Δεκέμβριος 2012

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

27/12/12
Τρεις νέες εφαρμογές στο CAD – Drawing των Downloads.

A9CAD
Γενικής χρήσεως πανάλαφρο δισδιάστατο CAD. Το μεγάλο του προσόν είναι ότι ανοίγει αρχεία DWG και DXF από τις πρώτες DOS εκδώσεις του AutoCAD (2.5 και μετά) μέχρι το AutoCAD 2006. Σώζει σε AutoCAD 10 έως και 2006. Το ακόμη καλύτερο είναι ότι αν θέλετε να κάνετε μόνο αυτή τη διαδικασία (της μετατροπής) έχει χωριστό utility μετατροπής των DWG και DXF αρχείων, που μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

Inkscape
Open Source, Vector Graphics Editor που ακολουθεί το πρωτόκολο SVG όπως τα Illustrator, CorelDraw, Xara X. All OS

JustCad
Μικρό και πανάλαφρο σχεδιαστικό που εισάγει και εξάγει DXF αρχεία. Σώζει σε BMP.

Δείτε τα…


25/12/12
Τρια νέα Sites στα Mobile των Webware.

iCloudiCloud
Για iPhone, iPad, iPod touch, Mac. Για Windows πρέπει να κάνετε download την εφαρμογή.

LastPass
Μπορείτε να φυλάξετε τα ονόματα χρήστη και τους κωδικούς σας κρυπτογραφημμένα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Δημιουργείστε προφίλ (προσωπικά, δουλειάς κλπ) και όταν σας ζητούνται στοιχεία για εγγραφή κάνει αυτόματη συμπλήρωση. Συνδέεστε με ένα κλικ σε κάθε site που θέλει κωδικό. Κρυπτογραφεί κείμενα. All OS και Mobile.


Η σουίτα του Zoho με τα κλασσικά του office αλλά και: mail, chat, crm, ημερολόγιο, παρακολούθηση site, marketplace και πολλά άλλα.

Δείτε τα…


22/12/12
Τρια νέα Sites στα RSS Viewers – Readers των Webware.

feedreader
Εκτός από την Desktop εφαρμογή του, που είναι η καλύτερη από τις freeware κατά την γνώμη μου, εάν δεν μπορείτε (λόγω browser) να διαβάσετε κάποιο feed (βγαίνει σελίδα γεμάτη γράμματα και σύμβολα) δώστε του την δ/νση του RSS feed και θα σας την παρουσιάσει on style μάλιστα. Δεν συνίσταται για εγγραφή και μόνιμη online χρήση γιατί ο Server του που αποθηκεύετε τα RSS δεν δουλεύει αρκετά συχνά.

Subpug
Λένε για τον εαυτό τους «ο όμορφος feed reader». Αν και για τους χρήστες RSS είναι αυτό που μετράει λιγότερο απ’ όλα, καλοδεχούμενο. Έχει έτοιμα (προκατ) RSS, κατά θεματολογία, αλλά έχει και λευκό για να δημιουργείσετε τη δική σας λίστα.

YesRSS
Το Google των RSS. Δώστε του την λέξη, φράση, λήμμα που σας ενδιαφέρει και θα ψάξει να σας βρει όλα τα RSS που αναφέρονται σε αυτό που θέλετε. Το Google δεν ψάχνει ποτέ σε αυτά.

Δείτε τα…


21/12/12
Νέα γραμματοσειρά στις Αρχαίες.

Lekhana
Λες και για κάθε γλώσσα αλλά και από πεζά σε κεφαλαία πήραν στοιχεία από διαφορετικές γραμματοσειρές και τα συνέρραψαν. Πέρα από αυτό έχει πληθώρα από σύμβολα. Αλγεβρικά, καιρού, σκακιού, αστερισμών, δείκτες κλπ.

Δείτε την…


19/12/12
Τέσσερα νεα Sites στα Photo των Webware.

CleVR
Δημιουργείστε πανοραμικές φωτογραφίες με έξυπνη συρραφή (από το site) διαδοχικών φωτογραφιών που τραβήξατε.

Panoramio
Για φωτογραφίες πάνω στο Google Earth, που μπορείτε να διαγωνιστείτε αν θέλετε, ή να προβάλετε κάτι, ή να τις δείξετε στους φίλους σας.

Picasa
Εκτός από την γνωστή συνωνόματη εφαρμογή της, η Google έχει και το αντίστοιχο Web πρόγραμμα, με το οποίο μοιράζεστε/ετε τις φωτογραφίες σας στον ιστό. Διαθέσιμο με το gmail, χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Site2Pic
Πάρτε φωτογραφίες από τις ιστοσελίδες που θέλετε και μοιραστείτε τις στα social networks, ή τυπώστε τις με τον ευκολότερο τρόπο.

