Εκλογές 2019

Αποκλειστικό: Έγκυρες πληροφορίες από απόλυτα αξιόπιστες πηγές.

Σας δίνουμε αποκλειστικές πληροφορίες από ανθρώπους μέσα από τα κόμματα (τα γνωστά καλά κοματόσκυλα) προκειμένου να ενημερωθείτε έγκαιρα και έγκυρα για το τι σχεδιάζουν τα επιτελεία τους, ώστε να πάρετε τις απόλυτα σωστές αποφάσεις για το τι πρέπει να ψηφίσετε. Γενικός κανόνας σε όλα τα κόμματα είναι η ομόφωνη και ακλόνητη απόφασή τους για ολοκληρωτική σας πληροφόρηση, όπως έκαναν και με τις €εκλογές για το τι πρόκειται να κάνουν με τους ψήφους με τις οποίες θα τα προικοδοτήσετε. Το ίδιο ενημερωμένοι για τις προθέσεις τους σε κάθε τομέα, σε κάθε κλάδο θα πάτε και τώρα στις κάλπες. Χωρίς άλλες περιστροφές σας τα αποκαλύπτω.

Νέα Δημοκρατία:
Ενημέρωση προς ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος): Το αδιαφιλονίκητο φαβορί των εκλογών. Μην συνεχίζετε το διάβασμα. Ξέρετε καλύτερα από κάθε άλλον τι πρέπει να κάνετε.
Για τους υπόλοιπους:
Ο αρχηγός της αποφάσισε να ανοίξει επιτέλους τα χαρτιά του και να αποκαλύψει τα ακριβή του σχέδια με κάθε λεπτομέρεια για το τι θα κάνει μόλις γίνει πρωθυπουργός με αυτήν την μελωδία (είναι το αίμα που τραβάει αυτόν τον τρόπο έκφρασης), που συνοδεύεται από ένα διαφωτιστικό video, ώστε όλοι οι Έλληνες και ο κύριος Τσακαλώτος, να είναι σφαιρικά ενημερωμένοι για το τι μέλει γενέσθαι. Έχω ένα κακό προαίσθημα για την μακροβιότητα αυτής της κυβέρνησης. Αν θελήσει να εφαρμόσει τα “αναπτυξιακά” μέτρα που έχει κατά νου μάλλον θα χρειαστεί μια νωπή λαϊκή εντολή όπως την είχε ζητήσει και ο Κωστάκης το 2009. Καλού κακού ας πάρει όσες περισσότερες μπορεί αναμνηστικές φωτογραφίες video κλπ σαν πρωθυπουργός. Σ’ αυτό το κόμμα έχουν την κακή συνήθεια όταν ένας πρωθυπουργός τους κάνει μεγάλο σουξέ (Κωστάκης, Αντωνάκης) τον αντικαθιστούν αμέσως μην πάθει κάτι από το κακό το μάτι. Από τον μπαμπά του και μετά έχουν γεμίσει επίτιμους. Στην θέση του βάζουν έναν άλλο, αμάτιαστο, με ένα άλλο πρόγραμμα που όταν γίνει πρωθυπουργός το βάζει εκεί που έβαλε και ο Αντρέας την διακήρυξη της Γ’ Σεπτεμβρίου. Το μέρος αυτό είναι κρατικό απόρρητο.

ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ κάνει έναν πραγματικό απολογισμό πεπραγμένων της τετραετίας που κυβέρνησε την χώρα και επιτέλους δίνει μια λογική εξήγηση γιατί δεν φοράει γραβάτα σε πείσμα όλων των ομολόγων του από τους οποίους έκανε συλλογή τόσα χρόνια. Αποκαλύπτει επίσης το στρατηγικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Για να μην υστερήσει από τον ανταγωνισμό το κάνει κι αυτός με τον δικό του μελωδικό τρόπο. Ένα από αυτά τα μέτρα θα είναι η ανανέωση του ρούστερ της ομάδας. Γι’ αυτό έχει βγάλει ανοιχτή πρόσκληση αναζητώντας νέους συνεργάτες. Πληροφορίες από έγκυρους τραπεζικούς κύκλους αναφέρουν ότι θα καθιερωθεί ετήσια επέτειος, κατά την οποία θα τηρείται ενός λεπτού σιγή, για τα Capital Controls με τα οποία είχε ησυχάσει το κεφαλάκι των Τραπεζικών από του βουρλισμένους πελάτες τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΚΙΝΑΛ:
Τι να σας πω. Φτώχεια, πολύ φτώχεια έχει πέσει σ’ αυτό το κόμμα. Για να πάρετε ένα μέτρο της φτώχειας τους: Φεύγοντας ο Άκης για να κάνει τις διακοπές του στον Κορυδαλλό τους άφησε για σουβενίρ μια προπέλα από υποβρύχιο. Είχαν και κάτι σώσματα από spray σε διάφορα χρώματα (απ’ όταν καμάρωναν ότι είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα). Έβαψαν την προπέλα μ’ αυτά και την έκαναν σήμα του κόμματος. Αν δεν με πιστεύετε κοιτάξτε. Τέλος πάντων το τρίπτυχο του κόμματος γι αυτές τις εκλογές είναι Σταθερότητα, Ανάπτυξη, Κοινωνική Προκοπή. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν έχουν εμπειρία και από τα τρία. Ο Γιωργάκης με μια και μόνη τηλεοπτική εμφάνιση από το Καστελόριζο έφερε την σταθερότητα που χρειαζόταν η χώρα. Και την χρειαζόταν άμεσα μετά από την θυελώδη ανάπτυξη που πέτυχε με το χρηματιστήριο που είχε εκτοξεύσει την χώρα, από τις υπό ανάπτυξη χώρες, σε χώρα μέλος της ευρωζώνης. Και όλα αυτά χάρη στις θαυματουργές παρεμβάσεις του Κ. Σημίτη. Τόσο σημαδιακές που επαναπροσδιόρισαν τις κοινωνικές αξίες. Ζευγάρια χώρισαν, περιουσίες και επιχειρήσεις άλλαξαν χέρια σε χρόνο dt .  δημιουργώντας έναν νέο, υγιή κοινωνικό ιστό.

