Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 10 Ιανουαρίου

10/1/2012

Στο χθες:

– Πιέζουν οι Αμερικανότουρκοι μέσω του ΟΗΕ για «επίλυση του Κυπριακού» πρωτού αναλάβει η Κύπρος την προεδρεία της ΕΕ το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Πως ο κ. Μπαν Κι Μουν ζητάει με επιστολές του την επίλυση του θέματος πριν από την 01/07 γνωρίζοντας ότι η Κύπρος έχει ήδη αναλάβει από 01/01 την Προεδρία της ΕΕ σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. Ο λόγος; η Δανία που έχει αναλάβει για 7η φορά την προεδρία του συμβουλίου της ΕΕ δεν συμμετέχει στις επιτροπές Άμυνας και Ασφάλειας.
Μήπως ο στόχος δεν είναι μόνο η Κύπρος αλλά και το αμυντικό δόγμα της ΕΕ;

– Άλλο ένα νεοκλασικό κτίριο (που ήταν διατηρητεό) αποτελεί παρελθόν. Το Ακροπόλ Παλλάς (στη συμβολή Πατησίων και Αβέρωφ) τηλύχτικε στις φλόγες από το ισόγειο μέχρι τον τελευταίο όροφο.

– Ο κ. Καψής και τα τρία κόμματα θα στηρίξουν μέχρι τέλους την κυβέρνηση Παπαδήμου σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

– Πρέπει να ενοικιαστούνε (η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι) συμβουλεύει βουλευτής. Πως θα συνεχίσει να παίρνει μισθό και σύνταξη. Τα αρχαία εκεί θα μείνουνε δεν φεύγουν. Βέβαια μια καλή προσφορά πιθανόν να την εξέταζαν. Όπως αυτή των υποβρυχίων, ή αυτή του «Ελ. Βενιζέλος» που την «εξέτασαν» και τα δυο κόμματα.
Αυτοί που ξέρουν πότε πρέπει να πουλούν και πότε να αγοράζουν ξεχωρίζουν από μακριά, (από τους φάρους των περιπολικών που τους συνοδεύουν).

– Πάγκαλος «όχι εκλογές πρωτού επιτευχθούν οι στόχοι» μετάφραση από τα πολιτικά στα ελληνικά: όχι εκλογές άμα δεν ξαναβγώ βουλευτής.

– Καρατζαφέρης σε δήλωση του : «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μία γροθιά. Με σηκωμένο το ένα δάκτυλο ή το άλλο δεν είναι δυνατόν να γίνει»
Έχει απόλυτο δίκιο, τόσος κόσμος με σηκωμένα και τα δέκα δεν κάναμε τίποτε, την επόμενη φορά πρέπει να το κάνουμε όπως μας το λέει.

Kαι παρακάτω: «Κοινή συνάντηση πολιτικών αρχηγών με την τρόικα και όχι κατά μόνας».  Μετάφραση πάλι από πολιτικά σε ελληνικά: Πεινάω.

– Ακαταλαβίστικες ειδήσεις: Υποχρεώθηκε σε παραίτηση ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ελβετίας Φίλιπ Χίλντεμπραντ γιατί δεν μπόρεσε να πείσει την Κυβέρνηση ότι δεν συμβούλεψε αυτός την γυναίκα του (την πρώην πρόεδρο της Τράπεζας) να αγοράσει συνάλλαγμα από το οποίο κέρδισε 50.000 €. Όποιοι Έλληνες το κατάλαβαν δικαιούνται δωρεάν κάρτα μετανάστευσης.

Στο Σήμερα:

– Ο αντιπρόεδρος και υπουργός εθνικής άμυνας της Ισραηλινής κυβέρνησης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον ομόλογό του κ. Αβραμόπουλο και τον Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο. Το πρωτόκολλο των συζητήσεων δεν έχει γίνει γνωστό. Πληροφορίες για ενεργειακές συμφωνίες που θα υπογραφούν όπως γράφουν κάτι δημοσιοκάφροι έγκυρων και έγκριτων ΜΜΕ, για να γράψουν ότι ξέρουν τι κάτι παραπάνω, δεν τους έχει πει κανείς ότι δεν τα υπογράφουν οι υπουργοί εθνικής άμυνας;

– Άτυπη συνάντηση Μέρκελ – Λαγκάρντ στο Βερολίνο. Λέτε να είναι καλύτερα τελικά που δεν μας λένε τίποτε;

 

10/1/2013

Στο χθες:

– Και εκεί που το είχαν ρίξει όλοι στην πολιτική κλοπή, διαπλοκή και ντετεκτιβική για το ποιος αλλοίωσε το στικάκι, ξαφνικά δημοσιογράφοι, πολιτικοί και δικαστικοί μας προέκυψαν καινοφανείς αστέρες και γκουρού της πληροφορικής. Αφήστε τα αυτά σε άλλους. Δεν μπορεί με τίποτε να μιλήσει για την ημερομηνία αλλοίωσης των στοιχείων ένα στικάκι. Πρώτον γιατί δεν γίνεται να ξέρει κανείς αν είναι η πρώτη απ’ ευθείας εγγραφή από το πρωτότυπο ή η δέκατη, εκατοστή νιοστή. Δεύτερον γιατί κυκλοφορούν προγραμματάκια ελεύθερου λογισμικού (freeware) που κάνουν παιχνίδι την αλλαγή ώρας και ημερομηνίας δημιουργίας ή τροποποίησης (timestamp) ενός αρχείου. Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για την κατάθεση της άνευ αξίας ταπεινής μου γνώσης και την αμφισβήτηση των γιγάντων του χώρου (ελληνικά κόμματα και ΜΜΕ με όλους του παρακοιμωμένους ή σε κόμ(μ)α ευρισκομένους ειδήμονες).

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.