Δεκέμβριος 2013

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

28/12/13
Τρια νέα Προγράμματα στα Instant Messengers των Downloads.

Gadu Gadu
Έξι εκατομμύρια Πολωνοί χρησιμοποιούν καθημερινά το εθνικό τους IRC. Αν έχετε σχέσεις με Πολωνία, και ξέρετε Πολωνικά θα βρείτε περισσότερους Πολωνούς απ’ ότι στο facebook. All OS και mobile.

KViRC
Πανάλαφρος portable IRC client, για να επικοινωνείτε με τους φίλους σας, αλλά μόνο με text. All OS.


IRC για Linux. Μόνο text. Εχει και για Windows, και για MAC.

Δείτε τα…


24/12/13
Τρια νέα Sites στα Photo των Webware.


Με drag & drop του δίνετε μια εικόνα από σελίδα του internet να την δημοσιεύσει στον τοίχο, ή να το μοιραστείτε, στο facebookή να την προσθέσετε στη Album σας για το οποίο σας δίδει χώρο στους δικούς του server αν εγγραφείτε. Μπορείτε να προσθέσετε κείμενο επάνω στην φωτογραφία, αλλά μόνο με λατινικούς χαρακτήρες.

Glickr
Δώστε του 3-4 φωτογραφίες από το PC σας, από το Flickr, ή ένα slide show από το Youtube και θα σας δώσει μια animated gif εικόνα.

JPEG-OPTIMIZER
Image resizer, αλλά και image compressor. Μικραίνει το μέγεθος του αρχείου μιας εικόνας. Πάντα κατ’ επιλογή. Στο τελευταίο είναι πολύ αποτελεσματικός, τόσο στο μέγεθος, όσο και στην ποιότητα της.

Δείτε τα…


16/12/13
Τρια νέα Sites στα RSS – Viewers – Readers των Webware.


Απλοϊκό, χωρίς ομαδοποιήσεις-κατηγορίες-φακέλους. Μπορείτε να φτιάξετε φακέλους ομαδοποίησης. Δεν μπορείτε όμως να ρίξετε σε αυτούς κανάλια τροφοδοσίας. Μπορείτε να ρίχνετε τα RSS που σας ενδιαφέρουν για να τα διαβάζετε αργότερα. Για αντιστάθμισμα έχει αρκετά καλό sharing.

The Old Reader
Πιο απλός δεν γίνεται. Αλλά και χωρίς καμία παραμτεροποίηση. Του προσθέτετε κανάλια ροής δεδομένων και σας τα δείxνει με ένα στυλ, χωρίς ομαδοποιήσεις ή καταλόγους. Για κάποια, λίγα κανάλια τροφοδοσίας είναι κατάλληλος. Όχι για πολλά-πολλά. Έχει όμως άμεση σύνδεση με τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης, για να ακουλουθείτε ή να σας ακολουθούν.

WebRSS
Είναι για δημιουργία ή αναμετάδοση με μίξη καναλιών RSS. Φτιάξτε RSS για μετάδοση ένα ένα με το χέρι. Το import RSS δεν δουλεύει. Τα widgets δουλεύουν, όπως και η αναμετάδοση υπάρχοντος καναλιού ή καναλιών από το my start page. Παράγει κώδικα για ενσωμάτωση σε PHP, ASP, JavaScript ή απλά παίρνετε ένα iframe.

Δείτε τα…


12/12/13
Τρία νέα προγράμματα στα Photo των Downloads.

darktable
Ο σκοτεινός θάλαμος (dark room) και το virtual διαφανοσκόπιο (lighttable), για τα ψηφιακά αρνητικά σας (raw). Κατάλληλο για επεξεργασία φωτογραφιών raw, αλλά και έτοιμων φωτογραφιών (πχ jpg), σε περιβάλλοντα Linux και Mac OS X.

Image Resizer (iWesoft)
Αλλάζει μέγεθος στις εικόνες ή κατ’ ευθείαν με δεξί κλικ πάνω στο όνομά τους, ή μέσα από το πρόγραμμα του, που σας επιτρέπει (επιλεκτικά) να κρατάτε αντίγραφο της αρχικής εικόνας.

