Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 21 Νοεμβρίου

21/11/2011

Στο Χθες:

– Κατάληψη στο κέντρο έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ, έκανε η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, υποσχόμενη ομάδες περιφρούρησης σε όλη τη χώρα για να μην κοπεί το ρεύμα στο σπίτι κανενός φτωχού. Παράλληλα η διοίκηση της ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι δίδεται ολιγοήμερη παράταση στις διακοπές, σε αναμονή εγκυκλίου του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να θεσπιστούν οι ρυθμίσεις που έχουν αναγγελθεί για τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες.

– Ισπανία: 38% ήταν η προσέλευση των Ισπανών στα εκλογικά κέντρα μέχρι αργά το απόγευμα. Το ρεκόρ αποχής ήταν αναεμνόμενο, το τι δημοκρατία έχουν όταν όλα τα κόμματα μαζί πάρουν λιγότερο από 50%, και τι μπορούν να περιμένουν όπου ο μέλλον πρωθυπουργός τους, έχει δημόσια υποσχεθεί περισσότερη λιτότητα, είναι άγνωστο.

– Συρία: σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις του Αραβικού Συνδέσμου και της κυβέρνησης Ασάντ.

– Αίγυπτος: Στρατός και αστυνομία σε αιματηρές συγκρούσεις με τους διαδηλωτές για τον έλεγχο της πλατείας Ταχρίρ. Καμία πληροφορία δεν υπάρχει για τον αριθμό των θυμάτων.

21/11/2012

Στο Χθες:

– Κάποτε χρήμα (πλούτο) παρήγαγαν οι αγρότες, τώρα το παράγουν οι τράπεζες, δανείζοντας τους αγρότες που ζουν παρασιτικά. Κάποτε χρήμα παρήγαγαν οι εργάτες, τώρα το παράγει το χρηματιστήριο. Κάποτε υπήρχε μια λίστα με τα παραγωγικά επαγγέλματα, χωρισμένα μάλιστα σε πρωτογενή, δευτερογενή τριτογενή. Γιατί δεν φτιάχνουν μια καινούργια λίστα με τα νέα παραγωγικά επαγγέλματα, έτσι για τους μαθητές του γυμνασίου, να ξέρουν από που παράγεται ο πλούτος, από τον οποίο πρέπει να ζει όλη η Ελλάδα και τι να περιμένουν. Γιατί αυτοί είναι που πρέπει να δουλέψουν για να ξεχρεώσουν την Ελλάδα. Δεν πρέπει να ξέρουν ούτε τι πρέπει να κάνουν; Ή ντρεπόμαστε σαν γονείς να τους πούμε, ή μάλλον να τα αφήσουμε να υποψιαστούνε την αλήθεια; Και επειδή ντρεπόμαστε από την μια αλλά δεν θέλουμε από την άλλη να κάνουμε και τίποτε, τόσα λεφτά φάγανε τα κομματόσκυλα να βρουν αυτοί την λύση, άστα να πνιγούν και αυτά. Αυτό είναι προετοιμασία για ένα λαμπρό μέλλον.

21/11/2013

Στη Λεμονόκουπα:

Από το πρώτο μνημόνιο προβλέπονται απολύσεις. Όλοι το γνωρίζουν. Η κάθε θέση στον Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο τομέα είναι θεσμοθετημένη με Νόμο. Κανείς δεν το αναφέρει κανείς δεν ενδιαφέρεται. Η δομή των υπηρεσιών λέγεται Οργανισμός υπηρεσίας.
Καλές και χρυσές οι πράξεις εφαρμογής. Το ελάττωμα τους είναι ότι εφαρμόζουν κάτι υπαρκτό, το μνημόνιο, σε κάτι ανύπαρκτο. Έρχονται σε αντίθεση με τους, οργανισμούς που είναι και αυτοί θεσμοθετημένοι με Νόμους. Ναι οι διεθνείς συμβάσεις είναι ανώτερες από τους Νόμους του κράτους. Για την προσαρμογή των Νόμων του κράτους στις Διεθνείς συμβάσεις, υπεύθυνα και υπόλογα είναι τα Υπουργεία. Γνωρίζετε έστω και ένα Υπουργείο που να αναπροσάρμοσε τον Οργανισμό του και σύμφωνα με αυτόν να απομακρύνει τους υπαλλήλους που περισσεύουν; Αντίθετα συνεχίζοντας την παλιά καλή τακτική, σε όλα τα Υπουργεία οι οργανισμοί τους είναι τέτοιοι, που να εμφανίζεται έλλειμμα σε προσωπικό και κενές θέσεις. Δηλαδή η δυσλειτουργία και ανεπάρκεια του Δημοσίου τομέα είναι θεσμοθετημένη. Το ζητούμενο, άσχετα από τις διαφορές απόψεων και θέσεων, είναι ένας δημόσιος τομέας που να λειτουργεί. Αυτό που κάνουν αντιμετωπίζοντας τους Δημόσιους Υπαλλήλους «με το κιλό», πέρα από την τυπική παρανομία της πράξεως, οξύνει το πρόβλημα λειτουργίας και αποτελεσματικότητας του Δημόσιου, που είναι και η αιτία αδυναμίας εφαρμογής κάθε διαρθρωτικού μέτρου (δεν υπάρχουν προς το παρόν, αλλά λέω αν υπήρχε) για ορθολογική διοίκηση του Ελληνικού κράτους. Δεν είναι διαρθρωτικά μέτρα οι απολύσεις χωρίς προγραμματισμό. Είναι κλείσιμο του μαγαζιού.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.