Αύγουστος 2011

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

31/08/11
Νεο Site στα Productivity των Webware.
Simple-TODO
Entry level project manager σε βαθμό απλοϊκού. Χωρίς εγγραφές, login. Mε επισύναψη αρχείων, βαθμό προτεραιότητας, ιεράρχηση. Παράγει αναφορές σε HTML (τις βλέπετε με τον browser).
Δείτε τo…


30/08/11
Τρείς νέες εφαρμογές στα Productivity των Downloads.

DropIt
Αντιγράψτε, μετακινήστε, μετονομάστε, ανοίξτε με, διαγράψτε, συμπιέστε, αποσυμπιέστε, δείτε σε λίστα όποια αρχεία ή φακέλους θέλετε. Τα επιλέγετε με drag & drop ή με κριτήρια, όνομα, κατάληξη, θέση, μέγεθος, ημερομηνία. Χειροκίνητα ή προγραμματισμένα αυτόματα. Κυκλοφορεί και σε portable.

Express Planner
Project management με απεριόριστα projects, μοίρασμα των διαθέσιμων πόρων ανάμεσα στα projects, αυτόματο και χειροκίνητο σχεδιασμό-προγραμματισμό. Και για MAC

Qiqqa

Η ακαδημαϊκή ή ερευνητική δουλειά, σήμερα σημαίνει ένα ατέλειωτο διάβασμα-κατέβασμα σελίδων internet, PDF, που δεν ξέρουμε ποιό έγραφε που, τι. Άλλα εχουμε σπίτι, άλλα στο γραφείο, άλλα στη σχολή και άλλα στο USB. Συγχρονήστε τα όλα στο Web, κρατείστε χωριστά σημειώσεις για το καθ’ ένα, βάλτε ετικέτες, ψάξτε για κείμενο σε κάθε μορφή αρχείου.
Δείτε τα…


28/08/11
Στο Press Room, στη σελίδα που υπάρχουν συγκεντρωμμένα όλα τα μεγάλα ενημερωτικά site, το καθένα στο χώρο του, προστέθηκε και στήλη με τον Ομογενειακό τύπο. Η σελίδα έχει δημιουργηθεί για να μπορείτε να έχετε την μεγαλύτερη δυνατή ενημέρωση στο δυνατόν μικρότερο χρόνο.
Δείτε τη…


28/08/11
Φρέσκο Backup utility στην κεντρική σελίδα των Downloads.
Cobian Backup
Τοπικό ή δικτυακό backup, προγραμματισμένο ή άμεσο, ασυμπίεστο ή συμπιεσμένο, κρυπτογραφημένο ή όχι.
Δείτε τo…


27/08/11
Δύο Site προστέθηκαν στα File hosting-sharing των Webware..
RapidShare
Πασίγνωστο με απεριόριστο χώρο και traffic. Ο μόνος περιορισμός στο free είναι οι 60 ημέρες φιλοξενίας αρχείου χωρίς να έχει κινηθεί.

Streaky
Ο πιο γρήγορος τρόπος να στείλετε μεγάλα αρχεία (μέχρι 2GB) στον εαυτό σας, ή σε κάποιον άλλο. Χωρίς εγγραφή. έχετε την επιλογή να διαγραφούν μόλις ολοκληρωθεί το Download αλλιώς διαγράφονται αυτόματα μετά από 7 μέρες.
Δείτε τα…


26/08/11
Δύο νέα Site στα Acessories των Webware..
PDF-to-CBZ Converter
Μετατρέψτε τα PDF αρχεία σας σε CBZ (συμπιεσμένα αρχεία που ανοίγουν με όλα τα zip προγράμματα. Μέσα στο CBZ η κάθε σελίδα του PDF είναι και ένα αρχείο JPG).


Η συγκατοίκηση είναι δύσκολη. Για τα έξοδα απλοποιήστε την. Μοιραστείτε όσοι και να μένετε μαζί, νοίκι, κοινόχρηστα, φως, νερό, τηλέφωνο, τρόφιμα μέχρι και τις
πίτσες που φάγατε, ή τις ταινίες που νοικιάσατε μαζί. Τι αναλογεί στον καθένα, ποιός χρωστάει σε ποιόν τι.
Δείτε τα…


26/08/11
Νέα γραμματοσειρά στις Αρχαίες.
Kalos Αρχαία, πολυτονικά, πολλά σύμβολα, σε μια κλασική sans serif γραμματοσειρά. Δείτε την.


24/08/11
Καινούργιο Site στα Δωρεάν Φροντιστήριο για μαθητές.
Δωρεάν φροντιστήριο στο μάθημα: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (ΑΕΠΠ) για τους μαθητές της Γ’ Τάξης Λυκείου Τεχνολογικής Κατεύθυνσης (Γενικού ή ΕΠΑΛ) και προετοιμασία του μαθήματος για τις Πανελλήνιες. Δείτε το


24/08/11
Καινούργιο Site στα Businness των Webware.

