Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 7 Φεβρουαρίου

7/2/2012

Στο Χθες:

– Αναβλήθηκε η συνάντηση Παπαδήμου πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την Κυβέρνηση.

– Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης διέταξε την προληπτική εκκένωση των Οικισμών: Ορμενίου, Δικαίων, Βύσσας και προληπτικά Πραγγίου και Πυθείου.

– Τα τρία κόμματα αληλοκατηγορούνται για την συμφωνία που υπέγραψαν από κοινού. Αυτό ονομάζεται τακτική στα όρια του πολιτικής;
Μα τόσα χρόνια δουλεύει θαυμάσια, γιατί να μην δουλέψει και τώρα.

– Καλά και ωραία όσα ζητάνε από εμάς οι Ευρωπαίοι και οι άλλοι διεθνείς δανειστές μας
Μπορούν να εξηγήσουν πως θα σωθεί η Ελλάδα με ένα χρηματοοικονομικό μοντέλλο που κλονίζει αυτή τη στιγμή τα θεμέλια από τις μεγαλύτερες και υγιέστερες οικονομίες του κόσμου;
Και μη πει κανείς για το κινέζικο όνειρο, να δημιουργήσουν δικές τους Κίνες για να αντιπαλέψουν την original. Στην Κίνα οι εργάτες, με τα πενιχρά ημερομίσθια, είναι οι πλουσιώτεροι μέσοι Κινέζοι. Σαφώς πλουσιώτεροι από τους αγρότες που είναι κατά κύριο λόγο ο πληθυσμός της χώρας. Δεν μπορούν να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες ούτε με απειλή θανάτου σε Ευρώπη ή Αμερική.
Οι δικοί μας άρχοντες, από την άλλη, κεντρικοί και τοπικοί δεν θέλουν να γίνει τίποτε, να προχωρήσει τίποτε για τον απλούστατο λόγο ότι αν δεν υπάρχει αγοραπωλησία αυτοί δεν θα βγάλουν μια.

 

Στο Σήμερα:

– Όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία, τηρώντας τις συμβατικές υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. Να τους χαιρόμαστε και αυτούς μαζί με τους άλλους άρχοντες του τόπου. Θυμηθείτε όταν βρεθείτε άνεργοι ότι ουδέν κακό αμιγές καλού. Δεν θα έχετε ούτε αυτούς για νταβατζήδες. Θυμηθείτε το.

Στο Αύριο:

– Έκτακτο Eurogroup με θέμα την Ελλάδα. Συγκεκριμένα εκεί θα αποκαλυφθούν οι τελικοί όροι της συμφωνίας. Εκεί, πουθενά αλλού, σίγουρα όχι στα ΜΜΕ ξένα ή ντόπια. Αυτά θα δώσουν μια απαλή οπτική του θέματος. Όχι μόνο για μας αλλά για όλους τους αναγνώστες/θεατές τους.

 

7/2/2013

Στο Χθες:

– Ερντογάν:
“Δεν υπάρχει χώρα με το όνομα Κύπρος… υπάρχει μια ελληνική διοίκηση της Νότιας Κύπρου και το κράτος της Τουρκικής Κύπρου…”.
Κύριε Ερντογάν, ξέρετε πως λένε μια άλλη διοίκηση που κατέχει Ελληνικά, Αρμενικά, Τουρκικά και Κουρδικά εδάφη; Αν δεν την έχετε ακουστά, ελπίζω, υγεία να έχετε, θα μάθετε όσο είστε εν ζωή πολύ ηχηρά την αναπροσαρμογή των εδαφών που διοικεί. Καλοί και χρυσοί οι σύμμαχοι, αλλά δεν τους αρέσει το ξύλο. Αν κάποιος σας είπε ότι είναι μαζοχιστές καλό θα είναι να επαναξιολογήσετε την πηγή των πληροφοριών σας. Όσο για την Ευρώπη, δεν ψάχνει για προμηθευτές αλλά για πελάτες.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.