Ιανουάριος 2013

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

31/01/13
Τρια νέα site στα WEB TV των Webware

Amijo
Βάλτε ένα video του YouTube να παίζει μέσα σε ένα άλλο video. Δώστε του με copy paste τις δ/νσεις του YouTube που είναι τα δυο video (background και foreground), δώστε του την δ/νση που θέλετε να ανεβάσετε το video, ή αφήστε το να δημιουργήσει μια τυχαία.

VideoToolbox
Video editing. Μετατρέπει αρχεία από και σε 3GP, AMV, ASF, AVI, FLV, MKV, MOV, M4V, MP4, MPEG, MPG, RM, VOB, WMV, με εύκολο cropping, προσθήκη watermark, άμεσο demux, συρραφή video, υπότιτλοι. Το free μέχρι 600 MB.

web video fetcher
Κατεβάστε μετατρέποντας σε real time, από ένα format σε άλλο, video ή μουσική από τα πιο γνωστά site (YouTube, MySpace, Google, Facebook και άλλα 100 όπως ισχυρίζεται).

Δείτε τα…


28/01/13
Νέα γραμματοσειρά στις «Αρχαίες»

Veluvana
Με το βάρος των χαρακτήρων στο κάτω μέρος, παραπέμπει περισσότερο για σπίτι των δυσλεκτικών που θέλουν να μάθουν αγγλικά, παρά για σπίτι του Βούδα. Τους ελληνικούς χαρακτήρες τους έκανε copy-paste από τα Times New Roman, προσθέτοντας τους ελλείποντες αρχαίους, με ένα μικρό λαθάκι κατά την «μεταφορά»: Στο «ν» μετέφερε το «υ». Η πληθώρα των κάθε είδους συμβόλων, πολλά από τα οποία έχουν το ίδιο font face με τα λατινικά στοιχεία, μπορεί να σας αποζημιώσουν.

Δείτε την…


24/01/13
Τρια νέα Sites στα File hosting – sharing των Webware.

Mega
Δεν πρόλαβαν να κλείσουν το MegaUpload και να χώσουν τον ιδιοκτήτη του μέσα, βγήκε και δίνει 50GB, κρυπτογραφημένα, για ιδωτική χρήση, ή για file sharing. Για το καλό των χρηστών πρώτα και μετά του Kim dotcom, ελπίζω ο τελευταίος να συμμορφώνεται με τα νομικά προαπαιτούμενα. Τουλάχιστον στους όρους χρήσης έτσι φαίνεται.

Moonberri
200MB χωρίς εγγραφή, με η χωρίς κωδικό για file sharing, ή ιδιωτική χρήση. 1GB το κάθε αρχείο, με δωρεάν εγγραφή, 3GB maximum αποθηκευτικός χώρος το free. Τίμια, χωρίς μια διαφήμιση, ή άλλη ενόχληση, προς το παρόν.

The Pirate Bay
Η άλλη (πειρατική και παράνομη) άποψη για τα πνευματικά δικαιώματα. Το ίδιο προσβλητική για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια όσο και η σημερινή εμπορική θέση υπέρ τους. Τεχνικά απρόσβλητο πια, μια και δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά φιλοξενείται σε virtual servers. Για να κατεβάσετε αρχεία χρειάζεστε κάποιο torrent και βέβαια να δίνετε και εσείς. Η διαμοιρασμός αρχείων που προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα είναι παράνομος και διώκεται από το νόμο.

Δείτε τα…


22/01/13
Τρια νέα προγράμματα στους Browsers και στα πρόσθετα τους των Downloads.

Torch
Νεανικός browser φτιαγμένος από το Chromium, το project από το οποίο φτιάχνεται και ο Chrome. Έχει ενσωματωμένα αυτά που χρησιμοποιούν περισσότερο οι νεοι όταν είναι στο Internet. Μοίρασμα σελίδων στα κοινωνικά δίκτυα, κατέβασμα video ή μουσικής, δικό του torrent client.

Side Tabs
Ανοίγετε υπερβολικά πολές καρτέλες στον Firefox, τόσες που ούτε το πρώτο γράμμα από το site δεν φαίνεται. Αποτέλεσμα να προσπαθείτε στην τύχη να βρείτε ποιό είναι που. Λείστε το πρόβλημα με αυτό το πρόσθετο που μετακινεί τις καρτέλες στο πλάι (κατακόρυφα).

Tabs Outliner
Ότι κάνει το Side Tabs στον Firefox, κάνει και το Tabs Outliner στον Chrome.

Δείτε την…


18/01/13
Καινούργια σελίδα στα Webware.

Νέα σελίδα αρχίζει την «καριέρα» της στα Webware. Είναι η CAD-Drawing.
Από τις πιο δύσκολες εφαρμογές σε WEB και βέβαια απόλυτα εξαρτώμενη από την ταχύτητα του internet. Έχει πολύ μέλον μπροστά της, αλλά και το παρόν είναι αρκετά ικανοποιητικό.

