Απρίλιος 2013

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

29/04/13
Τρια νέα προγράμματα στα Networking των Downloads.

Dns Jumper
Αλλάζει με ένα κλικ τους DNS Servers με τους οποίους προσπελαύνετε το internet. Σας βοηθάει να φτάσετε μπλοκαριμσμένα, από άλλους, site. Αυξάνει την ασφάλεια περιήγησής σας μέσα από ασφαλή DNS Servers. Είναι portable δεν κάνει εγκατάσταση.

Mac Address Changer
Αλλάξτε με ένα κλικ την MAC Address της κάρτας δικτύου σας. Αποφεύγετε έτσι αποκλεισμούς, διατηρείτε την ανωνυμία σας κλπ. Με ένα κλικ πάλι επαναφέρετε την original MAC Address.

Sharable.in
Μοιραστείτε τα αρχεία που θέλετε με όλη την παρέα, ή τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο Wi-Fi. Γρηγορότερα από κάθε Social Network και βέβαια με απόλυτη ιδιωτικότητα. Χωρίς ανάγκη τοπικών ή ιντερνετικών Servers, χωρίς καμία άλλη ρύθμιση. Για Windows, Mac, Andorid και iPhone.

Δείτε τα…


24/04/13
Τρια νέα προγράμματα στα Antivirus των Security.

FireWall
Υπόσχεται heavy duty προστασία και η Ashampoo είναι σοβαρή εταιρεία.


Το δημοφιλέστερο Antispyware μακράν κάθε άλλου. Όλα τα άλλα μαζί δεν φτάνουν τα downloads του Malwarebytes.

Threatfire
Δεν καθαρίζει ιούς. Είναι εργαλείο πρόληψης από πιθανές απειλές (ιούς, worms, trojans, spyware, rootkits, buffer overflows κλπ). Συνεργάζεται άριστα με τα περισσότερα αντιβιωτικά.

Δείτε τα…


19/04/13
Τρια νέα προγράμματα στα Administrative των Downloads.

Adobe Air
Πολλά προγράμματα το χρειάζονται για να «τρέξουν». Για Windows ή Mac.

Allways On Top
Ανοίγετε πολλά παράθυρα και πότε φέρνετε μπροστά το ένα, πότε το άλλο. Αλλά θέλετε ένα (ή δυο, τρια) να μένει πάντα μπροστά, άσχετα σε ποιο δουλεύετε. Κατεβάστε αυτό το προγραμματάκι και αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας. Είναι portable δεν κάνει εγκατάσταση. Τρέξτε το, φέρτε το παράθυρο που θέλετε, σε πρώτο πλάνο και πατήστε Ctrl+space. Αν θέλετε δεύτερο, πάλι μπροστά και Ctrl+space,, κ.ο.κ.. Τελειώνοντας κλείστε το προγραμματάκι που έχει εμφανιστεί στην μπάρα γρήγορης εκκίνησης, για να μην «τρώει» την ελάχιστη μνήμη που χρειάζεται. Ο μόνος τρόπος για να φύγουν από πρώτο πλάνο τα παράθυρα που επιλέξατε είναι να τα κλείσετε.

Wings for your Windows Explorer
Πρόσθετο που ανοίγει καρτέλες στην εξερεύνηση των Windows, όπως κάνουν οι Browsers του Internet. Έχει και άλλες προεραιτικές ευκολίες.

Δείτε τα…


17/04/13
Τρια νέα προγράμματα στα Photo των Portable.

Batch Picture Resizer
Αποθηκεύετε το Download στην επιφάνεια εργασίας. Με drag and drop επάνω στο εικονίδιο αφήνετε αρχεία η φακέλους που περιέχουν φωτογραφίες .JPG. Στην μαύρη οθόνη πατάτε enter. Έχει κάνει resize όλα τα αρχεία, με πλάτος 400px και τα έχει αποθηκεύσει με το ίδιο όνομα προσθέτοντας το 400 στο τέλος, για να μην χαθούν τα πρωτότυπα.


Screen capture το κομμάτι της οθόνης που θέλετε. Το ανοίγει σε μια σελίδα του browser μόνο του για να το σώσετε σαν εικόνα. Φεύγει από την μνήμη για να μην την επιβαρύνει. Για να κάνετε το επόμενο capture πρέπει να ξανατρέξετε το πρόγραμμα. Για Windows και Mac.

