Σαν σήμερα 13 Σεπτεμβρίου

  • 326: Ο Μέγας Κωνσταντίνος αρχίζει τις ανασκαφές, συμμετέχει προσωπικά, για την κατασκευή του ναού της Αναστάσεως στην Ιερουσαλήμ.

  • 533: Ο Βυζαντινός στρατός με διοικητή τον στρατηγό Βελισάριο, νικάει τους Βάνδαλους και τον αρχηγό τους Γελίμερο στην αποφασιστικής σημασίας μάχη του Δέκιμον (περιοχή 16 χλμ. Νότια της Καρθαγένης) και καταλαμβάνει την πόλη.

  • 1915: Πεθαίνει σε ηλικία 35 ετών, από τύφο, ο Στέφανος Γρανίτσας, νομικός, πολιτικός, δημοσιογράφος, λογοτέχνης.

  • 1943: Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν την πόλη της Κέρκυρας καταστρέφοντας εκτός από σπίτια μερικά από τα πιο ιστορικά μνημεία της.

  • 1946: Εκτελείται ο αξιωματικός των SS Άμον Γκοθ. Σαν διοικητής στρατοπέδων συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σκότωσε προσωπικά πάνω από 10.000 κρατουμένους «δι’ ασήμαντον αφορμή».

  • 1956: Η IBM παρουσιάζει τον πρώτο Super Computer του κόσμου τον ΙΒΜ 305 RAMAC. Ταυτόχρονα παρουσιάζεται και ο πρώτος σκληρός δίσκος, ο 350 RAMAC, που ήταν περιφερειακό του 305.

  • 1986: Σεισμός 6.2 της κλίμακας Ρίχτερ στην Καλαμάτα. 20 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, 80 περίπου τραυματίζονται, 2 πενταώροφες πολυκατοικίες καταρρέουν, το 20% των κτιρίων της περιοχής κρίνεται κατεδαφιστέο.

  • 1995: Υπογράφεται στη Νέα Υόρκη από τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κάρολο Παπούλια και τον ομόλογό του της FYRoM (σημερινή Βόρεια Μακεδονία), Stevo Crvenkovski, η Ενδιάμεση Συμφωνία.

Αναλυτικά…

This entry was posted in Σαν σήμερα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.