Σαν σήμερα 25 Σεπτεμβρίου

  • 1396: Η μάχη της Νικόπολης του Δούναβη. Η τελευταία μεγάλη σταυροφορία του μεσαίωνα, καταλήγει σε ήττα των σταυροφόρων και υποδούλωση της Βουλγαρίας για πάνω από 500 χρόνια.  

  • 1825: Συγκαλείται από την Διοίκηση, 8 μήνες εκπρόθεσμα, η Γ΄ Εθνοσυνέλευση για την 25η Δεκεμβρίου (Σύνολο 11μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας που είχε θέση η Β΄ Εθνοσυνέλευση), στην Επίδαυρο.  

  • 1849: Πεθαίνει ο Νικηταράς ο Τουρκοφάγος. Πραγματικό όνομα Νικήτας Σταματελόπουλος. Ένας μεγάλος ήρωας της Επανάστασης του ΄21, ένας ακόμη κυνηγημένος από αυτό που έστησε με τους άλλους αγωνιστές της.  

  • 1932: Γίνονται εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής. Κανείς δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και αρχίζουν χρονοβόρες διαδικασίες διαπραγματεύσεων, ενώ η χρεοκοπία έχει διαλύσει τη χώρα.  

  • 1969: Ιδρύεται ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας. Έχει 57 χώρες μέλη σχεδόν αμιγούς Ισλαμικού πληθυσμού και έδρα του την Τεχεράνη.  

  • 1991:Πεθαίνει ο Κλάους Μπάρμπι στις φυλακές της Λυών σε ηλικία 77 ετών. Ήταν γνωστός στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο σαν ο «Χασάπης της Λυών».  

  • 1996: Από τις εκλογές της 22 Σεπτ. προκύπτει αυτοδύναμη κυβέρνηση υπό τον Κ. Σημίτη. Θα επανεκλεγεί το 2000 παραμένοντας στην εξουσία, για 8 σχεδόν χρόνια, μέχρι το 2004.  

Αναλυτικά…

This entry was posted in Σαν σήμερα. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.