Δείτε τα…


16/12/12
Τρια νεα προγράμματα στα Multimedia των Downloads.

Ardour
Για MAC OS X και LINUX. Κονσόλα για μίξη, εγγραφή και editing, με έναν από τους πιο πλούσιους πίνακες ελέγχου οργάνων, καναλιών. Υποστηρίζει όλες τις standard μορφές αρχείων. Το MAC OS X έχει κάποιους περιοριsμούς στο free. Στη σελίδα που θα οδηγηθείτε μη ξαχάσετε να επιλέξετε 00.00$ για να κάνετε download τις free versions.

Chronolapse
Η βασική του ιδιότητα είναι να φτιάχνει time-lapses από μια σειρά φωτογραφιών, video ή web camera. Επιπλέον δημιουργεί stop motions, βάζει τίτλους ακίνητους ή με anotation σε εικόνες ή video (Δεν είναι τιτλέζα. Αν θέλετε κάτι τέτοιο χρησιμοποιείστε το WinX DVD Author ), κάνει resize, PiP, ή δημιουργεί video από μια σειρά φωτογραφιών.

Freemake Video ConverterFreemake Video Converter
Μετατρέπει πολλά video formats (πάνω από 200), σε κάποιο από τα δημοφιλή AVI, WMV, MP4, MPEG, MKV, FLV, SWF, 3GP. Ταυτόχρονα έχει ένα στοιχειώδη editor. Ένα από τα πολύ βασικά του προσόντα είναι ότι μπορεί από ταινίες online (πχ Youtube) να δημιουργήσει MP3.

Δείτε τα…


13/12/12
Τρια νεα πρόσθετα για τους φυλομετρητές (browsers) του Internet.

Chrome Speak
Chrome extention που διαβάζει από και σε πολλές γλώσσες (και βέβαια στα ελληνικά) το κείμενο που επιλέξατε. Με δεξί κλικ αρχίζει η ηχητική ανάγνωση. Έχει pause και start, για να διακόπτετε και να συνεχίζετε από εκεί που μείνατε. Το αντίστοιχο, περίπου, για Firefox είναι το ImTranslator.

G++
Add-on για Firefox και Chrome, με το οποίο έχετε μέσα στο G+, το G+, το facebook και το twitter, όλα με όλες τις δυνατότητές τους.

ImTranslator
Addon μεταφραστής για Firefox. Επιλέγετε το κείμενο που θέλετε να μεταφράσετε και με δεξί κλικ διαλέγετε αν θα σας το μεταφράσει το Google translate ή το ImTranslator. Έχει και υπηρεσία Text To Speech (TTS) για ηχητική απόδοση. Το αντίστοιχο TTS για Chrome είναι το Chrome Speech.

Δείτε τα…


12/12/12
Άλλη μια γραμμική α στις Αρχαίες Γραμματοσειρές.

Γραμμική α
Αποτύπωση από τον Απόστολο Συρόπουλο. Στο συμπιεσμένο αρχείο υπάρχει και δεύτερη αποτύπωση με τα ομαδοποιημένα (σύνθετα) σύμβολα. Μπορείτε να κατεβάσετε τις ίδιες γραμματοσειρές για Latex, εδώ.

Δείτε την…


10/12/12
Τρια νεα προγράμματα στα Mobile των Downloads.

Absinthe
Για jailbreak σε iPad 1/2/3, iPhone 3GS/4/4S, iPod touch 3rd/4rth generation. All OS.

fring
Για τα (δωρεάν) μέλη, δωρεάν κλήσεις, SMS, Video chat και Group Video.

StanzaStanza
Σπαρτιάτικος σε εμφάνιση e-book reader. Για iPhone, iPod Touch, και iPad.

Δείτε τα…


06/12/12
Τρια νεα προγράμματα στα PDF Tools των Downloads.

PDF Form Filler
Ανοίξτε το πρόγραμμα πρώτα και επιλέξτε ένα PDF αρχείο. Εισάγετε κείμενο, υπογραφές, συμπληρώστε τα checkboxes, τοποθετείστε εικόνες, ή σχεδιάστε πάνω στο υπάρχον, προσθέστε links. Τυπώστε, αποθηκεύστε το με νέο όνομα, ή αντικαταστήστε το παλιό.

SKIM
Για Mac OS X. Οργάνωση, διαχείρηση, και editing PDF αρχείων. Και πάνω απ΄ όλα viewer.