My Watermark
Βάλτε το υδατογράφημά σας (watermark) με μια κίνηση σε όλες τις φωτογραφίες ενός καταλόγου, με το στυλ που θέλετε εσείς. Μη σας ενδιαφέρει αν μερικές είναι κατακόρυφες, θα βρει αυτό πια είναι η επάνω πλευρά. Με preview, επιλογή γραμματοσειράς, βαθμό διαφάνειας.

Δείτε τα…


16/04/13
Νεα Γραμματοσειρά στις Μονοτονικές.


Serif γραμματοσειρά που εκτός από τις ιδιορυθμίες της, έχει πολύ μεγάλο αριθμό συμβόλων. Σύμβολα μαθηματικά, βέλη, αριθμητικά σε κύκλο, σκακιού κ.α.

Δείτε την…


12/04/13
Τρια νεα προγράμματα στα Office των Downloads.

Personal Folders Backup
Backup για τους προσωπικούς φακέλους του Outlook 2002/2003/2007. Από την Microsoft.

Red NotebookRedNotebook
Ημερολόγιο, σημειωματάριο, εισαγωγή εικόνων, συνημμένα. Links και mails αυτόματα αναγνωρίσιμα. Εξάγει το ημερολόγιο που φτιάξατε σε PDF, HTML, LATEX, ή απλό κείμενο. All OS.

SmileTemplates
Εκατοντάδς πρότυπα παρουσιάσεων για PowerPoint. Χωρισμένα κατά κατηγορία/θεματολογία.

Δείτε τα…


10/04/13
Τρια νεα προγράμματα στα Productivity των Downloads.

Blaze
Πολυεργαλείο που παρακολουθώντας τις συνήθειές σας, διορθώνει τους αναγραμματισμούς σας, ψάχνει για αρχεία ή το internet, κάνει βασικές μετατροπές, δημιουργεί mails, εισαγάγει έτοιμες τυποποιημένες φράσεις κλπ.

OpenProj
Project Management, χωρίς πολλά έξτρα, για Windows και Linux. Πολύ εύκολο, με πολύ καλό Design, που είναι σημαντικό για τέτοιου είδους προγράμματα.

producteevProducteev
Διαχειριστής των εργασιών σας. Βάλτε ετικέτες, ορίστε προτεραιότητες, κάντε υπνεθυμίσεις, δείτε τις deadlines των υποχρεώσεών σας και πολλά άλλα.

Δείτε τα…


09/04/13
Τρια νεα Site στα Accessories των Webware.


Εισάγετε κάθε μορφής συμπιεσμένο αρχείο που δεν ειναι zip (7z, bar, bz2, bzip2, gz, gzip, jar, rar, tar, tbz, tgz, war, xz, z, zar) και αυτό θα σας το μετατρέψει σε zip. Δέχεται μέχρι 10 αρχεία ταυτόχρονα κάθε φορά. Έχει και αποθήκευση σαν ασυμπίεστα ένα ένα, ακόμη και στα zip.

Go4Convert
Μετατρέψτε αρχεία Office, HTML, ePUB, PDF, σε DOCX, ePUB, Fb2, TXT, RTF. Απλά και γρήγορα, χωρίς εγγραφή.


Αντικαταστήστε τα αυτοκόλλητα χαρτάκια στην οθόνη. Δημιουργεί αυτοκόλλητα στον Browser που χρησιμοποιείτε. Θα τα ξαναδείτε όταν τον ξανανοίξετε στην σελίδα του, αν του επιτρέψετε να αποθηκεύσει δεδομένα (τα αυτοκόλλητα) στον υπολογιστή σας.

Δείτε τα…


07/04/13
Νέα Γραμματοσειρά στις Αρχαίες.

LeedsUni
Πλήρης Serif γραμματοσειρά, που έχει επιπλέον Κυριλλικά, Γεωργιανά, Ρουνικά. Τα ελληνικά στοιχεία στα πεζά είναι φανερά μεγαλύτερα από τα λατινικά και οι αριθμοί ακόμη μεγαλύτεροι.

Δείτε την…


05/04/13
Τρία νέα Site στα Photo των Webware.


