Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 21 Απριλίου

21/4/2012

Στο Χθες:

– Χρόνια μας πολλά. Να χαιρόμαστε την εθνοσωτήριον επανάσταση και όλες τις κυβερνήσες που την διαδέχθηκαν μέχρι σήμερα. Ζήτω ο Πρόεδρος, ζήτω η εθνοσωτήρια κυβέρνησή μας. Το έθνος μην το πιάνετε στο στόμα σας.
Μην πει κανείς για «ιδιώνυμο», στιγμιαίο ήταν σύμφωνα με τον νόμο. Ότι έγινε από τις 22 Απριλίου και μετά είναι μια χαρά καμωμένο. Ούτε το 74 έγινε καμία ανατροπή. Η Πολιτειακή και εκκλησιαστική ηγεσία της χούντας όρκισαν άλλη μια κυβέρνηση. Και δεν νομίζω να κάνω κανένα λάθος, άλλοι τα κάναν. Εκτός αν νομίζουν ότι αυτά που έκαναν και κάνουν είναι σωστά.

– Με το να επικαλείται ο κουτοπόνηρος, ναι το γράφω δημόσια αφού η απόδειξη είναι δεδομένη, κ. Σαμαράς “καθαρή εντολή” κάνει τρια πράγματα:
1) Αυτά που υπόσχεται να υλοποιήσει ισχύουν μόνο αν έχει αυτοδυναμία.
2) Αρνείται να πει τα σχέδια του (της ΝΔ) σε αυτό που δείχνουν όλα, όσες εκλογικές αναμετρήσεις και αν γίνουν.
3) Θυμίζει θλιβερά τους παλιοκαιρίτικους “Πρωθυπουργούς” των καφενείων.

Από την άλλη ο συνεταίρος του, κ. Βενιζέλος παίρνει αμπάριζα την αυτοδυναμία για να κάνει αντιπρόταση συνεργασίας και άλλες δηλώσεις, καταλήγοντας ότι είναι η μόνη πρόταση διαχείρισης της εξουσίας.
Δεν ξέρω αν η διαχείριση των λόγων του κ. Σαμαρά από τον κ. Βενιζέλο και αντίστροφα έχουν κάποια σχέση με διαχείριση χώρας, όσοι καταλαβαίνετε ας βοηθήσει κάποιος και εμένα τον πτωχό το πνεύματι γιατί βλέπω να κερδίζω την Βασιλεία των ουρανών, αλλά έχω χάσει τελείως την δημοκρατία της ταλαίπωρης γης που πατάω.

 

 

Στο Σήμερα:

– Όλα για τη μάχη των εκλογών. Ακόμη και οι πιπίλες. Ο κ. υποψηφιόπουλος στον Πάνω Μαχαλά, ο κ. Βολευτής στον Κάτω. Αφού όλες οι συγκεντρώσεις είναι πια κλειστές και με προσκεκλημένους τι το θέλουν να πιπιλίζουν που θα πάει ο καθένας. Να ξεχάσουν τα παλιά, τώρα είμαστε Ευρώπη. Υπάρχουν και κάποιοι χυδαίοι που διαδίδουν ότι κάνουν κλειστές συγκεντρώσεις από το φόβο του κραξίματος. Γιατί είναι κλειστές οι προεκλογικές συγκεντρώσεις στο πολιτισμένο κόσμο λέτε;

 

Στο Δημοσκόπηση GPO:

Δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega.

 

Στο Δημοσκόπηση της Mark:

Δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha.

 

Στο Δημοσκόπηση της MRB:

Δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Real News.

 

Στο Δημοσκόπιση της Public Issue:

Δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό του Σκάι και της Καθημερινής.

 

21/4/2013

Στο Χθες:

– Σκέψεις από την καταδίωξη των Τσετσένων.
Η Αμερική όσο πάει και χειροτερεύει στο θέμα της εικόνας. Από την προσσελήνωση και μετά, άνθρωποι και κάμερες (φωτογραφικές ή video) χειροτερεύουν συνέχεια. Ούτε μια σωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας δεν μπορεί να έχει κανείς σε αυτή τη χώρα. Τα στοιχεία μιλούν μόνα τους. Όλοι (δεν) είδατε τις εικόνες και τα video από τις συλλήψεις. (δεν φαίνεται τίποτε). Για όσους πουν την εξυπνάδα ότι είναι θέμα νόμων της χώρας, τότε γιατί δεν τους εφαρμόζουν για όλους; Παραδείγματα ένα σωρό, από το κίνημα των Ινδιάνων του 1973, ή την απόπειρα δολοφονίας του Ρόναλντ Ρήγκαν το 1981, έως τον Στρος Καν.
Η υπόθεση βρωμάει πολύ. Και η βρώμα της φτάνει μέχρι τη γειτονιά μας.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.