Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 1 Νοεμβρίου

01/11/2011
Στο Χθες:

– Από το δημοψήφισμα για το πολιτειακό (1974) δεν μας ξαναζήτησαν την γνώμη μας για ότι έκαναν. Τώρα μετά από αυθαιρεσίες 37 χρόνων που έφεραν την χώρα εδώ που την έφεραν μας ζητούν, μέσω δημοψηφίσματος, συγχωροχάρτι για ότι έκαναν; Για να μπορούν τα κομματόσκυλα τους να κυκλοφορούν ελεύθερα πάλι στους δρόμους. Αυτό με την σειρά του θα τους επιτρέψει να ξεκοκαλίσουν με την ησυχία τους τις σάρκες των Ελλήνων που θα θυσιάσουν στο βωμό τις δικιάς τους επιβίωσης. Και για να μην νομίζουν ότι αγνοούνται, κάποιο κοκαλάκι θα δοθεί και στα ΜΜΕ. Αν είδατε φάτσες παρουσιαστών, έσκασε το χειλάκι τους.

Στο Διώξτε τώρα τον χυδαιότερο εκβιαστή στην ιστορία του λαού μας:

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να βάλουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ένα Πρωθυπουργό που ο εκβιασμός του δεν έχει ιστορικό προηγούμενο, ούτε στην εποχή της Τουρκοκρατίας.
Το δίλημμα δεν είναι αν θέλουμε αυτόν ή το ΠΑΣΟΚ. Αναλογιστείτε σε ποια κατάσταση θα είναι ο λαός μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες τα Χριστούγεννα που μας έρχονται χωρίς την καταβολή της έκτης δόσης. Πολλοί θα συρθούν να ψηφίσουν ναι αλλά πολλοί περισσότεροι που θα βλέπουν τα αδιέξοδα βουνά αξεπέραστα πλέον ότι και αν ακολουθήσει θα ψηφίσουν όχι. Τότε δεν θα γίνουν εκλογές.
θα γίνει εμφύλιος πόλεμος, θα χυθεί αίμα στους δρόμους. Όχι με έναν και δυο νεκρούς. Η Λιβύη θα μας θυμίζει παράδεισο. Όσο νωρίτερα φύγει, αν γίνεται σήμερα τόσο λιγότερα προβλήματα θα επιβαρυνθούμε πάνω από τα σημερινά.
Ο κόσμος θα βγει έξω και δεν θα ακούει ούτε κόμματα ούτε πολιτικούς. Οι αιματηρές ταραχές είναι δύσκολο να αποφευχθούν για το 2012 με τα προ δημοψηφίσματος δεδομένα.
Η Ελλάδα δεν θα φτάσει ποτέ μέχρι το δημοψήφισμα. Δεν έχει την οικονομική άνεση, το χρονικό περιθώριο, τις αντοχές του κόσμου για να φτάσει μέχρι εκεί. Μόνη λύση να φύγει τώρα.
Όχι άλλες επιστολές, όχι άλλες συζητήσεις. Πράξεις τώρα. Δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο ούτε μιας ημέρας με τα νέα δεδομένα που δημιούργησε.
Ο αρχηγός της διάδοχης κατάστασης φαίνεται πιο επικίνδυνος και από τον σημερινό πρωθυπουργό. Τέτοιες ηγετικές ομαδούλες δεν πρέπει να ξαναϋπάρξουν στο μέλλον. Δεν υπάρχει αντοχή, το σύστημα δεν έχει την ελαστικότητα για να απορροφήσει άλλα τραγικά λάθη.
Η διακυβέρνηση πρέπει να γίνει πιο πλουραλιστική και πιο δημοκρατική. Αλλιώς τα δεινά μας δεν θα έχουν τέλος.

01/11/2012
Στο Χθες:

– Μπορεί και να ήταν πρόβα βουλευτικού πραξικοπήματος το «λάθος» του άρθρου 4. Αυτό που είναι πια ολοφάνερο είναι ότι η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση που θέλει και μια βουλή που δεν θέλει το μνημόνιο. Και αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Όχι άλλες παλινωδίες, δεν γίνεται να θέλουμε το μνημόνιο για όλους τους άλλους Έλληνες εκτός από εμάς. Η χώρα πρέπει να βρει το βηματισμό της και να ακολουθήσει την δικιά της πορεία ανάπτυξης. Ας είναι φτωχά και στερημένα, ας είναι καθυστερημένα, κάποτε πρέπει να δικαιωθεί το αίμα αυτών που αγωνίστηκαν από το 1821 και μετά για μια ελεύθερη πατρίδα. Σε διαφορετική περίπτωση όλοι οι αγώνες που δόθηκαν από τότε μέχρι σήμερα ήταν άκυροι και άχρηστοι. Η νοοτροπία «να την βγάλουμε τώρα καθαρή και βλέπουμε», ακυρώνεται τα δυο τελευταία χρόνια σε καθημερινό επίπεδο. Δεν θα την βγάλουμε καθαρή. Αυτό που μετράει πια, είναι τι θα μείνει στο τέλος.

