Νοέμβριος 2012

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

30/11/12
Τρια νεα προγράμματα στους Instant Messengers των Downloads.

NettalkNettalk
Εύκολο IRC client, με πολλές δυνατότητες. Αυτόματη συμπλήρωση εντολής/σύνταξης/nick. Pop up ειδοπιήσεις ενώ δουλεύετε σε άλλες εφαρμογές, αυτόματη αποθήκευση συνδέσεων/καναλιών. Υπάρχει και σε portable.

Thrash IRC
Το πρώτο του προσόν είναι τα ομορφώτερα smileys, όπως γράφει. Πέρα από το χιούμορ του, επιτρέπει την σύνδεση σε 20 κανάλια ταυτόχρονα, αυτοματοποιημένες εντολές, υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών (UTF-8), clickable links και αρκετά άλλα προσόντα.

Yiip
Voice social messenger για iPhone, iPod. Υποστηρίζει iOS 4.0 και μετά.

Δείτε τα…


29/11/12
Τρια νεα site στα Accessories των Webware.

Equation Editor
Γράψτε μια εξίσωση/συνάρτηση, όπως θα την γράφατε σε ένα χαρτί. Στο τέλος σώστε την σαν εικόνα.

Online Convertion
Μετατρέψτε οτιδήποτε μπορεί να μετρηθεί με κάποια μονάδα μέτρησης σε οτιδήποτε άλλο. Μην σας ξεγελάει η εμφάνιση, είναι ο πληρέστερος online converter που κυκλοφορεί στο Internet.

wepaste
Ο γρηγορότερος τρόπος να φτιάξετε μια ιστοσελίδα, δημόσια, ή ιδιωτική. Κάντε copy paste κείμενο (για εικόνες πρέπει να έχουν link στο Internet), συμπληρώστε αν θέλετε γράφοντας μέσα στην σελίδα, αποθηκέψτε. Η σελίδα είναι έτοιμη. Χωρίς εγγραφή λογαριασμούς τίποτε άλλο απολύτως.

Δείτε τα…


28/11/12
Καινούργια γραμματοσειρά στις μονοτονικές.

Caslon.
Προς το γκρίζο το typeface τους, αλλά πολύ καλά σχηματισμένο. Στα κεφαλαία τονούμενα με διαλυτικά, πηγαίνει προς τραγωδία, αλλά αποζημιώνουν τα υπόλοιπα. Υποστηρίζει και Κυριλλικά, Αρμενικά, Εβραϊκά, Τάι, CJK, Hiragana, Katakana, Cherokee, Ogham, Runic.

Δείτε την…


27/11/12
Τρια νεα προγράμματα στα PC Security, File Protection, Keylogers, Parental Control των Security Downloads.

PC-Locker Pro.
Κλειδώνει το PC με ένα click. Ξεκλειδώνει γράφοντας κατ’ ευθείαν το Password. Κατάλληλο όταν ξέρουν και άλλοι τον κωδικό των Windows, ή έχουν δικαιώματα διαχειριστή. Σε περίπτωση ψυχρής εκκίνησης, ή reset ενώ ήταν κλειδωμένο, θα ξανακλειδώσει. Καταγράφει όλες τις απόπειρες.

USB Disk Manager
Απενεργοποιείστε ή ενεργοποιείστε (όλα μαζί) τα USB drives, απαγορέψτε την εγγραφή σε αυτά, απαγορέψτε την εκτέλεση προγραμμάτων από αυτά, απενεργοποιήστε το Autorun και Autoplay από αυτά. Τις παραπάνω ιδιότητες δώστε τις, προαιρετικά, στο USB σας, ώστε να τις έχει σε όποιο σύστημα και αν τοποθετηθεί.

USB Manager
Ενεργοποιείστε ή απενεργοποιείστε USB θύρες ή συσκευές. Προστατευμένη λειτουργία με κωδικό ώστε κανείς τρίτος να μην μπορεί να την τροποιήσει.

Δείτε τα…


26/11/12
Τρια νεα προγράμματα στα Productivity tools των Downloads.

