Σεπτέμβριος 2013

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

30/09/13
Νεα σελίδα στα Portables.

Πολλά είχαν μαζευτεί στα Administrative των Portables, κάνοντας την σελίδα δύσχρηστη.
Έτσι δημιουργήθηκε μια νέα σελίδα η Hardware Admin στην οποία μεταφέρθηκε όλο το protable administrative software που έχει σχέση με την διαχείριση του Hardware. Με την ευκαιρία προστέθηκαν στην καινούργια και κάποια νέα προγράμματα.

Δείτε την…


26/09/13
Τρια νέα Sites στα Security των Webware.

Browsercheck
Τσεκάρετε αν ο browser που χρησιμοποιείτε για να σερφάρετε και τα πρόσθετά του είναι ασφαλή (ενημερωμένα και όχι μόνο). Για PC και MAC.


Γράψτε ένα μήνυμα. Αν θέλετε το προστατεύετε με κωδικό. Προεραιτικά ζητάτε επιβεβαίωση ανάγνωσης. Σας δίδει μια διεύθυνση στο internet (δύσκολη και μακριά, ώστε να μην μπει τυχαία κάποιος άλλος σ’ αυτή). Την κάνετε copy paste σε ένα mail και την στέλνετε σε αυτόν που θέλετε να την διαβάσει. Μόλις την ανοίξει μια φορά η δ/νση αυτή δεν περιέχει πια τίποτε, οπότε όποιος την ανοίξει ξανά, δεν μπορεί να δεί το μήνυμα.

Secure Passwords
Δημιουργεί passwords. Δεν έχει την παραματροποίηση του … από πάνω, παρά μόνο το μήκος του password. Τι παραπάνω έχει; Σας θυμίζει το password. Δεν το έχει αποθηκευμένο κάπου. Αν του δώσετε το user name, το site και την φράση κλειδί που του είχατε δώσει την προηγούμενη φορά ο αλγόριθμός του θα παραγάγει το ίδιο password.

Δείτε τα…


20/09/13
Τρία νέα προγράμματα στα Administrative των Portables.

Allways On Top
Ανοίγετε πολλά παράθυρα και πότε φέρνετε μπροστά το ένα, πότε το άλλο. Αλλά θέλετε ένα (ή δυο, τρια) να μένει πάντα μπροστά, άσχετα σε ποιο δουλεύετε. Κατεβάστε αυτό το προγραμματάκι και αποσυμπιέστε το στην επιφάνεια εργασίας. Τρέξτε το, φέρτε το παράθυρο που θέλετε, σε πρώτο πλάνο και πατήστε Ctrl+space. Αν θέλετε δεύτερο, πάλι μπροστά και Ctrl+space,, κ.ο.κ.. Τελειώνοντας κλείστε το προγραμματάκι που έχει εμφανιστεί στην μπάρα γρήγορης εκκίνησης, για να μην «τρώει» την ελάχιστη μνήμη που χρειάζεται. Ο μόνος τρόπος για να φύγουν από πρώτο πλάνο τα παράθυρα που επιλέξατε είναι να τα κλείσετε.

DNS Benchmark
Αν θέλετε η σύνδεσή σας στο Internet να είναι γρηγορώτερη για κάποιες διευθύνσεις και δεν σας ενδιαφέρει πολύ πως θα συμπεριφέρεται στις υπόλοιπες δ/νσεις του web, χρησιμοποιείστε αυτό το εργαλείο για να δείτε ποιοί servers σας δίνουν την καλύτερη ταχύτητα εκεί που θέλετε.

SwiftSearch
Το γρηγορότερο πρόγραμμα εύρεσης αρχείων, με παραμετροποιημένη αναζήτηση. Το ίδιο αναφέρει 10» ή λιγότερο σε όλο το σκληρό δίσκο. Μάλλον είναι πολύ αυστηρό με τον εαυτό του. Σε test που του έκανα βρήκε αρχείο, σε 500 GB δίσκο, γεμάτο με πολύ μικρά σε μέγεθος αρχεία, σε λιγότερο από 3» (το string που του δόθηκε για εύρεση ήταν τμήμα του ονόματος του αρχείου, unique και στα Ελληνικά).