Στο να πως βγαίνουν τα λεφτά:

HollandeΟι Ευρωπαίοι έχουν και καλύτερες ιδέες από αυτήν της Ελλάδας. Οι Ευρωπαίοι εκδότες ζητούν από τις κυβερνήσεις τους και την Ε.Ε. να βάλει φόρο στην Google για το περιεχόμενο των σελίδων τους που εμφανίζεται στις αναζητήσεις. Πρωταγωνιστής ο Γάλλος πρόεδρος κ. Hollande. Το κάνουν προσπαθώντας να αυξήσουν τα έσοδά τους, μέσα στην κρίση της κλασσικής δημοσιογραφίας και με πρόφαση τα πνευματικά δικαιώματα. Αν το πετύχουν ίσως αντί για αύξηση εσόδων, τους περιμένει ο ξαφνικός θάνατος. Το να βάλεις τείχη στις ειδήσεις σε τέτοιες εποχές, πέρα από την γελοιοποίηση, μετά το φόνο, της ελευθερίας στη διακίνηση των ειδήσεων, αλλά και τις ίδιας της Ευρώπης, θα υπάρξει τεράστια άνοδος της παράπλευρης ηλεκτρονικής ειδησεογραφίας, με έδρες εκτός Ευρωπαϊκών Συνόρων και οι πανέξυπνοι εκδότες θα μείνουν με τις ειδήσεις τους στο χέρι. Η Google προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που κάποια χώρα το αποπειραθεί να εισάγει τέτοιο φόρο θα αποκλείσει τα ειδησεογραφικά της site από την search engine της. Και για να μην νομίζουν ότι δεν ξέρει κάτι, τόνισε ότι οι εκδότες εφημερίδων της Γαλλίας έβγαλαν αυτή τη χρονιά 1,2 δις ευρώ από διαφημίσεις, που είναι έξι φορές ο κύκλος εργασιών όλων των Γαλλικών ειδησεογραφικών sites.

Στο Δημοσκοπήσεις:

Δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Ποντίκι». Οι τάσεις έχουν παγιωθεί πια και η μόνη μεγάλη και αναμενόμενη ανατροπή είναι η αποτυχία Σαμαρά.

 

 

 

 

01/11/2013
Στην Λεμονόκουπα:

Σχόλιο στελεχάρας του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα…»
Κοίταξε φίλε μου πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαζεύοντας όλη την πανούκλα του ΠΑΣΟΚ έγινε θεογκόμενα. Τελικά τα τοξικά απόβλητα πρέπει να κάνουν επιδερμίδα. Χειρότερος και από γριά τσατσά έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ, σε λιγότερο από δυο χρόνια. Όσο για τον Γλέζο μοιάζει με κάτι άλλο. Αυτόν που έμπλεξε με τα σκατά και τον τρώνε οι κότες. Σαν τη στελεχάρα ας πούμε. Ευτυχώς που είστε πάντως εκδηλωτικοί για να βλέπει ο κόσμος τις ομορφιές σας. Δεν έχετε άλλη υπομονή; Σας κοστίζει το περίμενε και η αποχή από τα μεγάλα φαγοπότια; Αυτά δεν ονειρεύεστε στον ύπνο και στο ξύπνιο σας;
Έλα μια πλακίτσα ήταν.
Όλοι ξέρουμε ότι αγωνιζόσαστε νύχτα μέρα για μια καλύτερη Ελλάδα, για το καλό του τόπου, για το συμφέρον μας. Αλλιώς δεν θα σας ψήφιζε κανείς.
Δεν μπορεί να απαξιώνει κανείς τους Έλληνες ψηφοφόρους και το αλάθητο δημοκρατικό τους ένστικτο.
Δεν μπορεί να διαγράφει με μια μονοκονδυλιά την δημοκρατική πορεία της χώρας στην μεταπολίτευση.
Δεν γίνεται να καταστραφούν με δυο λέξεις οι αξίες που γαλούχησαν και οδηγούν τους ανθρώπους αυτού του τόπου.
Γι’ αυτό η πορεία της χώρας μας θα μείνει ανεπηρέαστη. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει αυτό το Έθνος από τους νέους ορίζοντες που άνοιξαν αγώνες δεκαετιών.
Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.