Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 24 Φεβρουαρίου

24/2/2012

Στο Χθες:

– Πέρασε το PSI από την Βουλή με υπέρ την ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, κατά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ.

– Ευ. Βενιζέλος: «Νέο πρόγραμμα και PSI αλλιώς η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία ή Μολδαβία». Ξέρουμε τις προτιμήσεις του κ. Βενιζέλου για Αϊτή και Φιλιππίνες, όπου υπάρχουν λίγοι προνομιούχοι και οι υπόλοιποι ζουν την απόλυτη εξαθλίωση.
«Ξεχνάει» την Ισλανδία βέβαια που σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια από την απόλυτη χρεωκοπία, που είχε επιλέξει μόνη της με 93% των ψήφων των πολιτών της, παρά τις απειλές Τρόικας-Ευρώπης ότι θα γίνει Κούβα, έχει ξαναμπεί στις αγορές φέτος. Αλλά με χρηστούς πολιτικούς και με νέο σύνταγμα που το συνέταξαν στο internet πολίτες που δεν ανήκαν σε κανένα κόμμα.

– Ήξεις αφήξεις με τον βουλευτή εξαγωγέα του ενός εκ. ευρώ.

– Νέες έρευνες για πετρέλαιο σε 15 περιοχές της Ελλάδας. Πως δεν άρχισαν έρευνες για χρυσό ουράνιο και άλλα. Και έχουν πείσει πολλούς να μπούνε στο τρυπάκι. Άλλους υπέρ του ξεπουλήματος, άλλους κατά και άλλους υπό όρους. Δεν ξέρω σε τι χρειάζονται οι έρευνες και τα πετρέλαια εκτός από τις προμήθειες που θα πάρουν ανώτατοι αξιωματούχοι των κυβερνήσεων. ‘Ολοι μιλάνε για θησαυρό λέγοντας και μερικές ποσότητες σε βαρέλια κλπ. Πόσα λεφτά θα μείνουν στο τέλος στην Ελλάδα (σε ετήσια βάση) από την όλη ιστορία; Πόσο εργατικό δυναμικό μπορεί να απορροφήσει ο κλάδος; Μηδαμινά. Θησαυρό έχουμε και λέγεται τουρισμός. Και είμαστε καλοί γνώστες του αντικειμένου. Το 10% αύξηση που επιτεύχθηκε το 2011 είναι μηδαμινό μπροστά σε αυτά που μπορούν να επιτευχθούν με λίγη καλή θέληση εκ μέρους της κυβέρνησης. Ένα ελάττωμα έχει. Έχει φαγητό για όλους τους άλλους και κάτι κόκαλα για την Κυβέρνηση και αυτό το ελάττωμα βλέπω να το πληρώνει πολύ ακριβά.

– 60 νεκροί σε μια από τις πιο αιματοβαμμένες ημέρες στη Συρία. Οι 32 από αυτούς σε συνοικία Σιητών στην Βαγδάτη από βομβιστικές επιθέσεις.

– Α. Λοβέρδος: «Βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ, εάν είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται στο εξωτερικό».
Θα είχαν ενωθεί από καιρό αλλά ας όψονται τα κουκιά και τα οικονομικά.

 

24/2/2013

Στο Χθες:

– Το SNC (η ενωμένη αντιπολίτευση της Συρίας) αποχωρεί από μια σειρά διαπραγματεύσεων και εκδηλώσεων. Δεν θα συμμετάσχει σε καμία δήλωσε εκπρόσωπός του. Κατηγόρησε τους πάντες και τα πάντα γενικά και ειδικά αναφέρθηκε για την Ρωσία: “Η Ρωσική ηγεσία ειδικά είναι ηθικά και πολιτικά υπεύθυνη για προμήθεια όπλων στο καθεστώς.”
Δεν τους πούλησε ούτε του πρόδωσε κανείς. Ή δεν κατάλαβαν, ή κάνουν τους χαζούς. Παζάρι είναι όλα, άμα δεν δώσεις δεν παίρνεις. Αν κάποιοι νομίζουν ότι σε αυτό το κόσμο γίνεται τίποτε δωρεάν δικό τους πρόβλημα. Δεν είναι φερέγγυοι πελάτες, οπότε δεν έχει και καμία βοήθεια. Έχουν δεν έχουν δίκιο.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.