Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 5 Νοεμβρίου

05/11/2011
Στο Χθες:

– Ότι και να γίνει σήμερα τα επόμενα δυο έως τρία χρόνια θα δείτε πάνω από 5 Κυβερνήσεις να ανεβοκατεβαίνουν. Για υπουργούς που θα αλλάξουν μην τους μετράτε. Πού το ξέρω; Από εκεί που ήξερα από το το 2008 αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και αυτά που θα έλθουν. Το να διαβάζει κανείς Ιστορία ίσως είναι χάσιμο χρόνου αφού η γνώση που παίρνει δεν βγάζει λεφτά. Έχει τουλάχιστον την ψυχραιμία τη εμπειρίας για τα κακά που έρχονται. Το μόνο παράπονο είναι ότι αν διάβαζαν την ιστορία τους η πλειοψηφία των Ελλήνων δεν θα είχαμε φτάσει εδώ σήμερα. Δεν εννοούμε την Ιστορία που διδάσκεται στα Σχολεία από τους οπαδούς της λήθης, δηλαδή της άγνοιάς της, για να έχουν τα πρόβατα που χρειάζονται, για βόσκηση, οι κομματικοί μηχανισμοί.

Στο Σήμερα:

– Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η κυβέρνηση. Το πρωί ο κ. Παπανδρέου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αίτημά του για σχηματισμό κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας. Σε μετάφραση στα Ελληνικά με δηλώση αδυναμίας, παρά την θέληση τους, των κομμάτων που είναι υπέρ αυτής της ιδέας για σχηματισμό τέτοιας κυβέρνησης. Τώρα με τέτοια δεδηλωμένη αδυναμία, τι θα μπορούσαν, ή τι πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να κάνουν σε σοβαρότερα θέματα αυτό είναι άξιο απορίας, μια και λόγω καταστάσεων δεν μπορεί να βγει το γέλιο για τους πανίσχυρους αυτούς μηχανισμούς που είναι κυρίαρχοι της ζωής μας.

Στο Δεν είναι κλεφτοκοτάδες οι άνθρωποι:

Δεν θέλουν να πάρει το δάνειο κάποιος άλλος και αυτοί να φωνάζουν, να αυτός πήρε το δάνειο πιάστε τον. Εμείς δεν πήραμε τίποτα, απόδειξη ότι χρεωκοπήσαμε. Δεν έχουν τέτοια φτηνά δικολαβικά τερτίπια στο μυαλό τους. Είναι ιδεολόγοι κινεζόφιλοι. Θα δημιουργήσουν παγκόσμια οικονομική κρίση ώστε να μπορέσει η Κίνα να αξιοποιήσει τα αποθεματικά σε ξένο συνάλλαγμα που έχει να κάθονται. Ανέρχονται σε $3,2 τρισ. ή μόνο €2.3 τρισ. Μια και η ζήτηση προβλέπεται αυξημένη οι προσφορές θα πάνε σύννεφο. Θα αγοράζουν χώρες όπως αγοράζουμε εμείς τα Κινέζικα προϊόντα, στα καλαθάκια.
Τώρα που το θυμήθηκα: Ο Μπερλουσκόνι αποδείχτηκε παλιοημερολογίτης. έφτασε την Ιταλία στο 2009 της Ελλάδας.
Καλά εμείς που τα φταίει το κεφάλι μας, αυτοί οι Κύπριοι τι διάολο θέλανε να γεννηθούν Έλληνες και κυρίως να θέλουν να το τιμούν. Άλλη μια υποβάθμιση από τη Moody’s εξαιτίας της μεγάλης έκθεσης στα Ελληνικά ομόλογα (ούτε δίπλα στη Φουκοσίμα να ζούσαν), από BAA1 στο ΒΑΑ3/Ρ-3 και με αρνητική παρακολούθηση του θέματος.
Η μια σκέψη φέρνει την άλλη. Αν η Ελλάδα είχε πυρηνικά και αντιμετωπίζαμε πυρηνικό ατύχημα ο κ. Σαμαράς θα ζητούσε επαναδιαπραγμάτευση της διεθνούς βοήθειας; Είμαι αντίθετος και στα πυρηνικά και στην ΕΕ. προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν είμαι αντίθετος στην Ευρώπη ούτε στην Ένωση, αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ότι ακριβώς αντιπροσωπεύει αυτή τη στιγμή. Το να δεχτείς διεθνή βοήθεια σε μια συμφορά του έθνους για την οποία μάλιστα είσαι απόλυτα συνυπεύθυνος και συνδημιουργός της δεν έχει διεθνές προηγούμενο. Τώρα τα κουτσαβάκικα και εθνοπροδοτικά περί αναδιαπραγμάτευσης είναι για γέλια. Αυτό που αποκρύπτουν καλά όλοι από τον λαό για να χρησιμοποιήσουν στον μακροπρόθεσμο πολιτικό σχεδιασμό τους είναι άλλο ένα διεθνές δεδομένο. Καμία χώρα δεν έχει ποτέ εξοφλήσει το σύνολο του χρέους της. Με το που σταθεροποιηθεί και υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης αρχίζουν οι επαναδιαπραγματεύσεις, οι οποίες πάλι αναθεωρούνται, όχι από την καλή καρδιά την πιστωτών, αλλά από την προσμονή για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη από την αύξηση της ανοδικής πορείας των δεικτών της συγκεκριμένης οικονομίας. Με λίγα λόγια αφού τους πληρώσουμε τις προηγούμενες λαμογιές τους, πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα κέρδη τους, ώστε να έχουμε το δικαίωμα να μας λένε πως μα έσωσαν, μας γλύτωσαν κλπ. Όλα αυτά βέβαια δεν έχουν καμία αξία τώρα. Αυτά πρέπει να τα μάθουν και να τα πιστέψουν τα παιδιά μας αν θέλουν τα δικά τους παιδιά να μην ξαναγνωρίσουν πτώχευση. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε μια γενιά στην νεώτερη Ελλάδα (μετά το 1821) που να μην έχει πληρώσει, σε λεφτά όχι μεταφορικά, μια προηγούμενη πτώχευση.

05/11/2012
Στο Χθες:

– Όλοι στους δρόμους από σήμερα, ενώ από Τρίτη η χώρα θα πάρει μια γεύση πως θα είναι η ίδια μετά το μνημόνιο που θέλουν να περάσουν. Δεν ενοχλεί κανένα που θα βγουν στους δρόμους όλοι οι Έλληνες και μάλιστα πολλοί το θεωρούν καλό για να εκτονωθεί ο λαός, να συσπειρώσουν κόσμο τα κόμματα (κοινώς να δουν λίγο πελατεία στα μαγαζιά τους). Το κακό είναι ότι θέλει να τους μιμείται και ο κ. Σαμαράς Είχε πάει περπατώντας πριν λίγους μήνες στην Ομόνοια, όπου ήταν όλα υπέροχα όπως είχε πει και είχαν δείξει όλα τα κανάλια και από τότε έχει να πατήσει νορμάλ άνθρωπος (Έλληνας ή μετανάστης) εκεί. Χθες πέρασε την πλατεία Συντάγματος με τα πόδια για να πάει από την Βουλή στο Υπουργείο Οικονομικών. Έχω ένα κακό προαίσθημα για την επισκεψιμότητα της πλατείας από εδώ και πέρα. Αν το κάνει επειδή έχει δυσπεψία ας του δώσουν κάτι να του περάσει προσωρινά, μη βιάζεται, σε μερικές μέρες, περάσει δεν περάσει το μνημόνιο, θα μπορεί να κάνει όσες βόλτες θέλει.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.