Φεβρουάριος 2013

Η σελίδα αυτή έγινε για να υπάρχουν χωριστά ειδήσεις από το Site, το χώρο της πληροφορικής και της τεχνολογίας χωρίς να «ενοχλούν» τις ειδήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.

28/02/13
Τρια νέα προγράμματα στα Networking των Downloads.

IP Switcher
Αλλάζει τις ρυθμίσεις του δικτύου στον υπολογιστή σας με ένα κλικ. Αν δουλεύετε σε δυο τρία διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας που απαιτούν διαφορετικά Workgroup, DNS, WINS, proxy κλπ δημιουργείτε ένα προφίλ για το κάθε ένα μια φορά και με ένα κλικ το επιλέγετε.

NetSpeedMonitor
Δείτε την ταχύτητα του Download ή Upload στο PC σας, εκείνη τη στιγμή, ή για την ημέρα, το μήνα, το χρόνο κλπ. Δείτε που συνδέθηκε και που προσπάθησε ποιο πρόγραμμα, με ποιά κάρτα δικτύου.

SuperScan
Δείτε τις τεχνικές πληροφορίες μιας διεύθυνσης που σας ενδιαφέρει (με όνομα ή IP), τις πόρτες (TCP, UDP), πληροφορίες για/από τον Server . Δεν κάνει εγκατάσταση, είναι portable.

Δείτε τα…


24/02/13
Τρια νέα Sites στα Webware Security.

ivkey
Γράψτε ότι θέλετε σε όποια γλώσσα θέλετε χωρις την χρήση πληκτρολογίου, ή σε συνδιασμό με αυτό. Με το on screen πληκτρολόγιο αποφεύγετε τους keylogers. ‘Οταν ολοκληρώσετε την πληκτρολόγηση, στείλτε το στα έτοιμα που έχει (Google, facebook, twitter κλπ) ή κάντε copy+paste αυτό που γράψατε όπου θέλετε.

MyPageKeeper
Security για το facebook. Προστατεύει το προφίλ σας και την online reputation που έχετε. Ελέγχει τα newsfeeds και τον wall για unauthorized εγγραφές. Ο βαθμός «επιθετικότητάς» του είναι επιλεγόμενος.

OpenDNS
Με την εγγραφή, αλλάζετε τις ρυθμίσεις στο Router, ώστε όλη η κίνηση να περνάει μέσα από τους Server του OpenDNS. Επιλέγετε τι θέλετε να λογοκρίνετε (ναρκωτικά, όπλα, σεξ, πορνογραφικά, γυμνά κλπ), ή μεμονωμένα site με το όνομά τους. Αν θέλετε το αντιστρέφετε, ορίζετε δηλαδή ποια να επιτρέπονται. Δίνει στατιστικά και αναφορές για τις σελίδες που έγινε επίσκεψη ή απορρίφθηκαν. Από τους καλύτερους τρόπους γονικού ελέγχου (όπως λεει το διαφημιστικό το χρησιμοποιεί το 1/3 των σχολείων της Αμερικής), αλλά αρκετά καλό και για χώρους εργασίας.

Δείτε τα…


23/02/13
Τρια νέα προγράμματα για κινητά στα Mobile Downloads.

Alarmed
Σας ειδοποιεί με Pop-up παράθυρα, ή με ήχο την ώρα που θα του πείτε. Χρησιμοποιεί το Siri για να δημιουργήσει/εισαγάγει υπενθυμήσεις. Με iCloud συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών σας. Με 80 διαφορετικούς ήχους. Για iPad, iPhone και iPod touch με iOS 5.0 και πάνω.

Panorama
Ο πιο εύκολος τρόπος για πανοραμικές φωτογραφίες. Ανοίγετε τη εφαρμογή και πατάτε capture. Στρίβετε αργά και σταθερά την κάμερα από αριστερά προς τα δεξιά. Όταν τελειώσετε θα έχει φτιάξει μόνο του μια πανοραμική φωτογραφία. Για Android 1.6 και μετά.

Zello
Πολύ απλή εφαρμογή walckie talkie με PTT(Push To Talk). Κατάληλη για Android, iPhone, BlackBerry, και PC.

