Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 25 Φεβρουαρίου

25/2/2012

Στο Χθες:

– Ανακοινώθηκε το PSI. Τα νέα ομόλογα θα έχουν επιτόκια:
2% 2012 – 2015, 3% 2016 – 2020, 3,65% 2021 και 4,3% 2021 – 2042. Μεσοσταθμικά το επιτόκιο από σήμερα έως το 2020 διαμορφώνεται στο 2,63%, για τα 30 χρόνια στο 3,65%. Οι ρήτρες συλλογικής δράσεις (CAC) θα ενεργοποιηθούν εφόσον η συμμετοχή φθάσει στο 75% της συνολικής αξίας των ομολόγων ύψους 206 δις ευρώ.

– 24/02/12: Έως την Τετάρτη 29/02/12 η προθεσμία για αίτηση εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε περισσότερες από 24 δόσεις.

– Καμία βοήθεια στη Κύπρο από την ΕΕ για τον Η/Σ Βασιλικού. Όπως διευκρίνισε ο αρμόδιος επίτροπος η καταστροφή δεν είναι φυσική αλλά τεχνολογική.

– Λύθηκαν τα προβλήματα για την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ, μετά την συμφωνία Βελιγραδίου – Πρίστινας στις Βρυξέλλες. Την στηρίζει και η Βουλγαρία για να μπει σε καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας.

– Συρία: 94 νεκροί τη μέρα που μας πέρασε στην Χαμά.

 

Στο σήμερα:

– G20 στη πόλη του Μεξικού. Η ΕΕ πηγαίνει με αίτημα την αύξηση των αποθεματικών του ΔΝΤ κατά 500 δις προσφέροντας τα 200. Απρόθυμοι να συμμετάσχουν ΗΠΑ, Κίνα, Ιαπωνία ζητώντας από την Ευρώπη να αυξησει πρώτα τα αποθεματικά του ESM. Από την άλλη το BRIC (Brazil, Rusia, India, China) κάνει τα δικά του σχέδια, που θα τα συζητήσει στο περιθώριο της σύσκεψης, για μια πολυμερή τράπεζα, με σκοπό την χρηματοδότηση έργων σε αναπτυσσόμενες χώρες.

 

25/2/2013

Στο Χθες:

– 300 σφαίρες αντάλλαξαν στην μάχη του “ελικοπτέρου”, 500 σφαίρες έριξαν οι δυο Αλβανοί εναντίον αστυνομίας και φρουρών. 500 σφαίρες δέχτηκε το ελικόπτερο. Μέχρι το πρωί το Κοσυφοπέδιο θα ωχριά σαν πεδίο μαχών δια μέσου των αιώνων. Και από “σοβαρό” ΜΜΕ: Το ελικόπτερο ήταν το ίδιο που χρησιμοποίησε ο Ριτζάι. Σιγά σιγά θα βγάλουν οι εταιρείες ειδικές τιμές για αποδράσεις. Πιστεύω αν συνέβηκε κάτι τέτοιο να προχωρήσουν και σε νομικά μέτρα για αθέμιτο ανταγωνισμό.
Καλά και χρυσά όλα αυτά και μπράβο στους αστυνομικούς που ματαίωσαν την απόδραση, μπράβο και στους ρεπόρτερ που κάλυψαν παραπάνω από χορταστικά το θέ(α)μα.
Έτσι ξεχάσαμε τα προβλήματά μας. Αύριο μέρα είναι κάτι άλλο θα βρεθεί, που αν δεν βρεθεί θα είναι αναγκασμένοι να λένε εκείνες τις φιλολαϊκίζουσες ατάκες τους, ξέροντας πόσο τις “εκτιμάει” ο κόσμος, αλλά τι να κάνουμε το μεροκάματο να βγαίνει.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.