Του δίνετε τις φωτογραφίες που έχετε στο facebook, στο flickr, στο Picasa, στο photobucket, ή στο SmugMug και τις κάνει slideshow, με την σειρά και τον τρόπο διαδοχής που θέλετε. Βάζετε την μουσική επένδυση που σας αρέσει και το Slideshow είναι έτοιμο για τον τοίχο στο facebook, για το Twitter, για το blog σε widget, για το site σε embed code, η με απευθείας link στην σελίδα. Χωρίς εγγραφή ή κωδικό.


Πατείστε Ctrl+C σε όποια φωτογραφία σας αρέσει στο Internet και Ctrl+V σε αυτό το Site. Ή Print Screen για να κάνετε capture την οθόνη σας. Έχει και έναν απλοϊκό editor για στοιχειώδη επεξεργασία. Όταν τελειώσετε μπορείτε να την μοιράσετε στο facebook, twitter, Reddit, Digg, StumbleUpon, ή να στείλετε με mail το link που σας δίνει. Χωρίς εγγραφή ή κωδικό.


Δώστε του φωτογραφίες από το PC σας, την κάμερα, το internet, ή στιγμιότυπα οθόνης (screen captures). Κάνετε ένα στοιχειώδες editing, αν θέλετε, και κατεβάζετε το αρχείο για αποθήκευση, ή το δημοσιεύετε στο internet.

Δείτε τα…


03/04/13
Τρεις νέες εφαρμογές στα Photo των Downloads.

Batch Picture Resizer
Αποθηκεύετε το Download στην επιφάνεια εργασίας. Με drag and drop επάνω στο εικονίδιο αφήνετε αρχεία η φακέλους που περιέχουν φωτογραφίες .JPG. Στην μαύρη οθόνη πατάτε enter. Έχει κάνει resize όλα τα αρχεία, με πλάτος 400px και τα έχει αποθηκεύσει με το ίδιο όνομα προσθέτοντας το 400 στο τέλος, για να μην χαθούν τα πρωτότυπα.

Smilebox
Ο πιο εύκολος και ευχάριστος τρόπος για να φτιάχνετε slideshows, για PC ή Mac, με φωτογραφίες, μουσικό background, video και κείμενο. Το τελευταίο δυστυχώς μόνο με λατινικούς χαρακτήρες. Με πάρα πολλά πρώτυπα (templates) χωρισμένα σε θέματα. Έχει και για iPhone, iPod touch, iPad. Απαιτεί iOS 5.0 και μετά.

Wondershare Panorama
Δημιουργείστε πανοραμικές φωτογραφίες με το android σας εύκολα, απλά και γρήγορα. Ανοίξτε το πρόγραμμα αγγίξτε το capture και μετακινήστε αργά και σταθερά το τηλέφωνο από αριστερά προς τα δεξιά. Θα κάνει τα υπόλοιπα μόνο του.

Δείτε τις…


02/04/13
Τρεις νέες εφαρμογές στα Data Encryption – Cryptography – Wipe Data των Security Downloads.


Εξειδικευμένο να κρυπτογραφεί τα δεδομένα που έχετε στο cloud (Dropbox, Microsoft SkyDrive, Google Drive κλπ). All OS, All devices για να μπορείτε να το χρησιμοποιείτε απ’ όλες τις συσκευές σας.

Browser Cleaner
Δεν καθαρίζει, με ένα κλικ, μόνο το ιστορικό από όλους του browsers που έχετε εγκατεστημένους, ή όποιους επιλέξετε. Καθαρίζει και τα ίχνη σας από τους messengers, το προγράμματα file sharing, την λίστα των πιο πρόσφατα χρησιμοποιηθέντων προγραμμάτων στο μητρώο, τα log files των Windows, τα .temp αρχεία, μέχρι και την προσωρινή μνήμη.

DiskMax
Καθαρίστε το δίσκο σας από όλα τα άχρηστα και περιττά αρχεία. Καθαρίστε το μητρώο από τις καταχωρήσεις των πιο πρόσφατα χρησιμοποιηθέντων προγραμματών, τα event log των Windows. Έχει και πιο βαθύ καθάρισμα για προχωρημένους χρήστες. Αυτοματοποιεί αν θέλετε το καθάρισμα του κάδου ανακύκλωσης.

Δείτε τις…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.