Δείτε τα…


21/02/13
Νέα ομάδα γραμματοσειρών στις Αρχαίες

Θεανώ
Τρεις γραμματοσειρές. Η πρώτη (του τίτλου) με απόδοση των τυπογραφικών στοιχείων Didot. Η modern με αρκετά πλαγιασμένα τα μικρά Ελληνικά και η Old Style με στοιχεία του 19ου αιώνα.

Δείτε την…


19/02/13
Τρια νέα προγράμματα στα Multimedia των Downloads

Audials
Παρακολουθείστε όποιον ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό υπάρχει στο Internet, από την μεγαλύτερη βάση δεδομένων (πάνω από 60.000 σταθμοί). Με κριτήρια αναζήτησης και blacklist. Γράψτε στο PC σας όποια εκπομπή ή τραγούδι θέλετε (μονο ήχο). Κατεβάστε από το Youtube την ταινία που θέλετε στην ποιότητα που θέλετε.

Free YouTube Downloader
Κατεβάστε τις αγαπημένες σας ταινίες από το YouTube σώστε τις σε format AVI, WMV, MOV, MP3, MP4, σε όποια ποιότητα θέλετε (έχει και high definition). Προσοχή στην εγκατάσταση να ξεκλικάρετε ότι δεν θέλετε. Κάτι search toolbars, προγράμματα συνεργατών κλπ.

Smart Converter
«Ρίξτε» με drag & drop το αρχείο που θέλετε να μετατρέψετε, Επιλέξτε από τα εικονίδια για ποια συσκευή θέλετε να το μετατρέψετε, σταθερή ή φορητή, και πατείστε Convert. Θα επιλέξει το καλύτερο Format για την συσκευή που επιλέξατε, Υποστηρίζει πάνω από 100 τύπους αρχείων.

Δείτε τα…


17/02/13
Τρια νέα προγράμματα στα Photo των Downloads

ImagePlot
Εξερευνήστε τις φωτογραφίες σας οπτικά, με όποιο στυλ θέλετε. Τέλος μετατρέψτε αυτό που βλέπετε σε animation, διάρκειας λίγων λεπτών, μιας ώρας, ή και παραπάνω. Για να κάνετε κάποια σοβαρή εργασία με animation χρειάζεστε σοβαρό μηχάνημα και χρόνο.

My Watermark
Βάλτε το υδατογράφημά σας (watermark) με μια κίνηση σε όλες τις φωτογραφίες ενός καταλόγου, με το στυλ που θέλετε εσείς. Μη σας ενδιαφέρει αν μερικές είναι κατακόρυφες, θα βρει αυτό πια είναι η επάνω πλευρά. Με preview, επιλογή γραμματοσειράς, βαθμό διαφάνειας. Είναι portable.

Photo Magician
Διαλέξτε ένα προφίλ και εφαρμόστε το σε έναν κατάλογο με φωτογραφίες, ή μόνο σε μια. Δυνατότητες: επιλογή και υποκαταλόγων, έτοιμα ή custom προφίλ, resize με pixels ή %, εξαίρεση φωτογραφιών κάτω από ένα μέγεθος (σε bytes, διαστάσεις), μετατροπή όλων σε ένα format, ανέβασμα των εικόνων σε κοινωνικά δίκτυα, ή μέσω ftp σε sites, εφαρμογή effects.

Δείτε τα…


15/02/13
Τρια νεα Sites στα File hosting – sharing των Webware.

GE.TT
Η πιο απλή δημιουργία Album και Slide Shows. Ανεβάζετε με την σειρά που θέλετε να εμφανιστούν φωτογραφίες, κείμενα (txt), δίνετε τίτλο στο Album σας και κάνετε copy το link που σας δίνει για κάθε Album, ή φωτογραφία. Η μοναδική επιλογή που έχει είναι να δείχνει ή όχι τα share buttons. Ανεβάζετε και ότι άλλο τύπο αρχείου θέλετε, αλλά δεν έχει preview. Κατάλληλο και για backup, ή πρόχειρη αποθήκευση χωρίς login.Έχει add on στον Chrome για συνημμένα σε Gmail, Outlook και Twitter . Κατάλληλο και για iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod touch 3, 4, 5. Όριο τα 2GB.

