Ιούλιος 2012

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

30/07/12
Τρια νέα Sites στα WebTV των Webware.

KeepTube.
YouTube, Google video, metacafe, facebook, myspace, photobucket, Mega Video, Dailymotion, vimeo, veoh, break, spike, current, και για πολλά άλλα Sites, downloader, κάνοντας copy – paste την δ/νση του Video.

ScreenCast-O-matic
Ξεκινείστε να κάνετε εγγραφή σε video την οθόνη σας με ένα κλικ. Ακριβώς ένα.

video2mp3
Πολύ καλή online μετατροπή video σε mp3. Αν οι διαφημίσεις δεν σε μπερδεύουν τόσο, που να σου δημιουργούν άγχος αν πάτησες το σωστό κουμπί.

Δείτε τα…


27/07/12
Καινούργια Γραμματοσειρά στις Πολυτονικές.

Goschen
Δημιουργήθηκαν από τον εκδοτικό οίκο του Georg Joachim Göschen στις αρχές του 19ου αιώνα. Έχουν μόνο ελληνικά και όπως φαίνεται καλλιγραφικά και πλάγια. Μεταφέρθηκαν σε γραμματοσειρά από την GFS.

Δείτε την…


26/07/12
Δικό τους τμήμα τα Portable των Downloads.

Οι Portbale Aplications δεν αφορούν ένα κλάδο εφαρμογών. Υπάρχουν Portable για όλα. Γι’ αυτό και δημιουργήθηκε ένα χωριστό τμήμα στα Downloads με σελίδες για κάθε θέμα. Η διαδικασία καθιερωμένη. Με τον καιρό θα γίνονται περισότερες οι σελίδες και περισσότερα τα προγράμματα σε κάθε σελίδα.

Δείτε τα…


22/07/12
Δικιά τους σελίδα και τρεις νέες εφαρμογές τα Zip των Downloads.

Hamster Zip Archiver
Ισχυρίζεται ότι είναι το ταχύτερο πρόγραμμα συμπίεσης γιατί χρησιμοποιεί όλους του πυρήνες του επεξεργαστή. Δεν ισχυρίζεται, ούτε αναφέρει, ότι προσφέρει την μεγαλύτερη δυνατή συμπίεση.

PkZip
Το Original DOS pkzip, pkunzip, pkzipfix δεν βρισκεται εδώ για ιστορικούς λόγους, αλλά γιατί ακόμη χρειάζεται για μικρής έκτασης αυτοματοποιημένες διαδικασίες backup/restore. Όσοι ξέρουν καταλαβαίνουν.

SimpleZip
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρησης αρχείων zip και jar. Δεν υποστηρίζει ελληνικά ονόματα αρχείων.

Δείτε την…


19/07/12
Νέα γραμματοσειρά στις «Αρχαίες».

Numus Moneta
Νομισματικά σύμβολα ύστερης εποχής και με λιγότερα σύμβολα από τα Νομισματικά, τα Numus Moneta.

Δείτε την…


17/07/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Viewers των Downloads.

Calibre
Διαβάστε e-books και όχι μόνο. Διαχειριστείτε τα, συνδεθείτε με όποια συσκευή e-reader έχετε, κάνετε upload/download. All OS και portable.

RAW Viewer
Δείτε τα περιεχόμενα από τις επαγγελματικές κάμερες (format CR2 και CR), αλλά και απλές εικόνες (jpeg, gif, bmp).

StanzaStanza
Σπαρτιάτικος σε εμφάνιση e-book reader. Είναι portable.

Δείτε τις…


15/07/12
Αναδιατάξεις στα Downloads.

Στη κεντρική σελίδα των Downloads υπήρχε μια ομάδα με Internet – Διάφορα και μια στο τέλος της σελίδας πάλι Διάφορα. Ενώθηκαν σε μια ομάδα και δημιουργήθηκε δικιά τους σελίδα που τα περιέχει αρκετά εμπλουτισμένη. Για να μπαίνει και λίγη τάξη στο χάος.

Δείτε την…


11/07/12
Τρια νέα προγράμματα στα PDF των Downloads.