Διαχειριστής meetings, από την οργάνωσή τους, την εξέλιξη, την βοήθεια στη λήψη αποφάσεων. Υποστηρίζει τοπικά meetings ή μέσω Internet. Συνεργάζεται με Outlook, Skype, WebEx.


22/08/11
Τρεις νέες εφαρμογές στα Browsers των Downloads.
HTTPS Everywhere
Εξασφαλείστε το απόρρητο του surfing σας από τα αδιάκριτα μάτια κάθε τρίτου στο Internet. Το project περιλλαμβάνει μέχρι στιγμής πάνω από 1000 Sites, πρέπει να συμμετέχουν τα ίδια, και βέβαια τα πιο δημοφιλή είναι ήδη μέσα: Google Search, facebook, wikipedia, twitter, WordPress.com blogs, paypal κλπ.


FireFox & Chrome add on. Σας πηγαίνει σε λογοκριμένα Site. Ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα σε ιδιοκτήτες τέτοιων Site να δηλώσουν εναλλακτική δ/νση.

Tor
Εναλλακτικός τρόπος μέσα από ανώνυμους servers για τελείως ανώνυμο σερφάρισμα ή posting χωρίς δυνατότητα εντοπισμού. Μοναδικό του ελλάτωμα η αργοπορία. Το αντιμετωπίζει με απενεργοποίηση ή ενεργοποίηση με ένα κλικ. Το κάνετε download μαζί με τον Firefox ή μόνο του.
Δείτε τα.


21/08/11
Νεο Site στα Social Bookmarking.
ZooTool. Περηφανεύονται, με το δίκιο τους, ότι είναι ο πιο όμορφος τρόπος για να κάνεις bookmarking. Για πολλούς θα είναι και ο πιο πρακτικός γιατί με το lasso έχει και εναλλακτικούς τρόπους σου δείχνει όλες τις εικόνες μια σελίδας τα links, τα RSS, τα PDF ή ότι έχει αυτή που θα μπορούσε να γίνει bookmark, να τα σώσετε σε album και βέβαια να τα κάνετε share, ή να τα έχετε public ή private.


18/08/11
Νεο Site στα Social Networking.
fasterplan. Δεν χρειάζεται να είστε σε κανένα κοινωνικό δίκτυο για να έχετε κοινωνική δικτύωση. Χωρίς εγγραφές, ή κάτι το περίπλοκο, δεν χρειάζεται να μάθετε κάτι, κανονίστε ένα ραντεβού, μια κοινωνική εκδήλωση, έναν καφέ, να βρεθείτε κάπου με όλη την παρέα. Και κυρίως τελείως ανώνυμα.


17/08/11
Επτά νέες γραμματοσειρές στις Βυζαντινές.

Είναι αυτό που λένε: Κοπτικά. Μορφολογικά και ιστορικά ανήκουν στις Βυζαντινές γραμματοσειρές. Το Zip αρχείο περιλαμβάνει εκτός από την Coπτ:
Δείτε τις.


16/08/11

Firefox 6.0

16/08/11. Μας κατακλύσαν σε νέες εκδόσεις Firefox. Σήμερα κυκλοφόρησε ο Firefox 6.00. Αισθητά πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του 5, είναι ο αδιαμφισβήτητα γρηγορότερος browser στην αγορά. Αισθητικά υπάρχει το κουμπί Firefox επάνω αριστερά για όλες τις εκδόσεις Windows, Linux, MAC, οι καρτέλες είναι πάλι σε όλες τις versions on top. Μερικές πληροφορίες για θέματα ασφάλειας που δίνει καλύτερα να μην τις χαρακτηρίσουμε. Σε αυτά μην εμπιστεύεστε κανένα browser. Τα αντιβιοτικά, τα firewall, τα antispyware, τα anonymity tools πρέπει πάντα να τα έχετε από τους ειδικούς στο κάθε θέμα. Με κλικ στο εικονίδιό του τον έχετε.


16/08/11
Ένα άκόμη Site στα Business των Webware.

Ένα πλήρες set εργαλείων για την επιχείρησή σας. Δειγματοληπτικά CRM, projects, meeting, reports, ημερολόγιο, βιβλία κλπ.