Pipe Bytes
Φιλοξενεί ένα αρχείο όσο μεγάλο και ότι τύπου είναι. Δίνει κωδικό για να το παραλάβει μόνο αυτός που θέλετε, ή διεύθυνση Internet. Μόλις παραληφθεί, παύει να υπάρχει στο Internet. Ελάττωμα: τα ονόματα των αρχείων πρέπει να είναι στα Αγγλικά.

Team Drive
2GB στο Cloud το free, για να μπορείτε εσείς και η ομάδα χρηστών που θα δημιουργίσετε να συνεργάζεστε πάνω στα ιδια αρχεία. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιείσετε δικόν σας Server στο Internet, ή με ένα απλό πρόγραμμα που δίνει το TeamDrive να μετατρέψετε ένα PC σε Server. Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις δεν υπάρχει όριο στην χωρητικότητα. Υπάρχει όμως όριο στο Synchronization του κάθε χρήστη στα 2 GB.

Δείτε τα…


14/02/13
Τρια νεα προγράμματα στα Productivity των Downloads.

Task ReporterTask Reporter
Οργανώστε το χάος των καθημερινών σας εργασιών δημιουργόντας για κάθε project χωριστό θέμα μέσα στο οποίο θα καταγράφετε την κάθε εξέλιξη. Έτσι θα έχετε μια εποπτική εικόνα για το τι έγινε πότε, για κάθε θέμα.

Ultra Explorer
Ο πιο πλούσιος αντικαταστάτης του Explorer των Windows. Με όσες εργαλειοθήκες και πλευρικά μενού θέλετε/χρειάζεστε για να κάνετε πιο αποδοτική την εργασία διαχείρισης αρχείων/φακέλων.

Wunderlist
Απλή έως απλοϊκή λίστα to do, για όλες τις συσκευές σας, ή σε Web application με συγχρονισμό μεταξύ των συσκευών, υποκατηγορίες, αλλά και πρόσκληση φίλων όπου χρειάζεται διαμοιρασμός. Για Windows, Mac, iPhone, Android.

Δείτε τα…


13/02/13
Νέα γραμματοσειρά στις μονοτονικές.

Liberation
Δημιουργήθηκαν για να έχει το Linux Arial. Γιατί να την χρησιμοποιήσετε στα Windows? Γιατί μοιάζουν αλλά δεν είναι ίδια. Είναι λίγο πιο light και, ιδιαίτερα στα μικρά, δεν ακολουθούν πάντα το κανόνα της ευθείας οδού. Όλο και τους «ξεφεύγει» κάποια μικρή καμπύλη, ή καμιά ουρίτσα. Για Linux το download εδώ.

Δείτε την…


11/02/13
Τρια νέα site στα Productivity των Webware

Real Time Board
Δημιουργείστε με την ομάδα που θέλετε ένα project. Ανεβάστε αρχεία media, έγγραφα από το Google Docs (συνεργάζεται με το Google Drive) σε ένα πίνακα. Δημιουργείστε links μεταξύ τους, διορθώστε τα, σχεδιάστε με ελεύθερο χέρι, ή με έτοιμα σχήματα, υπογραμμίστε, βάλτε σε κυκλάκι κάτι που θέλετε να δείξετε κλπ. Συζητήστε το κάθε τι με παράθυρο mini chat, δημιουργείστε παρουσιάσεις. Εκτός από την δικιά του εγγραφή, μπορείτε να εγγραφείτε και με facebook ή Google.

SilkSlides
Φτιάξατε ένα slide show (σε PPT, ή PDF) και θέλετε να το δείξετε σε κάποιους για να το σχολιάσουν. Ανεβάστε το Slide Show, προσκαλέστε άτομα με mail, ή από το facebook. Κατάλληλο για μαθήματα, επιδείξεις, ή για πλάκα.