Δείτε την…


14/01/13
Τρια νέα προγράμματα στα Photo των Downloads.

fotoscetcher
Κάντε τις φωτογραφίες σας ζωγραφική, σε μολύβι, ακουαρέλα, πενάκι, λάδι. Ή κάντε τη να μοιάζει παλιά (εποχής), ή cartoon style.

Hugin
Για να δημιουργείτε πανοραμικές φωτογραφίες με συρραφή. Το download είναι για Windows και Mac. Για Linux εδώ.

Text Images
Αν είστε τόσο ανίδεος που δεν μπορείτε ούτε την ζωγραφική (paint) των Windows να χρησιμοποιήσετε, κατεβάστε αυτό το πρόγραμμα, ανοίξτε το, δεν κάνει εγκατάσταση, τρέχει κατ’ ευθείαν, γράψτε αυτό που θέλετε, ορίστε μέγεθος, χρώμα γραμμάτων, φόντο, διαλέξτε γραμματοσειρά, περιθώρια – διαστήματα. Σε κάθε αλλαγή που κάνετε βλέπετε το αποτέλεσμα που θα προκύψει στην οθόνη σας. Τέλος σώστε το σε ότι μορφή (format) εικόνας θέλετε.

Δείτε τα…


11/01/13
Τρια νέα προγράμματα στα Productivity Tools των Downloads.

Gourmet
Βάση δεδομένων με συνταγές για επαγγελματίες. Ανεύρεση με εικόνα, λίστα με εικονίδια, κατηγορία, τίτλο και σύντομη περιγραφή. Η αναζήτηση δουλεύει λίγο καλύτερα από το Google search. Όπως πληκτρολογείτε εμφανίζονται τα αποτελέσματα για τους χαρακτήρες που γράψατε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μόνο για Linux. Λέει ότι κάνει και για Windows αλλά μην το παλέψετε. Εισάγει αρχεία από άλλα προγράμματα συνταγών αλλά και WEB sites συνταγών. Εξάγει σε πολλά format συνταγών και σε PDF.

Psycho Folder
Λιλιπούτιο utility που αυτοματοποιεί πάρα πολλές δουλειές ρουτίνας. Του ορίζετε ένα φάκελο που έχετε δημιουργήσει και ότι ρίχνετε εκεί, κάνει αυτό που του έχετε πει. Αν είναι συμπιεσμένο το αποσυμπιέζει, αν είναι αρχείο multimedia (mp3, wav, κλπ) το μετατρέπει στο format που του καθορίσατε, ταξινομεί ανάλογα με την κατάληξη τα αρχεία στους φακέλους που του υποδείξατε. Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δοκιμάστε το.

ReadCub
Για φοιτητές, σπουδαστές, ερευνητές. Απλοποιήστε την έρευνά σας φτιάχνοντας βιβλιοθήκη και ταξινομώντας άμεσα την σχετική αρθρογραφία. Υπογραμμίστε τα ενδιαφέροντα σημεία των άρθρων, βάλτε τους αυτοκόλλητα και ψάξτε τα με όποιο τρόπο θέλετε. Ψάχτε μέσα από το πρόγραμμα το internet (PubMed και Google Scholar) για σχετική αρθρογραφία. Κάντε login μέσα από το πρόγραμμα στην βιβλιοθήκη της Σχολής σας και κατεβάστε από εκεί τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν. Με βάση τη βιβλιοθήκη που έχετε δημιουργήσει το πρόγραμμα σας κάνει συστάσεις για σχετικά χρήσιμα άρθρα που βρήκε το ίδιο στο internet. Τις παραπομπές δεν τις βγάζει στο τέλος της σελίδας αλλά τις βγάζει δεξιά (δίπλα στην παραπομπή) σε ξεχωριστό μικρό κομμάτι της οθόνης για να βλέπετε άμεσα τι αφορά η κάθε μια. Και άλλες ατελείωτες ευκολίες για τις πιο ατελείωτες ώρες εργασίας σας. Για Windows και Mac.

Δείτε τα…


08/01/13
Τρια νέα προγράμματα στα CD/DVD/Blue Ray Ripping Copying των Downloads.

AnyBurnAny Burn
Φτιάξτε CD/DVD/Bluray, με αρχεία, τραγούδια, ταινίες, ή από ISO. Ή κάντε copy disk. Επιπλέον δημιουργεί εικόνες από CD/DVD/Bluray σε ISO.

Iso Workshop
Αυτό που λέει. Δημιουργείς εικόνες ISO από οτιδήποτε. Και το αντίστροφο. Εξάγεις συγκεκριμμένα αρχεία ή φακέλους από ένα ISO, ή ΒΙΝ. Και βέβαια αφού έχεις κάνει ότι εργασία από τις παραπάνω φτιάχνεις ένα CD/DVD/Blu-ray. Αν θες.