UtopiaUtopia Docs
Περισσότερο κατάλληλο για επιστημονικά τεχνικά συγγράμματα. Δεν διαχειρίσζεται και κάνει editing μόνο, τα PDF αρχεία, αλλά σας φέρνει σε επαφή με τους δημιουργούς τους για να σας λύσουν απορίες να ανταλλάξετε γνώμες. Μπορείτε επίσης μέσα στο PDF να έχετε live data, που να ενημερώνονται online από ζωντανή πηγή δεδομένων. Ή να κάνετε το πιο απλό, να ψάχνετε online λέξεις, αρκτικόλεξα, ορολογίες κλπ.

Δείτε τα…


05/12/12
Τρια νεα προγράμματα στα Mail Client – Tools.

em client
Σουίτα επικοινωνιών θα του ταίριαζε καλύτερα. Συγχρονισμός και συμβατότητα με όλα τα γνωστά mail clients (gmail, yahoo, outlook κλπ), ασφαλής επικοινωνία (SSL/TLS), ενυπόγραφη και κρυπτογραφημένη ανταλαγή μηνυμάτων (S/MIME), έτοιμα πρωτότυπα, ημερολόγιο που συγχρονίζεται με το Google Calendar, instant messaging με MSN, Facebook chat, ICQ, Yahoo chat, συνεργασία με Skype, δυνατότητα RSS.

GmeliusGmelius
Πρόσθετο για όλους του Browsers (φυλομετρητές), που υπόσχεται Gmail χωρίς διαφημίσεις. Το παραμετροποιεί, πχ κρύβει το αναζήτηση ατόμων αν το θέλετε, βάζει δικά σας εικονίδια πλοήγησης, ομογενοποιεί την εμφάνιση των εισερχομένων, προσθέτει εικονίδια στα συνημμένα για να ξέρετε τι είναι, αποκαλύπτει την πραγματική διεύθυνση του mail και πολλές άλλες δυνατότητες που σας δίνουν ένα Gmail κουστούμι στα μέτρα σας.

Pegasus
Δεν είναι για ιδιώτες. Τα χαρακτηριστικά του το κάνουν ιδανικό για εταιρείες που θέλουν αυξημένη ασφάλεια, μια και δεν χρησιμοποιεί HTML (όπως και ActiveX και JavaScript) γλώσσα του internet αλλά ενσωματωμένη δικιά του, κάνοντας αδύνατη την μετάδοση κακόβουλου λογισμικού που χρησιμοποιεί HTML. Επίσης η διακίνηση της εσωτερικής αλληλογραφίας γίνεται μέσα από το εσωτερικό δίκτυο, χωρίς χρήση του Internet.

Δείτε τα…


03/12/12
Νέα γραμματοσειρά στις μονοτονικές.

Hindsite
Serif γραμματοσειρά με προσεγμένες και ιδιαίτερες ουρίτσες. Δεν έχει πλάγια στα ελληνικά.

Δείτε την…


02/12/12
Τρια νέα Sites στα Social Bookmarking των Webware

Instapaper
Δώστε του σελίδες με δικό σας όνομα, περιγραφή, σχόλια. Οργανώστε τις με καταλόγους. Διαβάστε τα αργότερα απ’ όπου θέλετε, τυπώστε αυτά που σας ενδιαφέρουν, ή κατεβάστε τα στο κινητό σας, ή σε μορφή e-Reader, σε CSV, ή HTML. Κάντε like αυτά που σας άρεσαν. Για ευκολία σύρετε το κουμπάκι που έχει, στην γραμμή εργαλείων του browser που χρησιμποιείτε και όποια σελίδα σας ενδιαφέρει κάνετε κλικ στο κουμπί.

Listandgo
Χρησιμοπιεί το login του facebook ή του mail. Ομαδοποιείτε τα bookmarks, μοιράζεστε μόνο αυτά που θέλετε εσείς (ομάδες ή μεμονωμένα) σε facebook, twitter, ή με mail. Λειτουργεί με κουμπί στη γραμμή εργαλείων του browser.

Wheat
Πολλές οι σελίδες που σας αρέσουν ή σας ενδιαφέρουν στο Internet, πολλές αυτές που κάνατε bookmarking (αγαπημένα, σελιδοδείκτες) και στο τέλος έχετε ένα χάος που δεν θυμάστε γιατί βάλατε εκεί μια σελίδα, ή σε ποια σελίδα θα βρείτε το τάδε που σας ενδιαφέρει. Το Wheat είναι μια μηχανή αναζήτησης στα δικά σας bookmarks. Του δίνετε με λέξη/εις τι σας ενδιαφέρει, όπως και άλλα πληροφοριακά στοιχεία που θυμάστε, (εύρος ημερομηνιών, ποσότητα περίπου σελίδων, ή σε ποιες σελίδες να ψάξει την/τις λέξη/εις κλπ) και σας βρίσκει τις σελίδες που είχατε προσθέσει στα bookmarks οι οποίες ικανοποιούν τις συνθήκες που του δώσατε.

Δείτε τα…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.