Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 5 Αυγούστου

5/08/2011
Στο Χθες:

– Αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Κοιτάνε να πνίξουν την εξέγερση του κόσμου στη μαστούρα. Θα μου πείτε από το να την πνίγανε στο αίμα καλύτερα δεν είναι; Άλλωστε είναι δοκιμασμένη συνταγή από την Αμερική στη γενιά του Βιετνάμ και των χίπις. Δεν ξέρω ποιος θάνατος είναι χειρότερος.

– Κανείς δεν έχει πιστέψει ποτέ καμία Κυβέρνηση στο θέμα των αυθαιρέτων. Απόδειξη οι πυρκαϊές που ξεσπάνε σε όλη την Ελλάδα κάθε καλοκαίρι και είναι επιχειρήσεις πανάκριβες, καλά σχεδιασμένες και με βάθος ορίζοντα. Πιστεύετε ότι μπορεί κανείς να πιστέψει πολιτικό όταν αναγγέλλει μέτρα για πυρκαϊές ή αυθαίρετα; Εκτός από τους εκφωνητές, συγγνώμη δημοσιογράφους, των μέτρων.

– Τώρα αρχίζει η παγκόσμια κρίση. Το 2008 ήταν τα προεόρτια για το τι θα ακολουθήσει, που δεν τα πήρε κανείς σοβαρά. Η πτώση της Αμερικανικής οικονομίας σαν διεθνούς ρυθμιστή του οικονομικού συστήματος σίγουρα θα συνοδεύεται όχι απλά από κραδασμούς αλλά από τεράστιου μεγέθους καταστροφικούς οικονομικούς σεισμούς με περισσότερα θύματα στην περιφέρεια από το επίκεντρο.

5/08/2012

Στο Χθες:

– Αγανακτισμένος ο κ. Νικολόπουλος. Για την διαγραφή του, για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού και αρχηγού του, για την μη λειτουργία των οργάνων και διαδικασιών στο κόμμα του. Καλά και ωραία όλα αυτά. Όταν έγιναν οι εκλογές, θέλει να μας πει ότι πίστευε στα λόγια του κ. Σαμαρά; Αυτό που δεν πίστευε ούτε ο τελευταίος ψηφοφόρος της ΝΔ το έχαψε το μεγαλοστέλεχος; Ή μήπως ήταν εκ προμελέτης τα όσα έκανε και κάνει, θεωρώντας (σωστά) αυτή τη κυβέρνηση με τα στελέχη της καμένο χαρτί και ποντάρει με την κίνηση του στο μέλλον; Όχι στο πολύ απώτερο, στο άμεσο. Το Φθινόπωρο ας πούμε. Κοντά είναι θα δούμε. Όπως και πολλά άλλα.
– Επ’ ευκαιρία. Έρχεται δεκαπενταύγουστος. Κάτι μου λέει ότι τότε θα περάσουν τα μέτρα.

5/08/2013

Στο Τουρισμός μόνο για ξένους:

– Αυξημένος ο τουρισμός φέτος στην Ελλάδα. Αλλά μόνο αυτός από το εξωτερικό. Ο κλάδος μετράει χοντρές απώλειες στον εσωτερικό τουρισμό που δεν αναπληρώνονται από την αύξηση του εξωτερικού τουρισμού. Στην αύξηση του εξωτερικού τουρισμού μας, που θα γίνει γνωστή στο τέλος της σαιζόν θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα 4,3%, που είναι η φετινή παγκόσμια αύξηση τουριστών για να βγει το πραγματικό ποσοστό. Στην Ελλάδα ο κάθε τουρίστας ξοδεύει κατά μέσο όρο 832$, πάνω από 100$ περισσότερα από την άμεση ανταγωνίστρια Τουρκία, 100$ λιγότερα από την έμμεση ανταγωνίστρια Ισπανία και 200$ περισσότερα από την πρωταθλήτρια σε αριθμό τουριστών (83 εκ), Γαλλία. Το τελικό ζητούμενο είναι να μπει περισσότερο συνάλλαγμα στη χώρα. Οι τιμές είναι κάτι το σχετικό με την ποιότητα του περιβάλλοντος και των υπηρεσιών. Μια και οι υπηρεσίες από τους ιδιώτες είναι αδύνατο να βελτιωθούν σε περίοδο κρίσης, και η κεντρική διοίκηση στην τουριστική πολιτική της μόνο λάθη μετράει διαχρονικά, μένει μόνο ένας δρόμος: η τοπική αυτοδιοίκηση και οι τοπικοί φορείς. Ή αλλιώς οι γαλάζιες σημαίες. Εφέτος μετά βίας κρατήθηκαν στα περσινά επίπεδα (-1). Δεν χρειάζονται παρά ελάχιστα χρήματα, λίγη δουλειά, πολύ συνεννόηση και πάρα πολύ κατανόηση. Μπορεί ο Έλληνας να μην εκτιμάει την ποιότητα που προσφέρουν οι γαλάζιες σημαίες αλλά για τον ξένο, που αυτός είναι όλο το κέρδος από τον τουρισμό είναι σημαντικότατο κριτήριο.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.