Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 19 Φεβρουαρίου

19/2/2012

Στο Χθες:

– Ουρά 3.2 δισ. ευρώ έχουν οι περικοπές των 325 εκ. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε για νέες περικοπές που θα κατατεθούν την Δευτέρα στη Βουλή με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος δυο νομοσχέδια. Το πρώτο για τον περιορισμό των μισθών και των συντάξεων και το δεύτερο για την μείωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

– Συγκεντρώσεις και πορείες στις μεγαλύτερες πόλεις Ευρώπης και Αμερικής με σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες»

– Δηλητήριο στάζουν τα τουρκικά ΜΜΕ και ο τύπος της γείτονος για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού του Ισραήλ στην Κύπρο. Τους βγαίνει η χολή.

 

Στο Αύριο:

– Κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup. Κατά πάσα πιθανότητα θα παρθεί απόφαση για το PSI. Άγνωστο παραμένει τι θα διατυπωθεί για το δάνειο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα θέσουν το περίγραμμα ενός νέου προγράμματος διάσωσης, αφού αυτό που εκπόνησαν δεν πετυχαίνει τους στόχους του (μείωση στο 120% του ΑΕΠ του χρέους μέχρι το 2020). Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα καταλάβουν ότι δεν είναι στραβός ο γιαλός.

– Κατατίθεται στη Βουλή ο νέος εφαρμοστικός νόμος, με μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συντάξεις κύριες και επικουρικές.

– Τσιμέντο να γίνει και το Ελληνικό. Όχι μόνο αποφάσισαν να είναι μόνο το 1/3 πράσινο, ενώ θα είναι 1/3 οικοδομές και 1/3 ελεύθεροι χώροι, αλλά με εισήγηση της κ. Γενηματά θα ληφθεί πρόνοια ώστε αυτό το 1/3 (του πρασίνου) να είναι ανταλλάξιμο με χώρους πρασίνου στο κέντρο. Για τέτοια πράσινη ανάπτυξη μιλάμε.

– Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων με θέμα τις εξελίξεις στην Ανώτατη Παιδεία μετά την αποτυχία διενέργειας εκλογών σε 4 εκπαιδευτικά ιδρύματα λόγω αντιδράσεων φοιτητών και καθηγητών.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.