύλεκτο στρατιώτη. Ο ομαδικός εμβολιασμός κατά του ιού, που ακολουθεί, στις ΗΠΑ σκοτώνει 25 και αφήνει παράλητους 500.
  • 1991: Συντρίβεται C-130 της πολεμικής αεροπορίας στο όρος Όθρυς. 19 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί όπως και 44 κληρωτοί που επιβαίνουν στο αεροσκάφος σκοτώνονται.

Αναλυτικά…

This entry was posted in Σαν σήμερα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.