Doro PDF Printer
Φτιάξτε έγχρωμα PDF αρχεία, με ότι μπορεί να τυπωθεί. κείμενα, σχέδια, σελίδες Internet, εικόνες, κλπ. Έχει επιπλέον την δυνατότητα προστασίας στην πρόσβαση με 128bit κρυπτογράφηση, ή απαγόρευση copy/paste, ή print.

PDF24 Creator
Δημιουργείστε αρχεί PDF με τον πιο απλό τρόπο. Σε όποιο πρόγραμμα και αν είστε δώστε εκτύπωση, στο menu της εκτύπωσης διαλέξτε για εκτυπωτή το PDF24 Creator. Αυτό ήταν.

PDF Converter
Άλλος ένας εξομοιωτής εκτυπωτή που τυπώνει τα αρχεία εφαρμογών σε PDF. Αυτός κάνει και το αντίστροφο. Μετατρέπει αρχεία PDF σε αρχεία Word (.doc), Excel (.xls), ή σε εικόνες (.gif, .jpg)

Δείτε τα…


08/07/12
Νέα γραμματοσειρά στις Μονοτονικές

Mascat
Ανατολίτικο script με πολύ μικρό μέγεθος fontface. Το preview που βλέπετε είναι μεγεθυμένο (35pt). Τα ελληνικά δυστυχώς εισάγονται σαν σύμβολα. Χρησιμοποιείστε κάποιο εργαλείο της διαχείρησης γραμματοσειρών, ή το charmap των Windows.

Δείτε την…


07/07/12
Τρια νέα προγράμματα στα Office των Downloads.

Cintanotes
Γι’ αυτούς που το clipping (ctrl+c, ctrl+v) είναι εργασία. Πάρτε clips του ιστού, με hotkey, από πάρα πολλές σελίδες, γράψτε αν θέλετε και σημειώσεις για το καθένα. Στο τέλος διαλέξτε από αυτό το σημειωματάριο πια θέλετε και επικολλήστε τα όπου θέλετε, ή τα εξάγετε σε κείμενο (.txt).

Office Tab
Ανοίγετε πολλά αρχεία σε Word, Excel, Powerpoint. Για να μετακινηθείτε από το ένα παράθυρο στο άλλο είναι χάσιμο χρόνου. Κάντε τα αρχεία να ανοίγουν σε καρτέλες (tabs), στο ίδιο παράθυρο όπως στους Browsers (Firefox, IE, Google), είναι εξυπηρέτηση.

send to kindle
Στην Εξερεύνηση των Windows, με δεξί κλικ σε φάκελο, αρχείο, ή επιλεγμένα αρχεία, εμφανίζεται και η επιλογή send to kindle. Αρκεί αυτά να είναι συμβατά με το format για kindle. Επίσης στην επιλογή εκτύπωση σε κάθε εφαρμογή των Windows εμφανίζεται σαν εκτυπωτής ο Send to Kindle που στέλνει σε μορφή pdf τα αρχεία σας στο Kindle.

Δείτε τα…


03/07/12
Τρια νέα προγράμματα στο Media Players των Downloads.

1by1
Directory player. Δεν χρειάζεται να φτιάχνετε ατέλειωτες play lists. Δώστε του καταλόγους (ή και ολόκληρο drive) που θέλετε και αυτός θα τους παίξει. Με ενσωματωμένο equalizer, παίζει mp2, mp3, ogg, wav, aac, mp4, cd και αρκετά άλλα ανάλογα με την βιβλιοθήκη των codecs που θα κατεβάσετε.

mixx
DJ Software, για events, γεμάτα μουσική, με spinning, scratchable, scrolling, time stretch, vinyl emulation, beat looping, hotcues, preview, και βέβαια με EQ shelves και Crossfader Control. Κατάλληλο για party, clubs, ή για ραδιοφωνικούς σταθμούς. All OS.

NiceplayerNicePlayer
Χρησιμοποιεί το Perian (το έχει ενσωματωμένο) για νε επεκτείνει τα frormat που παίζει. Με υποστήριξη πολαπλών οθονών, παράθυρων, με επιπλέοντα παράθυρα, zoomable full screen playback και πολλά άλλα καλούδια. Δείτε τα video formats που υποστηρίζει.

Δείτε τα…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.