Data Crow.
Organizer για όλα τα media αρχεία σας. Μουσική, video, βιβλία, φωτογραφίες, συνταγές (έχει επιπλέον module που το κατεβάζετε από την ίδια σελίδα) με εισαγωγή σχολίων για κάθε αρχείο, πλήρως παραμετροποιημένη και χωρίς όρια βάση δεδομένων.

nSpacesnSpaces
Είστε από τους ανθρώπους που «ξεζουμίζουν» τον υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατότητα που τους δίνει για αύξηση της παραγωγικότητάς τους, αλλά και για να διασκεδάσουν, να ενημερωθούν κλπ. Με το nSpaces δημιουργείτε πολλές επιφάνειες εργασίας με τα δικά της προγράμματα η κάθε μια. Ανάλογα με τι θέλετε να ασχοληθείτε αλλάζετε στο αντίστοιχο desktop.

QTranslate
Σοβαρό εργαλείο δουλειάς γι’ αυτούς που ασχολούνται με μεταφράσεις. Με ένα click, ή με προγραμτιζόμενα πλήκτρα συντομεύσεων, διαλέγετε την καλύτερη μετάφραση για το κείμενο που έχετε επιλέξει σε οποιοδήποτε πρόγραμμα του υπολογιστή σας. Έχετε επιλογές από το Google Translate, Microsoft Translator, Promt, Babylon, SDL FreeTranslation και Yandex. Έχει λεξικό, ορθογραφικό έλεγχο, Text to Speech, virtual keyboard και αρκετές άλλες ευκολίες.

Δείτε τα…


20/11/12
Τρια νεα Calculators στα Downlods.

Calc4all.
Το πιο μικρό (123KB) και πιο ελαφρύ κομπιουτεράκι. Χωρίς εγκατάσταση (portable) για να το έχετε μαζί σας, σε ένα USB. Με ταινία για να βλέπετε τις πράξεις που κάνατε. Δεκαδικό, οκταδικό, δυαδικό, δεκαεξαδικό. Υπολογισμός δόσεων δανείων, με 20 διαφορετικά προφίλ, και πολλά άλλα.

Free Ruler
Για Mac OS X. Χάρακας στην οθόνη σας που μετράει pixels, inches, picas, ή εκατοστά. Οριζόντιος, κατακόρυφος, ρυμιζόμενος σε μήκος, διαφάνεια.

SpeedCrunch
Το πληρέστερο γενικής χρήσεως calculator. Με ότι skin θέλετε (μόνο αποτελεσμάτων με γραμμή πράξεων – εξισώσεων, με αριθμητικό πληκτρολόγιο, on screen, με τις εντολές των συναρτήσεων, ή λογικών πράξεων σε sidebar, με τα παραγώμενα γραφήματα ή γεωμετρικά σχήματα σε sidebar μαζί με τις μετρούμενες διαστάσεις τους). Φυσικά με ταινία, και επιστημονικό. All OS.

Δείτε τα…


19/11/12
Τρια νεα Site στα File Hosting – Sharing των Webware.

iDrive.
5GB encrypted backup σε ένα λογαριασμό για όλες σας τις συσκευές: PC, MAC, iPhone, iPad, Android. Χωρίς περιορισμό αριθμού συσκευών.

SpiderOakSpiderOak
2GB χώρος. Βασίζεται στην τεχνολογία Zero-Knowledge με τυχαίο σύστημα κρυπτογράφησης σε κάθε σύνδεσή σας. Χρειάζεται download δικιά του εφαρμογή που το κάνει. Με πολύ απλό περιβάλλον εργασίας κάνετε upload, synchronize, ή share κατά συσκευή τα αρχεία ή τους φακέλους που θέλετε. Σε αυτά που ανεβάσατε έχετε πρόσβαση χωρίς την εφαρμογή απ’ όπου θέλετε.

Yandex
Το …ανατολικό Google, δεν μπορούσε να αφήσει χωρίς απάντηση το Google Drive. Έτσι δημιούργησε χώρο 3GB μόνο με την εγγραφή, +3GB αν εγκαταστείσετε την εφαρμογή του, +2GB αν ανεβάσετε ένα δυο αρχεία με αυτή, +2GB αν το πείτε σε κάποιο φίλο σας και άλλα 10GB αν μοιραστείτε τα αρχεία σας με φίλους (0.5GB για κάθε έναν, ενώ αυτός θα παίρνει +1GB δώρο για κάθε πρόσκληση που θα δέχεται). Η εφαρμογή κάνει, εκτός των άλλων, scanner το κινητό σας.

