Αναδρομή στο παρελθόν αυτού του Ιστολογίου: 24 Απριλίου

24/4/2012

Στο Χθες:

– Eurostat: Το δεύτερο μεγαλύτερο έλλειμμα ως ποσοστό ΑΕΠ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με 9,1% είχε η Ελλάδα για το 2011, κρατώντας χωρίς συναγωνισμό τα σκήπτρα του συνολικού χρέους που αντιπροσωπεύει το 163,5% του ΑΕΠ. Πολιτικοί: ότι ακούσατε διαβάσατε, είδατε εσείς, γιατί εγώ δεν είδα δεν άκουσα δεν διάβασα τίποτε. .

– Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία ήταν το πιο ηχηρό χαστούκι που ακούστηκε στην ΕΕ, από εκλογές. Η ακροδεξιά με 18% δεν είναι τίποτε άλλο από την αποτυχία στην πράξη της μιας από τις δυο χώρες που ίδρυσαν την ΕΟΚ. Για την ιστορία Σαρκοζί 27,18%, Ολάντ 28,63%, Λεπέν 17,90%, Μελανσόν (αριστερά) 11,11%, Μπαϊρού (κέντρο) 9,13%.

– Την υπόθεση Τσαλικίδη ξεθάβει η ελληνική δικαιοσύνη προεκλογικά. Για όσους δεν θυμούνται ο Κώστας Τσαλικίδης ήταν ο νεκρός της υπόθεσης Vodafone το 2005. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει βάλει δυο φορές την υπόθεση στο αρχείο, οι ιατροδικαστές δεν έκαναν ιατροδικαστική έρευνα στο χώρο της «αυτοκτονίας» δεν αναφέρουν πιθανή ώρα ή ημέρα θανάτου. Η δικαιοσύνη είχε αρνηθεί επανειλημμένα μέχρι σήμερα την εκταφή του. Αυτή είναι η δημοκρατία και των δυο κομμάτων.

– Ομάδες ατόμων διακόπτουν τις προεκλογικές ομιλίες των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ. Αρχίζω να υποψιάζομαι ότι είναι βαλτοί από τους ίδιους. Αν δεν πληρώσουν κάποιον και μάλιστα καλά σιγά μη τους κάνει τέτοια χάρη δωρεάν.

 

Στο Σήμερα:

– Δίδεται στη δημοσιότητα η έκθεση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με χειρότερες προβλέψεις από αυτές του Μαρτίου. Ανεργία πάνω από 19%, και ύφεση πάνω από 4,5%. Ο κ. Προβόπουλος Θα συστήσει μάλιστα εντατικοποίηση της εφαρμογής του μνημονίου. Όσο και αν είναι Τραπεζικός δεν βλέπει που πάμε με το μνημόνιο;

– Όσο ακούσατε σχόλια από τα κόμματα για την Eurostat, Άλλα τόσα θα ακούσετε και για την έκθεση.

 

 

 

24/4/2013

Στο Χθες:

– Αν και ανεπίσημο μάλλον οριστικό. ο ΟΠΑΠ κατωχηρώθηκε, στην μοναδική εταιρεία που κατέθεσε προσφορά, για 622€ εκατομμύρια. 120€ εκ. κάτω από την χρηματιστηριακή του αξία. Η μόνη ανακοίνωση που έκανε για το θέμα χθες ο υπουργός οικονομικών ήταν να απαντήσει στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “Προωθείτε μοντέλο Βόρειας Κορέας”, που είναι λόγω επικαιρότητας πιασιάρικο για όλα τα “ανεξάρτητα”, “δημοκρατικά” κλπ ΜΜΕ.
Να θυμίσω τι επικαλούνταν η παράταξή του για να κατηγορήσει τις αντίπαλες παρατάξεις: Τα μετεμφυλιακά “Αλβανικά μοντέλα” που τα έκοψε εδώ και μια δεκαετία γιατί μέχρι το 2020 θα μας έχουν ξεπεράσει. Τα “Τουρκικά μοντέλα” τα κόψαμε και αυτά μετά το 90. Θα σας θυμίσω και το Βορειοκορεατικό μοντέλο, σε μερικά χρόνια, υγεία να υπάρχει. Χειρότερο μοντέλο από το “φαγανό” μοντέλο των κομμάτων εξουσίας στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Και άλλο ξεσκόνισμα της μνήμης. Όταν κανείς αναφερόταν στα χρήματα των επιδοτήσεων που έτρωγαν τα λαμόγια, θυμάστε ποια ήταν η απάντηση πριν 10 – 20 χρόνια; Γιατί δικά σου είναι; Από την τσέπη σου τα πήραν; Άσε αυτούς που είναι μάγκες να τρων λεφτά της Ε.Ε. Καταλάβατε τώρα ποιανού τα λεφτά έτρωγαν οι “μάγκες”; μήπως από ποιανού τσέπη τα έπερναν;

This entry was posted in Αναδρομή. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.