SnapDraw
Πολλά προγράμματα κάνουν screen capture. Η διαφορά του με τα άλλα είναι ότι κάνει και επεξεργασία της εικόνας που κάνετε capture, περισσότερο προς την κατεύθυνση της επίδειξης. Προσθέτει κείμενο, έχει μεγεθυντικό φακό για το σημείο που θέλετε να ζουμάρετε, 3D, περιστροφή, αντανάκλαση, πολλά capture σε μια εικόνα, άλλη εικόνα για background της εικόνας που κάνατε capture και αρκετά άλλα effects.

Δείτε τα…


09/12/13
Τρία νέα προγράμματα στα Office των Downloads.

hott notes
Πολύχρωμες αυτοκόλλητες σημειώσεις στην επιφάνεια εργασίας. Μεμονωμένες, ή σε ομάδα με check boxes και υποστήριξη εικόνων.

iCloudiCloud
Για iPhone, iPad, iPod touch, Mac. Για Windows πρέπει να κάνετε download την εφαρμογή.

ProText
Το Latex για Windows. Είναι το πιο κατάλληλο DTP για επιστημονικά συγγράμματα, ιδιαίτερα αυτά που έχουν μαθηματικούς τύπους. Για Linux και Mac OS, εδώ.

Δείτε τα…


07/12/13
Τρια νέα Sites στα Messengers, Mailers των Webware.


Αποκτείστε έαν προσωρινό mail για 24 ώρες. Κατάλληλο μόνο για εισερχόμενα μηνύματα.Χωρίς εγγραφή, η κάποιο άλλο πληροφοριακό στοιχείο. Δώστε το όπου δεν θέλετε να γνωρίζουν το κανονικό σας mail. Γλυτώνετε έτσι από τυχόν ανεπιθύμητες ενοχλήσεις.


Στέλνετε και παίρνετε mail στην διεύθυνση που θα σας δώσει για μια ώρα. Μετά διαγράφονται τα πάντα και δεν μένει κανένα στοιχείο επικοινωνίας.


Γράψτε ένα μήνυμα. Αν θέλετε το προστατεύετε με κωδικό. Προεραιτικά ζητάτε επιβεβαίωση ανάγνωσης. Σας δίδει μια διεύθυνση στο internet (δύσκολη και μακριά, ώστε να μην μπει τυχαία κάποιος άλλος σ’ αυτή). Την κάνετε copy paste σε ένα mail και την στέλνετε σε αυτόν που θέλετε να την διαβάσει. Μόλις την ανοίξει μια φορά η δ/νση αυτή δεν περιέχει πια τίποτε, οπότε όποιος την ανοίξει ξανά, δεν μπορεί να δεί το μήνυμα.

Δείτε τα…


03/12/13
Τρια νέα Sites στα Productivity των Webware.


Risk και Milestone Management με 10 projects το free, ημερολόγια, διαγράμματα Gant, συνεργασία με Outlook και Google Calendar. Κάνει αυτόματο backup μόνο του κάθε 30′. Το free δέχεται έναν administrator (leader) δυο κοινότητες και 5 άλλους χρήστες (editors περιορισμένω δικαιωμάτων, συνεγάτες, επισκέπτες)

PBWORKS
Περισσότερο ιδιωτικό forum, με δυνατότητα ανεβάσματος αρχείων και βέβαια ανταλλαγή απόψεων για ένα project. Η ίδια η εταιρεία το χαρακτηρίζει σαν social intranet, client extranet και knowledgebase. Το χρησιμοποιούν πάνω από 4 εκατομμύρια χρήστες. Το free επιτρέπει 15 χρήστες και 5 καλεσμένους. 5 χώρους εργασίας και 50 MB χώρο.

Wunderlist
Απλή έως απλοϊκή λίστα to do, για όλες τις συσκευές σας, ή σε Desktop application με συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών, υποκατηγορίες, αλλά και πρόσκληση φίλων όπου χρειάζεται διαμοιρασμός. Με έμφαση σε αυτά που θέλετε να δείτε, αγοράσετε, αποκτήσετε Για Windows, Mac, iPhone, Android.

Δείτε τα…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.