Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου 8 Ιουλίου

08/07/2011
Στο Χθες:

– Έως τα τέλη Ιουλίου το νομοσχέδιο για τα δημοψηφίσματα. Δηλαδή το Σύνταγμα στο γύψο.
– Μιλτιάδης Παπαϊωάννου: Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου’.
Δεν τους το ζήτησε κανείς και τους λίγους που ξέρω ότι σταυρώθηκαν δεν το έκαναν με την θέλησή τους. Αν το πιστεύετε, τότε να αλλάξουμε τα εικονίσματα στις εκκλησίες. Εκτός αν εννοεί τον άλλο τον σταυρό, εκείνο τον κλεμμένο της κάλπης.

Στο Σήμερα:

– Στη πολιτική παράγκα αποφάσισαν για ισοπαλία 2-2. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα καταθέτει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemenς.
Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνει τη παραπομπή των πρώην υπουργών: ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τάσου Μαντέλη και Άκη Τσοχατζόπουλου, Ν.Δ. Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
– Αναμένεται η απόφαση του ΔΝΤ σχετικά με την εκταμίευση της 5ης δόσης του δανείου, ύψους 12 δισ. €.
– 24ωρη απεργία η Εμπορική Τράπεζα.

Στο Απορία:

Υπουργείο Υποδομών:
Προχωρά κανονικά η απελευθέρωση του κλάδου των ταξί με βάση τους κανόνες που θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα, όπως ο νόμος προβλέπει.
Ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος:
Συμφωνήθηκε να υπάρξει μια τρίμηνη διαπραγμάτευση και οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Και οι δύο το ίδιο λένε αλλά τι; Θα μου πείτε τι βιάζομαι, θα δούμε. Δεν είμαι ούτε υπέρ ούτε κατά της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των Taxi γιατί δεν γνωρίζω το θέμα. Σε αυτό που σίγουρα είμαι κατά είναι για τον τρόπο άσκησης της πολιτικής όπως εμφανίστηκε μέσα από αυτή την συνάντηση και της ανακοινώσεις που εκδόθηκαν.
Κύριοι αυτό δεν λέγεται πολιτική, αυτό είναι ο ορισμός της παράγκας. Είναι αυτό που μας οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Και επειδή έχετε σοβαρές και αιτιολογημένες
αντιρρήσεις που βασίζονται στην κοινωνική σας αντίληψη, γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα χρειαστούν αρκετές γενιές για να διορθωθεί και αν (για σας να χαλάσει).
Η Ελλάδα πάσχει πάντοτε από τις οργανωμένες μειοψηφίες που στρέφονται εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού σύμφωνα με όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.
Οι Έλληνες υποφέρουν από την ανεπάρκεια της Κυβέρνησης και τις πελατειακές σχέσεις που καλλιεργεί σύμφωνα πάλι με όλες τις αντιπολιτεύσεις που πέρασαν από αυτόν τον τόπο.
Μέχρι τότε θα απολαμβάνουμε τα αγαθά αυτής της κοινωνικής δομής που αρέσει στα έργα, (τα λόγια δεν μετράνε) στην συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Τι να κάνουμε αυτά έχει η Ελληνική δημοκρατία: τα δίκαια και συμφέροντα της πλειοψηφίας, ενάντια στην ψήφο της. Όσο αρέσει στη πλειοψηφία αυτός ο φαύλος κύκλος, θα επαναλαμβάνεται.
Το άξιο απορίας είναι γιατί αυτή η πλειοψηφία νοιώθει δυστυχισμένη με αυτό που ζήτησε με αυτό που κάθε μέρα θέλει το έχει και το απολαμβάνει.
Η τεχνοκρατική εξήγηση που πρόσφατα έδωσαν ψυχολόγοι και ψυχίατροι ότι η παράνοια δεν είναι προνόμιο των ψυχολογικά διαταραγμένων ατόμων δεν μπορεί να καλύψει παρά ένα, δύο, δέκα φαινόμενα.
Όχι όλα. Ούτε καν στους ψυχικά διαταραγμένους.