Δείτε τα…


17/09/13
Νέα γραμματοσειρά στις Μονοτονικές.


Με αραιά και μικρά Dots, είναι όσο πιο διακριτική γίνεται. Με την κατάλληλη απόχρωση ενσωματώνονται πολύ εύκολα σε κάθε εικόνα. Από την Aka-Acid.

Δείτε την…


13/09/13
Τρια νέα Sites στα Productivity των Webware.


Εξειδικευμένο Project Management για ομάδες, με τις κλασσικές εργασίες του είδους. Time tracking, HR Management, διαχείρηση εγγράφων, παρακολούθηση εξόδων, αναφορές. Το free είναι μέχρι 5 άτομα, 2 projects και 250 ΜΒ χώρο.

KanbanFlow
Όμορφο και πρακτικό todo list organizer. Με χρώματα για προτεραιότητες, με συνημένα, με χωριστή λίστα γι’ αυτά που πρέπει να γίνουν σήμερα, άλλη γι’ αυτά που είναι σεξέλιξη και άλλη γι’αυτά που τελείωσαν. Υποστηρίζει ομαδική εργασία.

ZenToDo
Το πιο απλοϊκό to do. Φτιάξτε λίστες με αυτά που έχετε να κάνετε, συμπληρώστε ή διαγράψτε. Τίποτε άλλο και τίποτε που να γίνεται πιο απλά.

Δείτε τα…


12/09/13
Τρία νέα προγράμματα στα Administrative των Downloads.

FreeCommander
Η πρώτη εντύπωση είναι ότι διαχειρίζεται καλύτερα από κάθε άλλο εναλλακτικό πρόγραμμα του Explorer τα multimedia αρχεία και έχει το φιλικότερο UI γι’ αυτά. Εκτός όμως από τον δικό του viewer για τέτοια αρχεία (δεν χρειάζεται πχ να ανοίξει κάποιο πρόγραμμα για να δείτε μια εικόνα), έχει ενσωματωμένους viewers γιαν να βλέπετε αρχεία .txt, hex, bin. Ενσωματωμένη δυνατότητα διαχείρισης ZIP, RAR, Cab, δικό του FTP client, δυνατότητα τροποποίησης ημερομηνίας/ώρας και ιδιοτήτων αρχείων, πρόσβαση σε όλα τα αρχεία συστήματος. Επιπλέον έχει «σκούπισμα» αρχείων για να εξαφανίζετε τα ίχνη αρχείων από το μέσο εγγραφής τους. Με όλες αυτές τις δυνατότητες παραμένει με διαφορά ελαφρύτερος και ταχύτερος από τον Explorer των Windows.

Spyglass
Ο κατά γενική ομολογία ομορφώτερος αναλυτής χώρου για αποθηκευτικά μέσα. Ταυτόχρονα πρακτικός, απλός και εύχρηστος, με ένα κλικ στο αρχείο που σας ενδιαφέρει μεταφερώσαστε σε αυτό με τον Explorer για τα περαιτέρω. Αν του δώσετε εξέταση όλου του δίσκου, πράγμα που δεν συνίσταται λόγω της χρονοφονικότητάς του, απολαύστε το θέαμα κατά την διάρκεια της ανάλυσης. Είναι σαν fractals αλλά με αυστηρά γεωμετρικά σχήματα.

SwiftSearch
Το γρηγορότερο πρόγραμμα εύρεσης αρχείων. Portable (δεν κάνει εγκατάσταση), με παραμετροποιημένη αναζήτηση. Το ίδιο αναφέρει 10» ή λιγότερο σε όλο το σκληρό δίσκο. Μάλλον είναι πολύ αυστηρό με τον εαυτό του. Σε test που του έκανα βρήκε αρχείο, σε 500 GB δίσκο, γεμάτο με πολύ μικρά σε μέγεθος αρχεία, σε λιγότερο από 3» (το string που του δόθηκε για εύρεση ήταν τμήμα του ονόματος του αρχείου, unique και στα Ελληνικά).

