Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 29 Νοεμβρίου

29/11/2011

Στο Χθες:

Ας έστειλαν εγκύκλιους, σήμερα έστειλε και mail ο κ. Ρέπας για την υποβολή μέχρι σήμερα των αναλυτικών καταστάσεων για την εργασιακή εφεδρεία, στο Δημόσιο δεν κουνήθηκε τίποτε. Όσα γράφτηκαν χθες στο ίδιο post για την εργασιακή εφεδρεία μπορεί να ισχύσουν κάποια από αυτά κάποτε. Όχι πάντως χθες που ήταν η καταληκτική ημερομηνία.

Στο Σήμερα:

– Εκτός απροόπτου οι Υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα αποφασίσουν για την έγκριση της πολύπαθης έκτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα.
Δεν προεξοφλεί κανείς τι απόφαση, και αν, θα πάρουν για το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

– Η ίδια ημέρα θεωρείται κρίσιμη για το κούρεμα του ελληνικού χρέους. Αν η συμμετοχή των ιδιωτών (Τράπεζες) είναι μικρότερη του 90%,το πρόγραμμα θεωρείται αποτυχημένο. Η βασική διαφωνία είναι αν η τιμή των μετοχών θα υπολογιστεί με την σημερινή αξία των ομολόγων. Θυμίζουμε ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις έχουμε ανεξέλεγκτη χρεωκοπία.

Στο Αύριο:

– Παρουσίαση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην κυβερνητική επιτροπή του πολυνομοσχεδίου που θα κλείνει τις «εκκρεμότητες» του μνημονίου.
Οι «ξεχασμένες» εκκρεμότητες που απαιτούνται για την συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας είναι:
Τα κλειστά επαγγέλματα.
Η επέκταση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
Οι νομοθετικές πράξεις για καταργήσεις ή συγχωνεύσεις στις ΔΕΚΟ.
Η κατάρτιση νέας λίστας φαρμάκων.
Και αρκετά άλλα που «καίνε» λιγότερο.

29/11/2012

Στο Χθες:

– Άμα δείτε να σας πλησιάζει μια άγνωστη γυναίκα στο δρόμο χαμογελώντας, χαιρετίστε την και εσείς καλοσυνάτα. Η ανάπτυξη της κυβέρνησής μας είναι. Αλλά μην της την πέσετε άγρια και την κοπανήσει. Είναι λίγο ντροπαλή, εμφανίζεται μόνο σε σκοτεινά μέρη και «παίρνει» μόνο ημέτερους. Εσείς που είστε δικοί μου ημέτεροι μόνο μάτι μπορείτε να κάνετε, αρκεί να μην σας πάρει χαμπάρι. Προσέχτε τα λεφτά σας όσο είναι κοντά, γιατί από εσάς, αυτό μόνο ζητάει αυτή η αιθέρια ύπαρξη. Και ξέρετε ποια έχει για τσατσά; Την «πραγματική οικονομία» (το καλλιτεχνικό της είναι) των κυβερνητικών ημετέρων. Εκεί πήγαιναν και εκεί θα συνεχίσουν να πηγαίνουν όλα τα λεφτά.

Στο Δημοσκόπηση:

Δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα». Δεν ξέρω πόσο αξιόπιστη είναι σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία της 01.11.2012. Αυτό που δείχνει πάντως είναι ότι οι Έλληνες έχουν πάντα το νου τους στη λαμογιά. Τώρα που το μέγα λαμογιοκόμμα είναι σε κώμα, έχουν ανοίξει τα φτερά τους προς κάθε κατεύθυνση, αναζητώντας αλλού «τροφή», τα συμπαθέστατα αυτά πολιτικά ζώα. Και προ παντώς όχι επιφανειακές κρίσεις. Το 5% που του έμεινε δεν είναι ιδεολόγοι αλλά άνθρωποι που τρώνε ακόμη καλά. Στα άλλα κόμματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό των εκεί συντρόφων τους.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.