Virtual CloneDrive
Εικονικό CD/DVD στο σκληρό σας δίσκο. Παίζει ISO, BIN, CCD σαν να ήταν πραγματικά CD/DVD. Υποστηρίζει μέχρι 8 εικονικές συσκευές να παίζουν ταυτόχρονα. Υποστηρίζει Windows 2000 και μετά (μέχρι Windows 8, 32/64bit).

Δείτε τα…


07/01/13
Νεα γραμματοσειρά στις Αρχαίες.

Altgreichische
Τεκμηριωμένη εργασία από τον Norbert Bartz. Για να δείτε τα δυο επεξηγηματικά αρχεία (PDF και XLS) πρέπει πρώτα να εγκαταστήσετε τη γραμματοσειρά. Ακόμη και για το PDF. Αλλιώς δεν εμφανίζονται οι σωστοί χαρακτήρες.

Δείτε την…


06/01/13
Το cloud σε μια σελίδα.

Πολλές πια οι cloud εφαρμογές και όλο περισσότεροι οι χρήστες που τις χρησιμοποιούν. Gmail, Wikipedia, facebook, Youtube, twitter…
Το site είχε αρχίσει την δημιουργία links στα δωρεάν sites του “σύννεφου” από τότε που άρχισε να δημιουργείται. Αργότερα προχώρησε στη δημιουργία σελίδων ανά κατηγορία (Webware).
Αλλά κάτι έλειπε. Καλά και χρυσά τα “αγαπημένα”, οι “σελιδοδείκτες”, τα bookmarks. Με τον καιρό γίνονται τόσα πολλά που είναι δύσκολο να βρείτε την σελίδα που θέλετε. Και όταν δεν είστε στο PC σας τι κάνετε;
Με αυτή τη σκέψη ξαναφτιάχτηκε η κεντρική σελίδα των Webware, ώστε να έχει συγκεντρωμένα τα δημοφιλέστερα sites, ένα κλικ από εσάς.

Δείτε την…


04/01/13
Τρία νέα sites στα Office των Webware.

Docs
Η Microsoft σε συνεργασία με το facebook σας δίνουν τη δυνατότητα να βρίσκετε, δημιουργείτε, μοιράζεστε έγγραφα του Office, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, PDF αρχεία, με τους φίλους, συνεργάτες και συμμαθητές σας στο facebook. Login βέβαια με τον λογαριασμό σας του facebook.

Google Έγγραφα
Έγγραφα, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, φόρμες, σχέδια που τα ανοίγετε με την διεύθυνση του gmail σας και τον κωδικό του. Αν δεν θέλετε να τα έχετε μαζί, απλά φτιάχνετε ένα καινούργιο λογαριασμό.

PiratePad
Είναι κάτι παραπάνω από απλό σημειωματάριο στο internet. Κάνει μια στοιχειώδη μορφοποίηση κειμένου, εισάγει απλό κείμενο, HTML, Word, ή RTF. Σώζει σε Html. Μπορεί να είναι κοινόχρηστο ή ιδιωτικό. Το μεγάλο πλεονέκτημα του είναι ότι όλοι οι επισκέπτες της σελίδας βλέπουν ζωντανά τις αλλαγές, από ποιόν συντάκτη γίνονται και να συνομιλούν στην ίδια σελίδα για το θέμα.

Δείτε τα…


01/01/13
Τρία νέα mailers στα Messengers, Mailers των Webware.

Τα νεά mailers που προστέθηκαν σήμερα στη Σελίδα, ούτε νέα βέβαια είναι ούτε άγνωστα. Δεν είχαν μπει (κακώς) γιατί θεωρούνταν τόσο αυτονόητα που κάθε αναφορά σε αυτά φάνταζε περιττή. Μέχρι που ζητήθηκε (δίκαια) για λόγους εργονομίας να υπάρχουν και αυτά γιατί κάποιους τους διευκόλυνε. Δίκιο.

Gmail
Δεν χρειάζεται συστάσεις ο Νο1 mailer. Και βέβαια σε όλους είναι γνωστές οι βασικές παροχές του και άγνωστο το πόσα extras δέχεται.

Yahoo mail
Ο τρίτος μετα την Google και Microsoft (Outlook) σε διακίνηση Mails. Αθόρυβα φροντίζει να μένει στην αιχμή του ανταγωνισμού των free mail services providers χωρίς να του λείπεται τίποτε από τους δυο που προηγούνται.

Yandex

Η ανατολική αντίπαλη Search engine του Google έχει και το αντίστοιχο αντίπαλο mailer. Δεν έχει τον αριθμό των extras του Gmail αλλά σε αυτά που έχει πάντα πλειοδοτεί.

Δείτε τα…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.