ΚΚΕ:
Το κόμμα σου λαέ. Με πανάρχαια συνθήματα, στόχους και συλλογιστικές που πολλές φορές είναι εναντίον της απλής λογικής και της καθημερινής πραγματικότητας. Π.χ. το σύνθημα “…ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες”. Αν ρωτήσετε έναν όποιον εργάτη (αν βρείτε) με ποιον θα ήθελε να είναι τι πιστεύετε ότι θα σας απαντούσε; Σε ποια πλευρά θα ήθελε να είναι; Έτσι για να μην τρελαθούμε εντελώς. Ή το άλλο “χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά”. Αν δεν γυρίζει στην Ελλάδα θα πάνε σε άλλη χώρα που τα γυρίζουν τα γρανάζια. Και δυστυχώς τα γρανάζια δεν έχουν τυπωμένη καμία σημαία επάνω τους. Και αυτό το σήμα ρε παιδάκι μου, το σφυροδρέπανο. Όλα τα κόμματα έχουν αλλάξει σήμα  αυτοί εκεί. Από σφυρί δεν χρησιμοποιεί κανείς πια. Εκτός από μια παραλλαγή του που χρησιμοποιούν οι Ρουβίκωνες. Αν απευθύνεται σ’ αυτούς σώθηκε. Όσο για το δρεπάνι έχει μείνει ένας που το χρησιμοποιεί ακόμη, αλλά δεν αφήνει πίσω του ζωντανό ψηφοφόρο. Περιμένουμε με αγωνία λοιπόν την επανάστασή τους μέχρι και όταν μας το επιτρέψουν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Εσείς δεν λέτε αγαπητοί σύντροφοι συναγωνιστές ότι δεν σας αφήνουν το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο; Που να πιστοποιηθείτε με τα χάλια που έχετε. Ο ΣΥΡΙΖΑ που πήρε πιστοποίηση, εγκρίθηκε η επανάστασή του. Και όπως κάθε επανάσταση θα πάρει κι αυτή των επιθετικό προσδιορισμό της. Πως έγινε η βελούδινη επανάσταση, η επανάσταση των Ρόδων κλπ. Ε αυτή θα μείνει στην ιστορία σαν η επανάσταση των Ρόιδων. Παντού τα έκαναν ρόιδο, αλλά απ’ ότι φαίνεται ο καρπός αυτός αρέσει πολύ στους Έλληνες. Τον έχουν δοκιμάσει πάμπολες φορές αλλά δεν τους περνάει και θέλουν να τον ξαναδοκιμάσουν. Από άλλη ροδιά αυτή την φορά, όπως πάντα, μπας και τώρα τους κάτσει.