Δείτε τα…


17/11/12
Καινούργια αστέρια στις Χριστουγεννιάτικες Γραμματοσειρές.

Τρεις νέες συμβολοσειρές προστέθηκαν στην κατηγορία των αστεριών (τελευταία γραμμή) στις Χριστουγεννιάτικες Γραμματοσειρές.

Δείτε τα…


14/11/12
Τρια νέα Sites στα Messengers – Mailers των Webware.

Follow Up Then
Όπως το παραπάνω, με διαφορές ότι δεν δέχεται συνημμένα και δεν έχει περιορισμό στον αριθμό των mails.

PipeBytes
Στείλτε ένα αρχείο χωρίς όριο μεγέθους σε κάποιον. Δεν χρειάζεται να δώσετε το mail σας. Στείλτε του κωδικό, ή δ/νση internet, που σας δίνει κατ’ επιλογή το PipeBytes, για να το κατεβάσει.

Send6
Στείλτε μεγάλα αρχεία (εως 6) με όριο του κάθε αρχείου εως 50MB. Δυο αποστολές το μήνα το free, εως 5 downloads το κάθε αρχείο. Τα αρχεία λήγουν μετά από 7 ημέρες. Προεραιτική αποστολή αντίγραφου στο mail σας.

Δείτε τα…


13/11/12
Τρια νέα προγράμματα στα Green – Energy Saving των Downloads

fluxf.lux
Εξοικονομεί ενέργεια μειώνοντας την θερμοκρασία της οθόνης, ξεκουράζει τα μάτια αυτών που δουλεύουν πολλές ώρες μπροστά σε μια οθόνη, αλλά και για μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία του iPhone/iPad. All OS.

Goodnight Timer
Για όσους συνηθίζουν να κοιμούνται ακούγοντας μουσική, ή βλέποντας τηλεόραση από το PC, μειώνει σταδιακά την ένταση του ήχου, σύμφωνα με τις δικές σας ρυθμίσεις και στο τέλος κλείνει το PC.

WinOFF
Κλείνει αυτόματα το μηχάνημα συγκεκριμένη ώρα, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, όταν δεν υπάρχει δραστηριότητα CPU, δικτύου, ή με κάποιο συνδυασμό από τα προηγούμενα. Επιλέγετε τι είδους κλείσιμο θέλετε να κάνει (Τερματισμό λειτουργίας, αδρανοποίηση, αλλαγή χρήστη). Προαιρετικά δείχνει σε παράθυρο τι είναι προγραμματισμένο να κάνει. Είναι portable.

Δείτε τα…


12/11/12
Τρια νέα προγράμματα στα Download Managers

Direct YouTube Downloader
Δεν κατεβάζει μόνο μεμονωμένα video από το YouTube, αλλά ολόκληρα κανάλια, playlists κλπ σε ότι format ή HD θέλετε. Κάνει και μετατροπές για κινητά, tablets.

jdownloader
Open Source downloader, που εκτός από τα διαδεδομένα πια stop – start, έχει bandwidth limit, decrypt, auto extract, reconnect ακόμη και αν ο router έχει αποσυνδεθεί, keep alive την σύνδεση και πολλαπλές συνδέσεις.

pyload
Πανάλαφρος Download Manager χωρίς απαιτήσεις από το hardware. Με ομαδοποιήσεις downloads, αναγνώριση Captcha, reconnect. All OS με Android και iOS clients.

Δείτε τα…


11/11/12
Νέα γραμματοσειρά στις Μονοτονικές

Fleischman
Serif κατάλληλη για κεφαλογράμματα. Έχει μόνο κεφαλαία και δείχνει σωστά πάνω από τα 24pt. Από την GFS.

Δείτε την…


07/11/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Photo των Downloads

Cofeecup Image ViewerCofeeCup free image viewer
Δεν βλέπετε μόνο τις φωτογραφίες. Με τις ενσωματομένες δυνατότητές του για e-mail, FTP και Zip, ομαδικά, ή μεμονομένα, τις συμπιέζετε, στέλνετε με mail, τις ανεβάζετε στο site σσας.

Photo Optimizer
Διορθώστε – βελτιώστε τις φωτογραφίες σας, με τον ευκολότερο και φιλικότερο στο χρήστη τρόπο. Εγγυημένα, από την Ashampoo.

