Σεπτέμβριος 2012

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.


28/09/12
Νέα σελίδα στις γραμματοσειρές.

Στις συμβολοσειρές (Dingbats) προστέθηκε μια νέα σελίδα, αυτή των Sports
Οι συμβολοσειρές είναι σαν τις κανονικές γραμματοσειρές. Αλλάζουν μέγεθος, χρώμα και background όπως όλες οι υπόλοιπες. Αν θέλετε να ξέρετε ποια φιγούρα θα βγει στο πάτημα κάθε πλήκτρου, πρέπει να χρησιμοποιείσετε η τον πίνακα χαρακτήρων των Windows, ή κάποιο από τα βοηθητικά προγράμματα της σελίδας διαχείρηση γραμματοσειρών.
Και μην ξεχνάτε: Όλα τα Downloads είναι free.

Δείτε την…


23/09/12
Τρία νέα Site στα File Hosting Sharing των Webware.

.doocuments
5 Gb στο cloud, με μεγαλύτερο μέγεθος αρχείου 3MB, 5 παραλήπτες και 20 αναγνώσεις max για κάθε αρχείο. Δίνετε ιδιότητες σε κάθε αρχείο, όπως να μην τυπώνεται, ποιοί δεν πρέπει να το δουν, ή ποιες σελίδες δεν πρέπει να δουν ποιοί, επιβεβαίωση ανάγνωσης, λήξη, απαγόρευση προώθησης κλπ.

pastelink
Χωρίς εγγραφή, με drag&drop, μοιράστε ένα αρχείο. Απεριόριστος αριθμός αρχείων. Με εγγραφή, πάλι δωρεάν, το μέγεθος του κάθε αρχείου, αυξάνεται σε 2GB.

wuala
5GB χώρος, με συγχρονισμό. Κρυπτογραφημένα αυτόματα, με τυχαίο αλγόριθμο. Έτσι ούτε οι ιδιοκτήτες του Wuala δεν μπορούν να δουν τα αρχεία. Από τη Lacie.

Δείτε τα…


20/09/12
Τρεις νέοι Browsers στα Downloads.

Browser Linux
Έχει όλα τα απαραίτητα ώστε να έχετε ένα πανάλαφρο σύστημα περιήγησης στο Internet σε περιβάλλον Linux. Browser Firefox 5.0.1, Flash 10.3, PDF-reader και music player. Το καλύτερο για πάρα πολύ παλιά μηχανήματα, ή για virtual machines.

DragonDragon
Η γνωστή εταιρεία προστασίας, ασφάλειας και αντιβιοτικών δημιούργησε ένα δωρεάν browser. Αντλεί τον βασικό κώδικα από το Chromium, σαν τον Chrome και του δίνει χαρακτηριστικά ασφάλειας και ιδιωτικότητας, που μόνο αυτή έχει.

Lunascape
Το βασικό του προσόν είναι ότι έχετε και τους τρεις «μεγάλους» browsers (internet Explorer, Firefox, Chrome) σε ένα, αλλάζοντας με ένα κλικ, στην σελίδα που βρίσκεστε, στον browser που θέλετε. Ένα άλλο προσόν του είναι να βλέπετε ταυτόχρονα όλες τις καρτέλες που έχετε ανοικτές, σε παράθεση στο ίδιο παράθυρο. Έχει search, εκτός από το Google, σε Amazon και eBay.

Δείτε τους…


18/09/12
Νέα Γραμματοσειρά στις «Αρχαίες».

Μηναίον
Πολλά λέει ότι είναι που δεν είναι. Δεν έχει τόνους, αλλά έχει πολύ ωραία ελληνόμορφα Κυριλλικά που εισάγονται σαν σύμβολα, εκτός αν εγκαταστήσετε και το Κυριλλικό πληκτρολόγιο. Οι δυο γραμματοσειρές του zip είναι σχεδόν ίδιες.

Δείτε την…


16/09/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Backup των Downloads.

FreeFileSync
Συγχρονισμός αρχείων/φακέλων με πλήρη παραμετροποίηση και πλήρη απόδοση χαρακτηριστικών (κλειδωμένα, κρυφά κλπ). Για Windows και Linux.

Safe PST Backup
Backup για το Outlook. Πλήρες, διαφορικό, χειροκίνητο, ή αυτόματο.Κάνει restore σε όποια έκδοση Outlook θέλετε.

Yadis Backup
Δεν είναι ακριβώς backup με την έννοια του υπόλοιπου software που κυκλοφορεί στην αγορά. Αντιγράφει αρχεία από φακέλους που εσείς επιλέξατε σε άλλους αυτοματοποιημένα. Δέχεται πολλά projects. Δεν το χρειάζεστε για restore αφού τα αρχεία είναι στη φυσική τους μορφή.

Δείτε τα…


15/09/12
Τρια νέα Site στα Accessories των Webware.