Χρυσή Αυγή:
Είναι η τελική λύση. Γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα με αποδείξεις. Αν δεν με πιστεύετε πηγαίνετε στις Θερμοπύλες και πλησιάστε το μνημείο τόσο που τεντώνοντας το χέρι σας να το ακουμπάτε. Φροντίστε να είστε ακριβώς κάτω από τον Λεωνίδα και κοιτάξτε επάνω. Φτυστοί δεν είναι; Αυτά λοιπόν τα καθαρόαιμα Ελληνόπουλα με τον λιτό τους λόγο και το πλούσια δράση έχουν έτοιμη την λύση για όλα τα δεινά της χώρας μας. Για όλα φταίνε οι πρόσφυγες. Έτσι και απαλλαγούμε από αυτούς σωθήκαμε. Έχουν και έτοιμο σχέδιο. Θα τους επιστρέψουμε στις πατρίδες τους αεροπορικά. Θα μας κοστίσει λιγότερο απ΄ όσο μας κοστίζουν σήμερα που παραμένουν εδώ. Θα βρουν όλοι οι Έλληνες δουλειά (δεν τους ρωτάνε αν θέλουν να την κάνουν, ιδιαίτερα με τον μισθό των προσφύγων) και η χώρα θα αναπτυχθεί. Πιο εύκολα και απλά δεν γίνεται. Πέρα από κάποιες λεπτομεριούλες που τους διαφεύγουν μ’ αυτήν την λύση, θα ήταν η χαρά των αεροπορικών εταιρειών και του Ερντογάν. Θα έκλειναν συμφωνία κάτω από το τραπέζι και ο Ερντογάν θα μας πάσαρε διαρκώς νέους, από τα τέσσερα εκατομμύρια που έχει σε στοκ (το οποίο με τις επιστροφές θα ανανεώνονταν συνεχώς), οι αεροπορικές εταιρείες θα τους κουβαλούσαν πίσω στις πατρίδες τους. Τα λεφτά γι’ αυτήν αέναη μετακίνηση είναι άγνωστο που θα βρισκόταν. Μην υπολογίζετε σε ΕΣΠΑ και τέτοια γιατί δεν θέλουν την ΕΕ Πέρασαν και οι παλιές καλές εποχές με τους Εβραίους. Τότε που αυτοί έφταιγαν για όλα και άμα ξεμπερδεύαμε με αυτούς (τότε δεν είχαν πατρίδα και τους έστελναν κατ’ ευθείαν στον δημιουργό τους) θα είμαστε όλοι καλύτερα. Τίμια και λογική πρόταση, αλλά πως να την υλοποιήσουν όταν μόνοι τους κόβουν κάθε δίοδο προς την εξουσία. Διαφημίζουν ότι είναι εθνικοσοσιαλιστές, φασίστες και ναζί. Σιγά μην πάρουν έτσι ποτέ την εξουσία. Δεν κοιτάνε όλους τους άλλους συντρόφους τους των άλλων κομμάτων; Λέει κανείς τους ότι είναι φασίστας; Όλοι δημοκράτες μέχρι το κόκκαλο είναι (το διατυμπανίζουν προς κάθε κατεύθυνση μέχρι να τους ψηφίσετε). Αλλά και μετά ότι κάνουν (είσοδος στην ΕΕ, μνημόνια) το κάνουν πάντα με δημοκρατικές διαδικασίες άσχετα αν δεν σας ρωτάνε. Ξέρουν καλύτερα από σας τι θέλετε. Κι αν καμιά φορά κάνετε την βλακεία να ψηφίσετε σε δημοψήφισμα αυτό που σας προτείναν οι ίδιοι, μπορούν και διορθώνουν το λάθος σας στο πιτς φυτίλι. Έτσι λειτουργεί το ύψιστο αυτό αγαθό που λέγεται Δημοκρατία στην Ελλάδα. Δεν είναι παίξε γέλασε.

Τελευταίος (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις), αλλά χωρίς να ιδρώνει καθόλου το αυτί του, ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης με το ΜέΡΑ25. Το Ελληνικό παρακλάδι του DIEM25. Ένα πανευρωπαϊκό κίνημα μιας εναλλακτικής ΕΕ. Με πολύ σοφιστικέ λύσεις που απαιτούν αντί την Δημοκρατία που επαγγέλλονται τα μέλη του, περισσότερη δικτατορία της κεντρικής διοίκησης. Αντί για δίχτυ προστασίας στον πολίτη με το ΔΕΣΠ (Δημόσιο Εξωτραπεζικό Σύστημα Πληρωμών) την απόλυτη εξόντωσή του σε περίπτωση αδυναμίας ανταπόκρισής του. Καλές και ωραίες οι ιδέες αλλά (μια και γνωρίζουν άριστα από αυτά. Είναι όλοι τους τεχνοκράτες) φτιάξτε μια virtual machine με αυτά τα δεδομένα που δίνετε σε μας και βάλτε την να δουλέψει για να δείτε τα φριχτά αποτελέσματά της. Θα μου πείτε το ξέρουν αλλά πρέπει να έχουν κι αυτοί μια πρόταση εξουσίας για να κατέβουν στην πολιτική κο(υ)νίστρα.

Αυτά είναι τα κόμματα που μπαίνουν στην βουλή. Θα μου πείτε οι άλλοι; 20 κόμματα και 4 συνασπισμοί κομμάτων κατεβαίνουν σ’ αυτές τις εκλογές. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να έχει κάτι άξιο λόγου να πει; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο Όχι. Ότι και να λέει τώρα δεν θα είναι παρά ένα ανταλλακτικό γρανάζι για εκείνο (το ίδιο πάντα) σημείο της μεγάλης Ευρωπαϊκής μηχανής που λέγεται σημερινό σύστημα διαχείρισης της εξουσίας στην Ελλάδα. Όσο γρηγορότερα το συνειδητοποιήσετε τόσο καλύτερο για εσάς. Όχι ότι θα καταφέρετε κάτι για τα πολιτικά της χώρας, όσο πολλοί κι αν γίνετε, αλλά γιατί θα τα έχετε καλά με τον εαυτό σας. Θα έχετε την ψυχική και πνευματική σας ηρεμία που τόσο πολύ χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στην οικονομική, κοινωνική, εργασιακή κόλαση που έχουν δημιουργήσει σ’ αυτόν τον τόπο όλοι οι συνδιαχειριστές της εξουσίας (ντόπιοι και ξένοι) για το καλό τους.

This entry was posted in Αταξινόμητο. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.