Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 7 Νοεμβρίου

07/11/2011
Στο Χθες:

–– Το πράγμα όσο σοβαρό και αν είναι, η τραγικότητά του βγάζει γέλιο. Ο σημερινός Πρόεδρος της δημοκρατίας είναι Διεθνώς γνωστός για τον «συμβιβασμό των Ιωαννίνων» ή όπως καθιερώθηκε στους διεθνείς νομικούς κύκλους όλου του κόσμου «Ioannina Compromise». Επειδή λίγοι το ξέρουν στην Ελλάδα στο βωμό των τότε κομματικών σκοπιμοτήτων Google it στα αγγλικά.
Είναι ο σημερινός τρόπος Διοίκησης και λειτουργίας της ΕΕ για εξεύρεση λύσεων στις διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της, είναι το όνειρο όλων των διεθνών νομικών για εισαγωγή του στις εθνικές νομοθεσίες των χωρών τους. Αν αυτός λοιπόν, το μόνο που κατάφερε μετά χιλίων βασάνων ήταν να τους πείσει σε αυτή την απολύτως στοιχειώδη έως παρ’ολίγον ανεπαρκή συμφωνία τι να πει κανείς για την ικανότητα διαχείρισης οποιασδήποτε κατάστασης, ή για να το πούμε πιο ωμά της παράνοιας στην οποία έχουν οδηγηθεί μέσα από την κομματική λογική αυτοί οι δύο άνθρωποι (Παπανδρέου – Σαμαράς), αλλά και τι καλύτερο μπορεί να προσφέρει αυτή η κομματική λογική που αναγκαστικά έχει γίνει ο τρόπος σκέψης και δράσης των κομματικών στελεχών.

Στο Σήμερα:

– Δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι τη νέα κυβέρνηση. Το πιθανότερο όνομα του νέου πρωθυπουργού είναι Λουκάς Παπαδήμος. Μέχρι τώρα πρωθυπουργούς στην Ελλάδα έβγαζαν οι ξένες Κυβερνήσεις. Τώρα βγάζουν οι ξένες Τράπεζες.
– ΚΚΕ και Συνασπισμός δεν θα συμμετάσχουν στην σύσκεψη αρχηγών που συγκάλεσε ο κ. Παπούλιας. Πολύ πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί.
-Ολονύκτια σύσκεψη των κ. Βενιζέλου, Σαχινίδη από πλευράς ΠΑΣΟΚ και Σταϊκούρα, Λαζαρίδη, Σταμάτη από πλευράς ΝΔ για το σημερινό Eurogroup. Δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν η ιδανική προετοιμασία από τεχνικής πλευράς.

Στο Περιμένοντας τους νέους σωτήρες:

Μέχρι χθες η ΝΔ ήταν αντιμνημονιακή, αλλά για το καλό της Ελλάδας και κάτω από τις συνθήκες που δημιούργησαν οι άχρηστοι του ΠΑΣΟΚ ενέδωσε. Δεν ήξερε τι συνθήκες είχαν δημιουργήσει αυτοί οι επικίνδυνα άχρηστοι πασόκοι.
Το 2009 το ΠΑΣΟΚ μοίραζε προεκλογικά λεφτά γιατί δεν ήξερε τις άσχημες συνθήκες που είχαν δημιουργήσει αυτοί οι κλέφτες της ΝΔ όσο ήταν κυβέρνηση. Μόλις το έμαθε όμως έκανε τα πάντα για να μας σώσει με προσωπικές θυσίες και ψυχολογικές τραγωδίες των στελεχών του.
Το 2004 η ΝΔ έλεγε στους Έλληνες ότι αξίζουν καλύτερη Ελλάδα και την θελήσαν οι Έλληνες (την Ελλάδα και την ΝΔ). Αλλά μόλις έμαθε, αφού έκανε απογραφή, τα οικονομικά μας χάλια έκανε ένα τεράστιο αγώνα για να μας γλυτώσει από το χείλος του γκρεμού που μας είχαν φέρει τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ.
Καλοί είναι και ευτυχώς που έχουμε τέτοια ηγεσία που μας σώζει συνέχεια, παρά το ότι δεν το αξίζουμε γιατί εκτός από τις επικεφαλίδες των παραπάνω γραμμών και τα δυο αυτά κόμματα πολύ διακριτικά, δεν μπορώ να πω, σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας τους, μας τόνιζαν ότι: γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, στελέχη επιχειρήσεων, επαγγελματίες, επιχειρηματίες, εργάτες, αγρότες, φορτηγατζήδες, ταξιτζήδες, σκουπιδιάρηδες, λιμενεργάτες, ναυτικοί, συνταξιούχοι, φαρμακοποιοί, περιπτεράδες, φουρνάρηδες, αξιωματικοί, δάσκαλοι, καθηγητές, και κάποιοι ακόμη ελάχιστοι κλάδοι που μου διαφεύγουν, όντας μια μικρή μειοψηφία, με την κομματική στήριξη της αντιπολίτευσης, ζούσαν εις βάρος του Ελληνικού λαού, εκβιάζοντας τον με τις πανίσχυρες συντεχνίες τους.
Ναι αλλά δεν μας αρκεί αυτό. Πρέπει εκτός από το να μας σώζουν την τελευταία στιγμή, να μάθουν εκείνο το κόλπο με τον Λάζαρο. Τους έχω εμπιστοσύνη, οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες. Μόλις φτιάξουν την καλύτερη Ελλάδα των ονείρων μας/τους, να μας αναστήσουν. Μέχρι τότε καλή ψυχή.

07/11/2012
Στο Χθες:

– Ο κ. Σόιμπλε αποδέχθηκε ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Η απάντησή του κατά την διάρκεια της συνόδου G20 στο Μεξικό ήταν ότι καταβάλουν προσπάθειες για λύση του προβλήματος «ωστόσο αυτή δεν έχει ακόμη βρεθεί», διαβεβαίωσε δε ότι «Μπορούν να είναι βέβαιοι ότι θα βρούμε λύση».
Που είναι η WWF τώρα που την χρειαζόμαστε με τα δικαιώματα για τα πειραματόζωα. 2500 σκότωσαν μέχρις στιγμής γι’ αυτό το πείραμα στην Ελλάδα.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.