Volero
Συνεργαστείτε με την ομάδα σας πάνω σε κάθε είδους εργασία. Φορτώστε έγγραφα του MS-Office ή της Adobe (PDF), ταινίες, ήχο, ακόμη και σελίδες WEB. Αναθεωρήστε, σχολιάστε, ή σημειώστε. Εύκολη διαχείρηση των διαφορετικών εκδόσεων του project. Το Free μέχρι 100Mb και 3 projects όριο.

Δείτε τα…


09/02/13
Τρια νέα Portable Photo προγράμματα στα Portable Downloads

FotografixFotografix
Διορθώστε μια φωτογραφία με τα γνωστά εργαλεία (sharpen, blur, color balance κλπ), κάντε την ασπρόμαυρη, αλλάξτε της μέγεθος. Δεν κάνει cut και crop.

gimp
Ο μεγάλος Open Source αντίπαλος του Photoshop και σε portable. Χωρίς βέβαια τις άπειρες δυνατότητες της κανονικής εγκατάστασης.

Text ImagesText Images
Αν είστε τόσο ανίδεος που δεν μπορείτε ούτε την ζωγραφική (paint) των Windows να χρησιμοποιήσετε, κατεβάστε αυτό το πρόγραμμα, ανοίξτε το, ή τρέξτε κατ’ ευθείαν με εκτέλεση. Γράψτε αυτό που θέλετε, ορίστε μέγεθος, χρώμα γραμμάτων, φόντο, διαλέξτε γραμματοσειρά, περιθώρια – διαστήματα. Σε κάθε αλλαγή που κάνετε βλέπετε το αποτέλεσμα που θα προκύψει στην οθόνη σας. Τέλος σώστε το σε ότι μορφή (format) εικόνας θέλετε.

Δείτε τα…


08/02/13
Τρια νέα Utilities στα Hardware των Administration Tools

CrystalDiskMark
Απλό και με άμεση εποπτεία. Θυμηθείτε να απενεργοποιείτε ότι πρόγραμμα ελέγχει την δραστηρίότητα του σκληρού σας (antivirus, antispyware, disk monitors κλπ), ή άλλα που μπορούν εκείνη την ώρα να τον κρατούν απασχολημένο (downloads, torrents, Backup) πριν την εκτέλεση τέτοιων μετρήσεων.

Smart DefragSmart Defrag
Η διαφορά του από το Defrag της Microsoft είναι ότι βρίσκει τα περισσότερο χρησιμοποιούμενα αρχεία του δίσκου και τα βάζει σε θέση προτεραιότητας. Δυνατότητα χειροκίνητου και αυτόματου Defrag.

Ultra DefragUltra Defrag
Αυτόματο η χειροκίνητο Defrag για FAT, exFAT και NTFS. Τα extra του είναι: Defrag μόνο για το MFT, ή για ένα, ή συγκεκριμένα αρχεία. Γρήγορο Defrag μόνο για τα κατακερματισμένα αρχεία.

Δείτε τα…


05/02/13
Νέα γραμματοσειρά στις μονοτονικές

Vectroid
Μοντέρνα, φουτουριστική γραμματοσειρά για τίτλους, επιγραφές, λογότυπα και ότι άλλο βάλει η φαντασία σας.

Δείτε την…


03/02/13
Τρεις νέες εφαρμογές στα Mobile των Downloads

Google DriveGoogle Drive
Το γνωστό drive με τα 5 GB χώρο φιλοξενίας στο internet και για το Android σας (2.1 και μετά).

Smart Compass
Πυξίδα. Προσοχή, εξαρτάται από την κατάσταση των μαγνητικών αισθητήρων του κινητού σας. Έχει ενσωματωμένο ανιχνευτή μετάλλων για εξακρίβωση της κατάστασής τους. Για Android 2.0 και μετά, με πάνω από πέντε εκατομμύρια εγκαταστάσεις. Υπάρχει κάτι σχετικά αντίστοιχο και για iPhone/iPad (με iOS 4.3 και μετά).

Smart Measure
Μετρείστε, μήκη, αποστάσεις, ύψη και πλάτη με την κάμερα του Android (2.0 και μετά). Με καλιμπράρισμα για μεγαλύτερη ακρίβεια. Εγγύηση οι πάνω από δεκα εκατομύρια εγκαταστάσεις του.

Δείτε τις…


Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.