Hopper
Σε ανύποπτο χρόνο και μέρος βλέπετε μια εικόνα, ένα κείμενο που το θέλετε. Συμπεριφερθείτε σαν να είσαστε μπροστά στο PC σας. Αντιγράψτε αυτό που θέλετε (έχει και Drag & Drop), και επικολήστε το στη σελίδα του Hopper. Σας δίνει ένα Link που μπορείτε να το στείλετε mail στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλο. Κάντε το Tweet, ή ότι άλλο βολεύει εκείνη τη στιγμή.

LED Resistor Calculator
Δίνετε Volt παροχής, Voltage Drop για έννα LED, επιθυμητή ένταση και αν είναι πολλά αριθμό LED. Σας δίνει αντίσταση και ισχύ.

Youconvert
Μετατροπέας αρχείων κάθε τύπου, κείμενα, φωτογραφίες κλπ. Video Downloader. Στέλνει και σε mail μεγάλου μεγέθους αρχεία.

Δείτε τα…


11/09/12
Τρια νέα Site στα Ofice των Webware.

Outlook
Το παλιό καλό Hotmail της Microsoft, με νεο όνομα, νέα διεύθυνηση με ενσωματωμένο MSN, το Office Live και SkyDrive.

Pro Writing Aid
Στατιστική ανάλυση ενός κείμένου που θα κάνετε copy – paste σε αυτό το Site. Το κείμενο πρέπει να είναι πάνω από 200 λέξεις. Ειδικά για αγγλικά κείμενα έχει γραμματική, συνώνυμα, υποδείξεις για λέξεις που πρέπει να τονισθούν, πολυεπαναλαμβανόμενες λέξεις, προτάσεις κλισέ, Προβλήματα με λέξεις που πρέπει να αρχίζουν με κεφαλαίο γράμμα, χρονομέτρηση ανάγνωσης του κειμένου κλπ.

Simple NotesSimplenote
Απλές σημειώσεις αλλά με πολλές δυνατότητες. Οι κυριότερες είναι: Κάθε διόρθωση σε κάθε κείμενο είναι μια χωριστή έκδοση. Γυρίζοντας πίσω την χρονομπάρα βλέπετε πως ήταν το κείμενο τότε. Μπορείτε να χαρακτηρίσετε τα κείμενά σας με λέξεις κλειδιά για να τα βρίσκετε έυκολα. Τα σημαντικότερα από αυτά τα καρφιτσώνετε στην αρχή της λίστας. Οι δυνατότητες δεν σταματούν εδώ.

Δείτε τα…


10/09/12
Νέα Γραμματοσειρά στις μονοτονικές. Αναβάθμιση γραμματοσειράς στις Αρχαίες.

SPDoric
Λιτά, αρχαιοπρεπή, όχι και τόσο, λίγα, ανεπαρκή. Από την Scholar Press. Αυτή η δουλειά δε νομίζω να τιμά το όνομά τους.

H Cardo σε μια πολοστή αναβάθμισή της πρόσθεσε μερικές δεκάδες χαρακτήρες στους εκατοντάδες που ήδη έχει.


08/09/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Business των Downloads.

HalpSoft
Διαχειρίζεται POS. Με Customize Design, στυλ και δυνατότητες. Αποθήκη και με εικόνες αν θέλετε, υπάλληλοι, ποσοστά κέρδους, χωριστά προϊόντα προσφορών, παρτίδες, παρακολούθηση ημερομηνιών λήξης, γρήγορη εισαγωγή στην τιμολόγηση των προϊόντων με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία κλπ.

KWHotel
Πλήρες ξενοδοχειακό πρόγραμμα, που εκτός από τα στάνταρ (ημερολόγιο, check-in/out, βάση δεδομένων πελατών με κανονικούς, ενδιαφέροντες, ανεπιθύμητους, εποχιακή κίνηση/κάλυψη δωματίων, λογαριασμούς), διαθέτει αποθήκη, χρεώσεις γευμάτων και δωρεάν υποστήριξη.

pointofsuccess
POS για χώρους εστίασης. Με υποστήριξη touch screen, tickets, εκκρεμείς παραγγελίες ανά σερβιτόρο, ή τραπέζι, Μόνο στα Αγγλικά, αλλά με δωρεάν κέντρο εκπαίδευσης.

Δείτε τις…


02/09/12
Τρεις νέες εφαρμογές στα Hardware Administration των Downloads.

AppTimerAppTimer
Χρονομετρεί αυτόματα το άνοιγμα ή κλείσιμο μιας εφαρμογής, μέχρι ο χρήστης να έχει πάλι την δυνατότητα εντολής (input).

DiskBench
Μετράει πραγματικά γεγονότα. Αντιγραφή/δημιουργία αρχείου/ων, αντιγραφή καταλόγου κλπ.

Phoronix Test Suite
All OS, μόνο για τεχνικούς. Προυποθέτει PHP5 και τίποτε άλλο. Έχει πάνω από 200 tests.

Δείτε τις…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.