Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 18 Απριλίου

18/4/2012

Στο Χθες:

– Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν ένας ένας και οι στενοί συνεργάτες του Άκη. Δεν θέλω να παραστήσω τον προφήτη, αλλά το μόνο που θα μείνει στο τέλος θα είναι το άρωμα μπόχας που αναβλύζει από όλο το πολιτικό και οικονομικό μας σύστημα.

 

18/4/2013

Στο Χθες:

– Η ιστορία της Μανωλάδας που προσπαθούν όλα τα ΜΜΕ να συγκαλύψουν, πολλά από αυτά με την μέθοδο της δημόσιας έκθεσής της κάτω από διάφορους παραμορφωτικούς φακούς, είναι κάτι το πολύ φυσιολογικό. Κάτι που δεν μπορούσε να μην γίνει, κάτι αναπόφευκτο.
Ήταν μια χύτρα που έβραζε και η πολιτεία πατούσε το καπάκι. Το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί από την πολιτεία με τους μετανάστες δεν είναι μόνο έξω και πέρα από κάθε έννοια δημοκρατικής χώρας, αλλά καταπατά βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλοδαπών και ντόπιων. Προς χάρη συμφερόντων δεν δίδονται άδειες παραμονής, σκόπιμα, σε ανθρώπους που εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα και όχι μόνο σε “ταπεινά” επαγγέλματα αλλά και σε υψηλού επιπέδου Πανεπιστημιακά με μεταπτυχιακά κλπ. Έτσι εννοείται ότι εξασφαλίζουν χαμηλά μεροκάματα και έχουν υποχείρια που δεν φέρνουν αντιρρήσεις, δεν κάνουν απεργίες κλπ . Αλλά έλα που μερικοί δεν αρκούνται μόνο σε αυτό. Καλύτερα είναι χωρίς μεροκάματο. Και οι αλλοδαποί δεν έχουν το δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν πουθενά. Όλα τα κόμματα κάνουν τα στραβά μάτια για να εξυπηρετούν τους δικούς τους ανθρώπους, είτε αυτοί είναι εργολάβοι, είτε κτηματίες, είτε ακόμη μικροέμποροι. Αυτό που συμβαίνει είναι διεθνές όνειδος για την Ελλάδα και δεν την βοηθάει στο παραμικρό. Τίποτε άλλο.
Και για να ελαφρώσει λίγο το κλίμα, μόνο ένα κόμμα θέλει να φύγουν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα για να ξεβρωμίσει ο τόπος. Είναι η γνωστή Χρυσή Αυγή με την φοβερή και τετράγωνης λογικής θεωρία της: Άμα φύγουν οι μετανάστες δεν θα έχουμε ανεργία και θα λυθούν όλα τα προβλήματα του λαού. Σοφή η σκέψη της, αλλά αν επικρατήσουν οι συντρόφοι τους, που έχουν όλοι την ίδια θεωρία με αυτήν, σε όλο το κόσμο, σκέφτομαι τι δουλειά θα έβρισκαν 20 εκατομμύρια, τουλάχιστον, Έλληνες στην Ελλάδα. Οι σύντροφοί τους σε όλο το κόσμο θα μας τους κάνουν πάσα (όσους μείνουν ζωντανοί και δεν καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των χωρών τους σε καταναλωτικά αγαθά) και αυτές οι προθέσεις τους έχουν εκφραστεί δημόσια (πχ NPD Γερμανίας).

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.