14/08/11
Ανακατατάξεις και νέα σελίδα στα Downloads.
Τα Administrative είναι μια μεγάλη κατηγορία και δεν καλύπτεται με μια σελίδα έτσι για τρίτη φορά «ξανακόπηκε», φτιάχνοντας αυτή τη φορά την υποκατηγορία Hardware Administrate και εκεί μεταφέρθηκαν όλα όσα αφορούν το Hardware.
Στα Administrative μπήκαν και δύο νέα προγράμματα:

Το File Workshop. Πολύ μικρό και Portable utility που κάνει παιχνίδι την αναζήτηση για αρχεία και φακέλους με πάρα πολλές παραμέτρους. Έχει bulk compare με κριτήρια. Τα αποτελέσματα τα ομαδοποιεί σε tabs ανάλογα με τις ομοιότητες που βρήκε.

Get Folder Size GetFoldersize. Δείτε σε μορφή explorer τι χώρο πιάνει ο κάθε φάκελος, ή αρχείο στον δίσκο σας. Διαγράψτε φακέλους ή αρχεία τυπώστε όλη την αναφορά. Ένα ελάττωμα: Δεν βλέπει Ελληνικά ονόματα. Έχει και portable.

Στα Hardware Administration εκτός από τα προγράμματα που μεταφέρθηκαν από την σελίδα των Administrative Downloads προστέθηκαν και τα παρακάτω:

Acronis Drive MonitorAcronis Drive Monitor. Παρακολουθήστε την κατάσταση των δίσκων σας και δείτε έγκαιρα πριν είναι πολύ αργά τυχόν προβλήματά τους. Ειδοποιεί άμεσα μόλις βρει κάποιο πρόβλημα με μήνυμα στην οθόνη, ή με email, έχει εβδομαδιαίες αναφορές.

CPUIDΓια μια γρήγορη ματιά στις θερμοκρασίες της CPU, του motherboard, του/των HDD, τις στροφές των Fan, με min και max και αποθήκευση των ρυθμίσεων. Υπάρχει και σε portable ξεχωριστά για 32bit και 64bit.

hwinfo Hardware info. Με μια ματιά η εικόνα όλου του υπολογιστή με τις βασικές πληροφορίες. Κλείνοντας το foreground παράθυρο μια – μια οι συκευές αναλυτικά, με τις τεχνικές προδιαγραφές τους και ονοματολογία και την τρέχουσα κατάσταστασή τους. Και για 64bit

iometer Project της Intel για μέτρηση HDD, των controllers τους και του network throughput σε αυτούς. System-level network & hard drive performance, Shared bus performance.

PERFGRAPH. Κάθεται στο taskbar του λειτουργικού σας συστήματος και σας δίνει γραφικά τις πληροφορίες που θέλετε. Μπορεί να παρακολουθήσει: φορτίο CPU, μνήμης, δικτύου, θερμοκρασίες CPU, Chipset, σκληρού δίσκου. Με κλικ επάνω του ανοίγει και βλέπετε τις πληροφορίες αναλυτικά σε timebar. Πάρα πολύ ελαφρύ. Και για 64bit συστήματα.


12/08/11
To photobucket στα Webware.
Στα Photo των Webware προσθέσαμε καινούργιο Site.
photobucket
Ανεβάστε τις φωτογραφίες σας, δημιουργείστε Albums, Slideshows, πάρτε Snapshots με την κάμερά σας. Διαλέξτε στύλ, επεξεργαστείτε, διορθώστε τις, προσθέστε effects. Μοιράστε τις σε κοινωνικά δίκτυα, αποκτήστε την δικιά σας ιστοσελίδα.


10/08/11
Νέo disposable mail στα Messengers, Mailers των Webware.
Στα Messengers, Mailers των Webware προσθέσαμε καινούργιο Site.
mmmmail
Ακόμη πιο απλό και πιο disposable (έχει διάρκεια μόνο 3 ημέρες) από το dudmail. Το ιδανικό για όπου σας ζητούν έγκυρη δ/νση mail και δεν θέλετε να σας ξαναδούν και να τους ξαναδείτε.
Και μη ξεχνάτε: ότι υπάρχει στα Downloads και στα Webware είναι freeware.


10/08/11
Νέo Site στα File hosting – sharing των Webware.
Στα File hosting – sharing των Webware προσθέσαμε καινούργιο Site.
CloudMe
3GB χώρος στο Cloud, παντού, από κάθε συσκευή και σύστημα, PC, tablet, iPhone, iPad, Android, Blackbery, MacOS, Linux, WebDAV.


08/08/11
Διαχείρηση Γραμματοσειρών.
Στη Διαχείρηση Γραμματοσειρών στο ξεχωριστό τμήμα των Γραμματοσειρών του Site προσθέσαμε το:
Unicodinator.
Όλοι οι χαρακτήρες Unicode χωρισμένοι κατά γλώσσα (τύπο γραφής). Δεν χρειάζεται download ή εγγραφή. Εμφανίζεται κατ’ ευθείαν στη σελίδα με το που θα κάνετε κλικ στο link. Αυτοχαρακτηρίζεται: Unicode Navigator και μάλλον έχει δίκιο.