08/07/2012

Στο χθες:

– Σαμαράς: “9 βήματα για την έξοδο από την κρίση”.
Μ’ αρέσει που κατηγορούσαν τον Καρατζαφέρη. Ετούτος εδώ τους έχει ξεπεράσει όλους, Από τα Ζάππεια, στην άρνηση υπογραφής του μνημονίου και από την επαναδιαπραγμάτευση στην άμεση εφαρμογή των μέτρων. Για να μην απασχολεί το κόσμο με αυτά που βλέπει κάθε μέρα στον ύπνο του, ας του πάρει κάποιος έναν ονειροκρίτη και ας πάει σπίτι του ο άνθρωπος. Άμα ήταν κρατάγαμε και τον Γιωργάκη για τέτοιου είδους κυβέρνηση, που δικαιολογημένα θα νοιώθει αδικημένος ακούγοντας τον να επαναλαμβάνει αυτά που έλεγε και έκανε ο ίδιος πριν δυο μόλις χρόνια τόσο προς τα μέσα, όσο και προς τα έξω.

– Τσοχατζόπουλος για τους διαδόχους του:«δεν μπορεί να ισχύει ότι όλοι αυτοί είναι αθώοι και ο μόνος ένοχος δήθεν είμαι εγώ που έφυγα από το ΥΠΕΘΑ το 2001»
Είναι γεγονός ότι μπροστά σε αρκετούς άλλους πολιτικούς της εποχής του είναι άγιος. Δεν είναι όμως παρθένος και αυτά που του καταλογίζονται ισχύουν. Αν υπήρχε δικαιοσύνη και λειτουργούσε δεν θα μιλάγαμε για κακουργήματα αλλά για εθνικούς προδότες. Και μια και δεν ισχύει η θανατική ποινή, δήμευση περιουσιών, όπου και αν τις έχουν και απέλαση για πάντα. Για τουλάχιστον 1000 μήπως υπάρξει κάποιος συνετισμός, αλλιώς άλλους τόσους. Αν υπήρχε βέβαια πρόθεση από κάποια κυβέρνηση για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή διακυβέρνηση.

– Βενιζέλος: “Η χώρα δεν αντέχει άλλη δημαγωγία”.
Πάντα θα συμφωνώ μαζί του. Τόση που έφαγε από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φτάνουν και περισσεύουν για άλλες δυο χρεοκοπίες.

– Μιχαλολιάκος για ΣΥΡΙΖΑ: “Λυγούρια της εξουσίας”. Αυτός γιατί είναι εκεί;
Το κόμμα του μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει αρχές και θέσεις που τις διατυμπανίζουν, δικαίωμά τους. Αυτό που δεν έχει σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα είναι, ένα, για τα μάτια του κόσμου, στοιχειώδες πρόγραμμα διακυβέρνησης. Άρα δεν μπορεί να τους κατηγορήσει κανείς για “λυγούρια” αφού είναι καθαρόαιμοι και απροκάλυπτοι σφετεριστές της εξουσίας.

08/07/2013

Στην λεμονόκουπα:

– Ανακοίνωση ΚΕΔΕ για την φραστική επίθεση στον κ. Καμίνη:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει απερίφραστα τη φασιστική και απαράδεκτη επίθεση κατά του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γιώργου Καμίνη, που εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, την ώρα που όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέτοια φαινόμενα, που δυστυχώς το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος και να παίρνουν τάχιστα τον δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης».
Ο εκφυλισμός των εννοιών, αλλά και πολλών άλλων σε όλο του το μεγαλείο. Από πότε οι μάχες δεν πρέπει να έχουν ούτε φραστικά θύματα, φασισταριά της τοπικής αυτοδιοίκησης;
Ίσως από τότε που αντί να πηγαίνετε εσείς στη δικαιοσύνη για τις καταδρομικές σας ενέργειες στα ευρώπουλα πολιτών και Δήμων πηγαίνουν τα θύματα των “μαχών” σας: Δημότες και Δημοτικοί υπάλληλοι. Μήπως περιμένετε και μετάλλιο τοπικοί ευρωτσολιάδες;

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.