Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 12 Φεβρουαρίου

12/2/2012

Στο Χθες:

Κύρια θέματα της ειδησεογραφίας είναι το νομοσχέδιο στη Βουλή, οι κινητοποιήσεις των πολιτών έξω από αυτή και οι διεθνείς αντιδράσεις. Αυτό όμως που προβάλει δειλά δειλά είναι το «κούρεμα» της παντοδυναμίας των κομματικών μηχανισμών.
Δεν είναι κάτι προσωρινό που θα περάσει. Θα συμπορεύεται με την κρίση. Οι αποχωρήσεις από την πολιτική, οι αποσχίσεις, αποστασιοποιήσεις είναι τα πρώτα βήματα. Μετά θα υπάρξουν οι δημιουργίες νέων σχημάτων, όχι κινημάτων απλά άρνησης της σημερινής πραγματικότητας, με πρόταση εξουσίας. Μόνο που φευ δεν πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τους χθεσινούς «δοκιμασμένους» πολιτικούς και εξ ίσου δοκιμασμένες πολιτικές.
Αυτά βέβαια δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες, αυτό όμως που προκύπτει και τους ενδιαφέρει είναι η δυνατότητα ελέγχου και παρεμβατισμού στον κρατικό μηχανισμό, στον ιδιωτικό τομέα και στον κοινωνικό ιστό, των σημερινών υδροκέφαλων κομματικών μηχανισμών μιλιταριστικής δομής και λειτουργίας.

 

Στο Δημοσκοπήσεις:

Καταποντισμό ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ δείχνει και αυτή η δημοσκόπηση. Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα λέει ο λαός.

 

12/2/2013

Στο Χθες:

– Αλ. Τσίπρας:
“Η χώρα υποφέρει από το λάθος του ΔΝΤ”
Και εγώ που νόμιζα ότι υποφέρει εξ αιτίας της μεταπολιτευτικής χούντας που έφαγε και τρώει ότι βρει μπροστά της και γύρω της. Μάλλον έκανα λάθος.
Κάτι μου λέει πάντως ότι όποια κυβέρνηση και να βγει και όποιοι και αν είναι αυτοί που κάνουν ή δεν κάνουν τέτοια μικρολαθάκια, εμείς θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.
Δυστυχώς οι εχθροί μας, πέθαναν από καιρό. Δεν έχει μείνει ούτε ένας. Τους εξαφάνισαν οι Έλληνες πολιτικοί. Κανείς τους δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί αυτά που κάναν και κάνουν στην Ελλάδα οι εθνοπατέρες μας με την παρέα τους για το καλό μας.

 

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.