Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 9 Ιανουαρίου

9/1/2012

Στο χθες:

– Για τον τραυματισμό του αστυνομικού από τον Κουλούρη: Οι αστυνομικοί έχουν προσληφθεί για να φυλάνε την εξουσία και να τους πληρώνουμε εμείς. Αν εμείς είμαστε έρμαια των πολιτικών οι αστυνομικοί είναι δούλοι με δικαίωμα ζωής ή θανάτου. Όπως και να το ντύσουμε επικοινωνιακά, γυμνό έτσι ήταν και θα είναι με τους νταβατζήδες που μας έχουν κάτσει στο σβέρκο.
Αυτοί το μόνο που καταλαβαίνουν είναι το «οδόντα αντί οδόντος οφθαλμόν αντί οφθαλμού» και σε αυτούς και μόνο σε αυτούς αξίζει αυτή η μεταχείριση.

– Οι «δικοί μας» βάνουν τα τσιράκια τους (Al Jazeera που έχει αλλάξει χέρια και διευθυντή ειδήσεων) να αναρωτιούνται «απέτυχε ο Αραβικός Σύνδεσμος στη Συρία;»
Ενώ το Reuters αναφέρει ότι δεν ζητάν ειδικούς από τον ΟΗΕ. Είναι δοκιμασμένοι και με καθαρές λύσεις: Ιράκ κούκλα το έκαναν και το άφησαν μετά από 8 χρόνια διορθώσεων. Λιβύη, κρύβουν προς το παρόν τις ειδήσεις για πολέμους συμμοριών. Γιουγκοσλαβία εκεί ξεπέρασαν και τον Χριστό από ένα κράτος φτιάξανε εφτά και αδελφωμένα.

– Βενεζουέλα: Ο Τσάβες επιμένει ότι «δεν θα αποζημιώσει», επειδή εθνικοποίησε τις εγκαταστάσεις Exxon Mobil. Δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει την απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου μεταξύ της χώρας του και της εταιρείας.

 

9/1/2013

Στο χθες:

– Αντώνης Μανιτάκης. Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:
“Συνταγματολογούν, πολιτικολογούν αερολογούν όσοι δεν έχουν να πουν τίποτα σημαντικό για τον τόπο αυτή την κρίσιμη περίοδο”.
Καλά θα κάνουν όλοι οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης να μη μιλάνε. Ας απολαύσουν τις πληρωμένες διακοπές τους από τον ελληνικό λαό. Εκτός αν τον κ. Μανιτάκη τον έπιασε το άγχος της κλιμακτηρίου όψιμα. Τότε ας κοιτάξει λίγο τα ατελείωτα χάλια του Υπουργείου του και ας φέρει κάτι στη Βουλή, αν δεν μπορεί νομοσχέδιο καμιά πίτσα, για να του καταλογισθεί κάποια θετική συνεισφορά. Αν πάλι το πρώτο του πέφτει πολύ και το δεύτερο ακριβό, ας ρίξει μια ματιά στο site του Υπουργείου του, που θυμίζει γραφείο κομματάρχη της περιφέρειας που ασχολείται με διορισμούς και διαθεσιμότητες. Μια δυο ανακοινώσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση είναι μισές και ανέσωστες (σπασμένα links, ανακοίνωση του έργου για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των πολιτών χωρίς την ανακοίνωση και πολλά άλλα για να χάνετε ευχάριστα το καιρό σας).