Δείτε τα…


09/09/13
Τρια νέα Sites στα Photo των Webware.


Για επαγγελματίες. Δίνει την δεκαεξαδική τιμή κάθε χρώματος και κάθε απόχρωσης, όπως και των γειτονικών του, με κάθε τύπο ντεγκρανταρίσματος, μονοχρωματικά, σε διχρωμία και τριχρωμία. Έχει παράλληλα τις τιμές σε RGB, CMYK, HSL, HSV.


Δημιουργείστε Albums, μόνος ή με τους φίλους σας, από φωτογραφίες που έχετε/έχουν στο PC σας, στο facebook, ή στο PhotoRocket αν έχετε εγγραφεί (και αυτό δωρεάν). Μοιραστείτε τα στο facebook, ή στείλτε τα mail, μόνο με δυο κλικ.

TinyPNG
Μικρύνετε το μέγεθος των αρχείων (όχι τις διαστάσεις της εικόνας) τύπου .png. Είναι το μοναδικό format εικόνας που υποστηρίζει διαφανείς εικόνες στο WEB. Η διαφορά στο αποτέλεσμα (ποιότητα εικόνας) είναι απειροελάχιστη, ενώ στο μέγεθος αρχείου, τεράστια.

Δείτε τα…


08/09/13
Τρία νέα προγράμματα στα Data Encryption – Cryptography – Wipe Data των Security Downloads.

Bond Disk
Απόκρυψη δεδομένων με (εως και) 128 bit αλγόριθμο. Εμφανίζει τα κρυπτογραφημμένα δεδομένα αποσυμπιέζοντάς τα σε RAMdisk και όχι στον φυσικό σκληρό δίσκο, από τον οποίο μπορούν να βρεθούν εύκολα. Στα πλεονεκτήματά του η ανάκτηση των δεδομένων ακόμη και από δίσκο με αρκετά εκτεταμένες ζημιές. Στα μειονεκτήματα, ότι «κόβει» ένα κομμάτι της RAM, για να φτιάξει το RAMdisk. Εκτός αν έχετε αρκετή, ή αγοράσετε επιπλέον.


Εξυπηρετικό το Dropbox για φύλαξη αρχείων στο cloud και διαμοιρασμό τους, αλλά φτάνει ένα user name και ένα password για την ασφάλεια των δεδομένων σας; Και αν θέλετε να μοιραστείτε αρχεία μόνο με κάποιους συγκεκριμένους και όχι με όλο το κόσμο τι κάνετε; Αυτά τα δυο προβλήματα λύνει το SafeMonk. Για Windows XP και μετά, όπως και για MAC OSX 10.8 και OSX Mavericks. Υποστηρίζει επίσης iOS και Android. Θυμηθείτε ότι για να έχουν πρόσβαση στα κρυπτογραφημένα δεδομένα του SafeMonk αυτοί που θέλετε να τα μοιράσετε, πρέπει να το εγκαταστήσουν και αυτοί.

Secure Wipe
Διαγράφοντας αρχεία ή φακέλους (ακόμη και με οριστική διαγραφή), αυτά μπορούν να ανακτηθούν ακόμη και με freeware εφαρμογές. Αντίθετα με το Secure Wipe, τα πράγματα δυσκολεύουν ή γίνονται στην πράξη αδύνατα γι’ αυτούς που θα θελήσουν να τα ανακτήσουν. Δουλεύει στο Background για να μην δεσμεύει το PC, και σας δίδει επιλογές τρόπου «σκουπίσματος».

Δείτε τα…


04/09/13
Νέα γραμματοσειρά στις «Αρχαίες».


Serif γραμματοσειρά/πολυεργαλείο. Εκτός από τους ελλείποντες αρχαίους χαρακτήρες, τους πολυτονικούς (με κάποια δυσπραγία στα κεφαλαία), έχει σωρεία συμβόλων, βελών, δεικτών, κλασμάτων, και γεωμετρικών σχημάτων.

Δείτε την…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.