Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 23 Απριλίου

23/4/2012

Στο Χθες:

36 κόμματα διεκδικούν την ψήφο σας. Δεν ξέρετε κανένα εκτός από τα δυο γνωστά Super Market που μας έχουν φλομώσει στα ληγμένα, στα ακατάλληλα και πανάκριβα προϊόντα τους; Αν σας έχουν μείνει ακόμη χρήματα τότε δεν σας αφορά το παραπάνω, δικά σας είναι ότι θέλετε τα κάνετε.

– Τον χαβά τους οι πολιτικοί αρχηγοί ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ο ένας αντιπολιτεύεται την κουβέντα του άλλου αγνοώντας προκλητικά τα προβλήματα της Ελλάδας τα οποία ζητούν πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις. Όσο για τις υποσχέσεις και παροχολογίες, όπως τα «βγάζουν» προς τα έξω τα ΜΜΕ, του κ. Σαμαρά μια προσεκτική ανάγνωση με τα «εάν», «όσο είναι δυνατόν» κλπ δεν είναι τίποτε άλλο παρά το μνημόνιο με όσα «περιθώρια» αφήνει για αυξήσεις μισθών, ανάπτυξη και όλες αυτές τις εξωτικές για τους Έλληνες λέξεις.

 

Στο Σήμερα:

– Με 27,7% προηγείται ο Φρανσουά Ολάντ, με καταμετρημένο το 56,05% των ψήφων, έναντι 26,6% του Νικολά Σαρκοζί. 19,7% η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν, 10,7% ο αριστερός Ζαν Λικ Μελανσόν, ο κεντρώος Φρανσουά Μπαϊρού 9,2% και έκτη η «πράσινη» κατσίκα (γίδι είναι η ονομασία στο χωριό μου) Εύα Ζολί με 2%. Για την τελευταία ότι κριτικές κάνει ένας πολιτικός και ότι λεξιλόγιο χρησιμοποιεί, ιδιαίτερα για χαρακτηρισμό άλλων ανθρώπων,  αυτό πρέπει και να αποδέχεται για τις απαντήσεις. Δεύτερος γύρος λοιπόν που θα κριθεί όχι μόνο η εκλογή, αλλά και λόγω δεσμεύσεων για την εξασφάλιση της αντίστοιχης υποστήριξης, η πορεία της Γαλλίας και κατ’ επέκταση η πορεία της ΕΕ.

– Το έλλειμμα της Ελλάδας για το 2011 ανακοινώνει σήμερα η Eurostat. Σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι περίπου στα 9 % με 9,2% του ΑΕΠ. Που σημαίνει άλλη μια τρύπα της τάξης του 1-1,2%. Να δούμε πως θα διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, εμάς, ή και τα δυο, τα κόμματα.

– Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Συνεδριάζει η επιτροπή για τον Νόμο Πλαίσιο.

 

 

23/4/2013

Στο Χθες:

– Κατακραυγή για το εύρημα της “Μέτρον Ανάλυσης” ότι το 30% των Ελλήνων θεωρεί ότι επί χούντας ήτα καλύτερα τα πράγματα.
Δεν κατάλαβα, που είναι το πρόβλημα;
1) Στο ότι απήντησαν λάθος, ή ψέματα οι Έλληνες; Ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα, αρκεί να έλεγες ναι, με όποιο κόμμα και αν ήσουν πριν την χούντα. Τους λίγους που είπαν όχι τους ξέρουμε, σχεδόν όλους, όλοι.
2) Στο ότι δίνει πόντους στους φασίστες ενός συγκεκριμένου κόμματος; Ας ήταν λιγότερο φασίστες, αυτοί των υπόλοιπων κομμάτων. Σήμερα όσα ναι και να πούμε, σε όποιο κόμμα, ούτε θα περάσουμε καλύτερα, ούτε θα έχουμε δημοκρατία.
3) Πιστεύετε ότι αν δεν υπάρξει ρήξη με τα κατά συνθήκη ψεύδη, ιδιαίτερα της μεταπολιτευτικής “δημοκρατίας” μας, θα υπάρξει κάποια βελτίωση; Ή θα συντηρηθεί η υπάρχουσα μεταπολιτευτική χούντα, όποιο κοινοβουλευτικό σχήμα και αν έχει;
4) Πιστεύετε ότι οι Έλληνες ραγιάδες είναι έτοιμοι για τέτοια ρήξη; Ή θα μπορούσε κάτι να τους προετοιμάσει, ή να δώσει κάποιο ποσοστό ανθρώπων, έστω μικρό, που να πετύχουν την ανατροπή της ολιγαρχίας, στην οποία πιστεύετε ότι ανήκετε όλοι;
5) Πιστεύετε εταιρεία δημοσκοπήσεων, που τις έχω χιλιοκατηγορήσει και λοιδωρήσει αμέτρητες φορές, να κάνει ξανά ανεπίτρεπτες ερωτήσεις;
Η Ελλάδα είχε μείνει στην ιστορία σαν η κοιτίδα της δημοκρατίας. Απ’ ότι φαίνεται είναι και ο φτωχικός της τάφος, αφού πρώτα την μουμοποιήσαμε.

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.