9/1/2014

Στο χθες:

Σήμερα δεν πρέπει να έμεινε κανείς Έλληνας που να μην έμαθε ότι η Ελλάδα ανέλαβε την προεδρία της ΕΕ. Οι τυχεροί που έμειναν στα σπίτια τους, μα τηλεόραση άνοιγαν μα internet έμπαιναν, αυτό μάθαιναν. Όσοι είχαν το θράσος να κυκλοφορήσουν στάθηκαν άτυχοι. Οι δρόμοι κλεισμένοι και το μποτιλιάρισμα γενικευμένο. Δεν ξέρω αν έκλεισαν δρόμους και στην επαρχία για να πανηγυρίσουν το γεγονός. Τυπικό το γεγονός της προεδρίας. Δεν είναι κανένα κατόρθωμα, εκτός αν επιμετρήσουμε ότι προϋπόθετε την παραμονή μας στην ΕΕ. Γιατί όπως σε κάθε παρόμοιο περιστατικό, όπως επίσκεψη ενός ξένου ηγέτη να γίνεται το αλαλούμ στους δρόμους. Και αφού έχουμε κρίση γιατί δεν σκέφτονται την απόλυτα οικονομικότερη λύση. Μεταφορά με ελικόπτερα. Τό κόστος της όλης κινητοποίησης του κρατικού μηχανισμού και της ακινητοποίησης όλων των μέσων μεταφοράς στην Αθήνα είναι τεράστιο σε σχέση με την αερομεταφορά. Και θα απολαύσουν την θέα οι υψηλοί επισκέπτες τους.

Στην Λεμονόκουπα:

Τι όμορφη που δείχνει η Ελλάδα όταν τη βλέπεις μέσα από τα κανάλια, τα έντυπα και τις ιστοσελίδες των ΜΜΕ. Σου έρχονται δάκρυα στα μάτια για το πως κατάντησε έτσι μια τόσο υπέροχη χώρα. Βλέπουμε τη διαμάχη για τα ύψιστα ιδανικά της ηθικής και της ακεραιότητας μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημοσίας τάξεως, περί αρμοδιοτήτων και παραλήψεων στη υπόθεση Ξηρού και μας πιάνει σύγκρυο συμμετέχοντας νοερά σε αυτό το περίπλοκο γίγνεσθαι των πολυδαίδαλων διαδικασιών των αδειών εξόδου και της διαχείρισής τους.
Δε μου λέτε λεβέντες; Σε επισκέπτες από Άρη που δεν έχουν ξαναδεί, ή ξανακούσει για τον πλανήτη Γη απευθύνεστε; Όλες οι άδειες εξόδου επίσημες αλλά και ακόμη περισσότερες ανεπίσημες δίδονται μετά από τηλεφωνήματα μεγαλοπαραγόντων της πολιτικής ζωής μας. Τα αυτοκόλλητα της κάθε μέρας, γι’ αυτό το θέμα, στις γραμματείες των δικαστηρίων είναι βουνό. Μερικοί με ατομική πρωτοβουλία τα μηχανοργάνωσαν γιατί είχαν χάσει το μπούσουλα. Προς τι το τεράστιο ενδιαφέρον των πολιτικών μας για τους τρόφιμους αυτών των ιδρυμάτων και ειδικά για τις άδειες εξόδου τους; Δεν τους θέλουν βέβαια για να τους περιποιηθούν το κήπο ούτε για να τους φτιάξουν το κομπιούτερ. Έκαστος στο είδος του κι ο Λουμίδης στους καφέδες. Τι χρειάζεται ο συγκεκριμένος σε ελεύθερη κυκλοφορία; Άγνωστο. Η σκανδαλώδης μεταχείρισή του, όχι μόνο απέναντι στους συντρόφους του και ιδιαίτερα τον σακατεμένο αδελφό του, βγάζει μάτι. Επτά άδειες είχε πάρει από το 2012 και μετά. Περισσότερες ημέρες άδειας και από τους δημόσιους υπαλλήλους. Η φυγή του είναι πολιτικά εκμεταλλεύσιμη σε πάρα πολλά. Από αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής έως το στρίμωγμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αν κάνει κάποιο χτύπημα, ιδιαίτερα μέχρι τις εκλογές, ίσως ξεκαθάριζαν κάπως οι στόχοι αυτής της ενέργειας.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.