XnConvert
Ο Ελβετικός σουγιάς των μετατροπών αρχείων φωτογραφιών. Εκτός από τα πολύ γνωστά format, μετατρέπει πάνω από 500 τύπους αρχείων, μεμονωμένα, ή ομαδικά. Δίδει δυνατότητα για στοιχειώδη επεξεργασία. All OS.

Δείτε τις…


05/11/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Data Encryption – Cryptography – Wipe Data, των Security Downloads.

Cloudfogger
Αν νοιώθετε ανασφαλής με τα αρχεία σας στο cloud, κρυπτογραφείστε τα με τον πιο εύκολο και σίγουρο τρόπο (AES). Κρυπτογραφεί αυτά που θέλετε, από αυτά που έχετε ήδη ανεβάσει στο internet. Έτσι μπορείτε να έχετε ασφαλή τα αρχεία σας που δεν θέλετε να τα δει κανείς και οι φίλοι, συνεργάτες να μπορούν να δουν αυτά που τους επιτρέπετε. Κρυπτογραφεί και τα συνημμένα σε mail. Για Windows, Mac, iOS και Android.

Delete Without Trash for Mac OS X
Προσθέτει στο menu το «Delete as Administrator», δίνοντας έτσι στον χρήστη την επιλογή να διαγράψει οριστικά ένα αρχείο χωρίς να περάσει υποχρεωτικά από τον σκουπιδοτενεκέ. Για Mac OS X 10.6 και μετά. Προσοχή, όσοι έχουν OS X 10.8 Mountain Lion, να απενεργοποιήσουν το Gatekeeper, πριν την εγκατάσταση και να το ενεργοποιήσουν ξανά αφού έχει ολοκληρωθεί.

Hard Drive Eraser
Μη νομίζετε ότι διαμορφώνοντας ένα δίσκο ή διαγράφοντας ένα διαμέρισμα χάθηκε κάτι. Όλα εκεί είναι. Με αυτό το utility γεμίζει όλη η επιφάνεια του δίσκου με τυχαία δυαδικά δεδομένα, όσες φορές θέλετε και με όση υπομονή έχετε.

Δείτε τα…

Και μην ξεχνάτε. Όλες οι εφαρμογές στα Downloads και στα Webware είναι δωρεάν.


04/11/12
Τρια νέα Sites στα Productivity των Webware.

Create.ly
Εργαλείο για διαγράμματα, περιγράμματα, web design, projects. Με βιβλιοθήκες, συνεργάτες, αλλά όχι ιδιωτικότητα στο free. Είναι όλα σε δημόσια θέα.

Telety.pe
Project Management απλό όσο το mail γράφει στο logo του και σχεδόν έχει δίκιο. Προσανατολισμένο στην ομαδική δουλειά, με όσους συνεργάτες θέλετε.

TreeGrid
Το απόλυτο Gantt Chart Webware πρόγραμμα. Τρέχει σε δικό σας Server Το free δεν έχει interface για τον χρήστη. Έχει μόνο τον πυρήνα. Χρειάζεστε προγραμματιστή να σας το αναπτύξει

Δείτε τα…


02/11/12
Νέο Πρόγραμμα στη Διαχείρηση Γραμματοσειρών.

NexusFont
Utility που λύνει το πρόβλημα όσων χρειάζονται πάρα πολλές γραμματοσειρές. Όσες περισσότερες γραμματοσειρές χρησιμοποιείτε τόσο επιβαρύνετε το σύστημα στην όλη λειτουργία του, άσχετα αν εργάζεστε με αυτές ή όχι. Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι τα Windows τις ρίχνουν όλες σε ένα κατάλογο αυτό των fonts και άμα είναι πραγματικά πολλές και μόνο να βρείτε αυτήν που χρειάζεστε γίνεται δουλειά εξερευνητή. Όσο είναι ανοικτό τον NexusFont οι γραμματοσειρές που έχετε εγκαταστήσει στους φακέλους που έχετε δημιουργήσει και έχετε «δείξει» στο πρόγραμμα είναι διαθέσιμες για το σύστημα. Όταν κλείνετε το NexusFonts, παύουν να υπάρχουν για το σύστημα και να το επιβαρύνουν στο παραμικρό.

Δείτε το…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.