08/08/11
Νέα εφαρμογή στα PDF των Webware.

Στα PDF των Webware προσθέσαμε καινούργιο Site.
WordToPDF
Αν και υπάρχει σαν πρόσθετο στο Microsoft Office 2007 και είναι ενσωματωμένο στο 2010 , αν στο PC που έχετε μπροστά σας δεν υπάρχει τι κάνετε; To Word to PDF είναι η λύση, με τρόπο άμεσο και υποδειγματικό.


07/08/11
Τρεις γραμματοσειρές.

Στις Μονοτονικές Γραμματοσειρές των Downloads προσθέσαμε τρεις νέες γραμματοσειρές σε ένα πακέτο.
Παιδικά
Τρεις γραμματοσειρές σε παιδικό στυλ της Aka-Acid. H 5 years old, η Cord και η Curly Early. Σε ttf, otf και για MAC OSX.


06/08/11
Προσθήκες και ανακτατάξεις στο Site.
Στα Calculators Clocks Alarms των Downloads προστέθηκαν δυο προγράμματα λόγω αντικατάστασης
Convert for Windows Μετατρέψτε όποια μονάδα μέτρησης σε όποια άλλη θέλετε. Είναι και portable.
Psuchrometric Calculator Chart & Duct calculator για αέρια και υγρά.
Στα Accessories των Webware μετακινήθηκε από τα downloads το Ptable της Wikipedia. Ο περιοδικός πίνακας των στοιχείων είναι ότι πληρέστερο υπάρχει σε όλη την Wikipedia. Υπόδειγμα αλληλεπιδραστικότητας και με παραπομπές επί παραπομπών στα λήμματα.


05/08/11
Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών.
Καλοκαίρι, τουρισμός, νέες ευκαιρίες απασχόλησης, γνωριμιών και σχέσεων. Εμπόδιο και φραγμός η γλώσσα ακόμη και αν έχετε proficiency. Αλλιώς είναι να μιλάς και να ακούς. Είχαμε εδώ και χρόνια κάποιο σελίδα χαμένη στο πουθενά με δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών. Την βγάλαμε στα Webware. Interactive, social, listening ή σε σειρές στο Youtube, για παιδιά προσχολικής ηλικίας ή για πολύ προχωρημένους, ότι θέλετε εσείς. Ακόμη και για αναλφάβητους. Αν σας ενδιαφέρει ρίξτε της μια ματιά.


03/08/11
Τρία νέα προγράμματα προστέθηκαν στα Office Downloads.

LibreOffice

Παραλλαγή του Open Office στο πιο συμβατό με τις σουίτες άλλων κατασκευαστών και μεγαλύτερη γκάμα εισαγωγής-εξαγωγής, αρχείων. All OS. Αυτοαποκαλείται Productivity Suite.

PagePlus
Ανήκει στην κατηγορία των DTP (Desktop Publishing). Ένας εύκολος τρόπος για γήγορη σελιδοποίηση και εκτύπωση.

ZoomIt
Κατάλληλο για παρουσιάσεις. Κάντε zoom σε κάποιο σημείο της οθόνης σας ή σχεδιάστε πάνω στην οθόνη την ώρα της παρουσίασης πχ για να τονίσετε ένα σημείο.


01/08/11
Διακοπές. Τα κινητά παίρνουν φωτιά. Από το να κανονίσετε για το πως, που, πότε και όταν έλθει η ώρα για να κρατάτε επαφή με φίλους τη δουλειά και δεν πρέπει να χάσουμε επαφή με τα social που είμαστε συνδεδεμένοι. Δωρεάν κλήσεις, SMS και σύνδεση στο cloud λοιπόν. Εδώ είναι.
Τέσσερα νέα προγράμματα προστέθηκαν στα Mobile Downloads.

HelloText
Κρατείστε επαφή στα Social Networks όπου και αν είστε. Χωρίς να δεσμεύετε χώρο ακόμη και όταν ζωγραφίζετε, γίνονται όλα στο server του hellotxt. Για iPhone, iPad και Android.

TweetDeck
Το καλύτερο dashboard για να κάνετε Tweet. Από το PC σας, το iPhone, ή το Android σας.

Viber
Δωρεάν διεθνείς κλήσεις και SMS σε όλα τα μέλη της κοινότητας Viber. Για iPhone και Android.

VoipRaider
Δωρεάν κλήσεις για πολές χώρες (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα) προς σταθερά και κινητά. Κατάληλο για PC, iPhone, Android, και Nokia/Symbian.


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.